Contrabandiştii lui Halăs, condamnaţi de Tribunalul Caraş Severin

Contrabandiştii lui Halăs, condamnaţi de Tribunalul Caraş Severin

4
DISTRIBUIȚI

Tribunalul Caraş Severin a dat sentinţa în dosarul în care sunt judecaţi membrii grupării de contrabandişti de ţigări din Oraviţa, halas 1 pcondusă de Florian Halăs. Vă reamintim că, anul trecut,  în septembrie, în urma unei ample operaţiuni a poliţiştilor de la „Crimă Organizată” şi a procurorilor de la DIICOT au fost reţinuţi şi ulterior arestaţi şapte membrii ai grupării pentru contrabandă cu ţigări şi aderarea la un grup infracţional organizat.


Reţeaua era extrem de bine organizată, fiecare având rolul său extrem de bine stabilit – legătura cu “colaboratorii” din Serbia, aducerea ţigărilor în ţară, preluarea comenzilor de la clienţi, depozitarea temporară a mărfii şi livrarea. Anul acesta, DIICOT a reţinut şimai mulţi poliţişti de frontieră care au sprijinit activitatea grupării criminale.

Dacă în timpul anchetei nu a recunoscut nimic, în faţa instanţei Halăs a recunoscut acuzaţiile pentru a beneficia de reducerea de pedeapsă prevăzută de legea Micii reforme în justiţie. Tribunalul Caraş Severin l-a condamnat pe Halăs la trei ani cu suspendare, iar pe Tare Pentru, Bumbu Cosmin,  Szilaghy Carol, Muntean Ştefan, Jurca Dalibor şi Ţunea Pavel la câte doi ani cu suspendare. De asemenea, s-a dispus confiscarea bunurilor folosite la comiterea de infracţiuni şi obligarea fiecărui inculpat la plata a 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Împotriva acestei sentinţe, DIICOT sau inculpaţii pot face apel în termen de 10 zile.

4 COMENTARII

  1. penibil…deci sunt si liberi si cu sutele de mii de euro..felicitari lor…asa e in romania, cel ce fura cu avionul e liber.la fel si contrabandistii.asteptam aceleasi sentinte si pentru vamesii si politistii corupti…poate le copiaza doar….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.