Cum împrăştie Primăria Timişoara banii în procedură de urgenţă

Cum împrăştie Primăria Timişoara banii în procedură de urgenţă

1
DISTRIBUIȚI

Consilierii locali au aprobat, ieri, în procedură de urgenţă, alocarea a 45.o00 lei din bugetul local pentru „organizarea unui eveniment bani okdedicat împlinirii a 20 de ani de la semnarea Protocolului de Înfrăţire a oraşului Timişoara cu oraşul Faenza din Italia”. Chiar dacă pentru mize mult mai mici, aleşii oraşului se încaieră în dispute prelungite, de data aceasta, cu toţii au votat în unanimitate şi extrem de rapid proiectul de hotărâre. Asta chiar dacă referatul care motivează suma este unul extrem de general şi făcut pe ultima sută de metri. Singurul lucru clar este că o delegaţie condusă de primarul din Faenza va veni în vizită la Timişoara în perioada 1-4 aprilie.


Conform referatului semnat de directorul Direcţiei dezvoltare, Aurelia Junie, şi de directorul Direcţiei EconomicăSmaranda Haracicu, evenimentele care se vor organiza sunt prezentate extrem de general, vorbindu-se de „organizarea unei serii de acţiuni culturale, precum concerte, expoziţii documentare, expoziţii artă-foto, promovarea publică a evenimentului”.

De asemenea, banii ar fi necesari şi pentru întâlnirile de lucru cu delegaţia italiană, motivându-se că „organizarea acestor acţiuni constituie totodată un cadru necesar pentru consolidarea legăturilor dintre cele două oraşe înfrăţite, contribuind totodată la mărirea orizonturilor de dezvoltare economică a oraşului Timişoara”. Pentru toate aceste scopuri nobile s-a estimat că este bugetul  necesar este de 45.000 lei, bani urmând să fie folosiţi, printre altele, pentru achiziţionare de materiale de promovare locală, închiriere sală sau servicii de interpretare. Pentru liniştea contribuabililor se precizează că „justificarea şi decontarea cheltuielilor se vor realiza numai pe bază de acte doveditoare, conform legii”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.