Directorul de la „Traian Vuia” Timişoara vrea să preia aeroportul din Arad...

Directorul de la „Traian Vuia” Timişoara vrea să preia aeroportul din Arad fără să întrebe pe nimeni

7
DISTRIBUIȚI

Directorul Aeroportului Internaţional „Traian Vuia” Timişoara, Cornel Sămărtinean, a declarat, astăzi, că vrea să preia aeroportul din cornel samartinean 22 pArad. Sămărtinean a  anunţat că s-a demarat procedura pentru stabilirea firmei care va realiza studiul de fezabilitate pentru înfiinţarea Companiei Aeronautice „Banat”, care ar avea ca obiectiv final integrarea celor două aeroporturi în aceeaşi firmă. „Aeroportul din Arad mai trebuie să-şi obţină o serie de autorizări. Încercăm să-i sprijinim ca să obţină toate cele necesare pentru ca să funcţioneze ca un aeroport internaţional. Se va zbura de pe ambele aeroporturi”, a susţinut directorul aeroportului din Timişoara. Cu toate aceste planuri măreţe, Cornel Sămărtinean a recunoscut că „nu am discutat cu cei de la Arad până acum. În cazul unei preluări o să fie mulţumiţi pentru că le va creşte cifra de afaceri”. Deşi banii pentru studiul de fezabilitate sunt prevăzuţi în buget încă de anul trecut, Sămărtinean a susţinut că nici Ministerul Transporturilor nu ştie, până acum, de intenţia sa de preluare a aeroportului din Arad.


Oricum aşteaptă finalizarea studiului care „poate să aibă ca gândire preluarea sau nu a aeroportului din Arad”. Situaţia este asemănătoare cu cea de anul trecut când arădenii vroiau să unească cele două aeroporturi şi să mute cartierul general pe malurile Mureşului.

Până la unificarea celor două aeroporturi într-o singură companie, directorul aeroportului din Timişoara s-a lăudat cu creşterea numărului de călători şi cu faptul că Wizz Air, aşa cum PRESSALERT.ro a anunţat în exclusivitate, a semnat un nou contract de operare pe următorii trei ani, deşi existau zvonuri că va pleca la Arad. „Aeroportul Internaţional Timişoara este un aeroport deschis tuturor companiilor, nu numai unei companii. Asigurăm condiţii optime de operare pentru toţi. Wizz Air poate să opereze şi de pe alte aeroporturi, dar în următorii ani va opera şi aici”, a susţinut Sămărtinean. Nu la fel de deschis a fost directorul atunci când a fost întrebat de costul mediu pe călător plătit de Wizz Air comparativ cu preţul mediu plătit de ceilalţi operatori. „Costul mediu este de 18-20 euro pe călător.  Costul rămâne constant pentru fiecare călător, fiind un preţ pentru toată lumea.  Diferă însă preţul de la o companie la alta în funcţie de serviciile pe care le solicită. Wizz Air solicită un număr redus de servicii. Nu vă pot spune cât plăteşte pentru că sunt clauze confidenţiale”.

7 COMENTARII

  1. Cum adica sa preia aeroportul arad:”cu japca?”In tara asta exista legi,proceduri,chiar daca politicul dicteaza.Probabil ca acest director politic este noua trompeta a presedintelui Cjt,si transmite mesaje „curajoase” primarului de Arad.De urmarit!Dnul din poza minte cu privire la tarife,si daca este atit de curajos precum vrea sa para,sa faca publica „intelapta politica noua de marketing si de tarifare”. .Pt stinta unora,tariful maxim practicat la Timisoara este 18 euro/pasager(si nu18-20euro mediu),iar reducerile se fac functie de volumul de trafic si nu functie de serviciile pe care le solicita(minciuna).Dnul director nu mai are nevoie de securitate,drept pentru care a redus tariful de securitate aeroportuara de 5 ori fara aprobarea ministerului transporturilor asa cum cer procedurile.In schimb, a introdus un tarif de dezvoltare de 8 euro cu care vrea sa-si construiasca hotel linga aeroport ,asa cum a declarat(inutil-hotelierii adevarati stiu de ce).Discountul pt Wizz este conform noii politici de 73%/pasager.A facut un haos in politica comerciala a aeroportului,care contravine oricaror reguli de specialitate datorita nestintei si arogantei.

  2. dedic acest comentariu domnului basescu udrea e din plescoi si tara asta se duce de rapa si cu drumul neasfaltat si fara bani la romani eu sunt corin elev si nu am bani nici pentru abonament la autobuz sa ne dee banii inapoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.