DNA a început să pună sechestru pe averile şpăgarilor din vămi

DNA a început să pună sechestru pe averile şpăgarilor din vămi

15
DISTRIBUIȚI

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie continuă ancheta în dosarul şpăgarilor de la vămile de la graniţa cu Serbia. Vă reamintim vamesi arestati04că în cadrul tsunamiul-ui antişpagă declanşat de DNA şi DGA  140 de poliţişti de frontieră, vameşi şi contrabandişti, care acţionau la vămile Moraviţa, Foeni şi Naidăş sunt cercetaţi penal şi aproape o sută dintre aceştia sunt arestaţi de la începutul lunii februarie. Angajaţii statului sunt acuzaţi că au permis contrabandiştilor să introducă în ţară ţigări din Serbia pentru o şpagă de un euro pentru fiecare cartuş, fiind de asemenea învinuiţi de aderare la un grup infracţional organizat.


Pe lângă reaudierea inculpaţilor şi obţinerea de noi informaţii legate de conexiunile celor arestaţi şi modul de împărţire piramidală a mitei, procurorii DNA au trecut şi la instituirea de sechestre asiguratorii pe averile şpăgarilor puşi sub acuzare. „Fiecăruia i-a fost stabilită o sumă în funcţie de mita încasată şi i s-a pus sechestru pe câte un imobil pentru a exista certitudinea că statul va avea de unde să recupereze prejudiciul”, a declarat, astăzi, pentru PRESSALERT.ro o sursă judiciară. Până acum, ancheta procurorilor s-a concentrat exclusiv pe faptele de corupţie ale angajaţilor statului, fără a exista, până acum, nici un fel de acţiune de stabilire a prejudiciului adus statului român prin introducerea în ţară a ţigărilor de contrabandă şi neplata accizelor pentru acestea.

15 COMENTARII

 1. Prejudiciul adus statului?!? :)))))))))))) Serios??? Pai STATUL te obliga sa iei mita !!! STATUL care iti da 2 lei salariu dupa ce termini o facultate !!! STATUL care ia pensiile oamenilor si ii lasa fara bani de medicamente si mancare !!!

 2. Sa le ia tot ce au si nu o sa acopere prejudiciul datorat statului roman (si la unii au ce lua). Unii dintre ei nici nu se mai sfiau sa se afiseze cu autoturismele de lux pe care si le-au cumparat din „vremurile bune”, cand zbura un TIR plin pe tura de serviciu si spaga nu era un euro de cartus ci 3-4 euro.

 3. Da sigur,va rog sa verificati declaratia de avere a lui Sturza care are volvo si care i-a luat nevestisii Audi A4 nou,exact cand a aparut in RO si de asemenea verificati si averile celor care il sustin pe acest individ,respectiv Ticusi Lucian,care are BMW seria 5 model nou si care si-a luat si salon de infrumusetare in Sinaia,Timisoara,verificati si averile acestor indivizi,la „plevusca” care s-a ridicat nu au ce sa verifice,eventual creditele si ipotecile.Nenorocitilor,mai ales tu Bota,sa iti dea D-zeu sa treci si tu prin ce trec familiile acestor oameni,sa te saturi de rautati si sa te saturi sa ataci oameni nevinovati.

 4. Ei, abia acu’ procuroru’ Ariel are o problema. Si inca una mare. Procuroru’ Ariel trebe sa stabileasca prjudiciu’ adus statului roman de activitatea infractionala desfasurata de vamesu’ Trabuc si militzyanu’ Tzigareta. Cam greu de stabilit, din mai multe motive.
  In primu’ rand, ca nu mai ai marfa care trebuia vamuita si accizata. Marfa trecuta prin vama s’a fumat demult iar acu’ doar daca procuroru’ Ariel se apuca de numarat chistoacele ar putea stabili aproximativ numaru’de tigari fumate, iei de la producatorii autorizati numaru’ de tigari vandute legal si afli, prin aplicarea operatiunii de scadere numaru’ de tigari de contrabanda. Asa ca as vrea sa’i vad pe procurori la groapa de gunoi a orasului la numarat chistoace. Pai tocmai aici este chichirezu’ si asa vor scapa cu totii. Nu se poate determina prejudiciu si nici nu avem corpu’ delict, adeca marfa neaccizabila. Vorba unui avocat, ii putem baga pe vamesu’ Trabus si pe militzyanu’ Tzigareta la savarsirea faptei de cersetorie. Mai lipsea sa’i vedem pe astia umbland prin vama ca aurolacii prin metrou cu Vasilica sau cantand, de alean si dor, „Ajutati un copil orfan nascut de matusa”.
  Pentru ca actiunea lu’Ariel s’a desfasurat doar in vama, neexistand o supraveghere (?) a marfei de contrabanda dupa ce parasea vama, nu se poate vorbi decat de un prejudiciu aproximativ, si cum vorba maretzului avocat remetzean ex-Florea Sebi Kovacs, „in dubio pro reo”, adicatelea indoiala serveste infractorului ne aflam in situatia, vorba tot a lu’ ex-Florea Sebi Kovacs, „inopia probationum” adicatelea, mai pe romaneste (ca limba latina la Remetea Mare mai rar e folosita, cel mult latina vulgata) probele lipseste cu desavarsire si ase vor fi achitati cu tontzi de catre un judecator Vanish. Si astfel, ne vom afla in situatia, vorba lu’ Sebi, „in exceptione reus fit actor”, adicatelea dupa achitare, astia arestatii vor putea da in judecata statu’ roman si vor castiga pen’ca au fost tinuti in arest fara probe.
  Pe scurt, nu am marfa de contrabanda, nu pot stabili prejudiciui. Nu pot stabili prejudiciu, nu pot condamna pe vamesu’ Trabuc si pe militzyanu’ Tzigareta. Deci, ipochimeni au stat arestati de pomana si au tot dreptu’ de a da in judecata statu’ roman pentru daune. Si ghici cine va fi avocatu’ lor cel mai tare’n clontz? Amicus ex-Florea Sebi Kovacs, carele va spune ca statu’ a dat sentinte abjecte prin care acesti mielusei nevinovati si neprihaniti au infundat arestu’ de pomana si trebe despagubiti cu sute de mii de ioroi.

 5. Ce tampenii debiteaza aburici de mehala. Stabilirea prejudiciului se face nu doar din tigarile confiscate sau gasite la vamesii si politistii de frontiera spagari,ci din coroborarea tuturor probelor de la dosar,martori,a interceptarilor audio si video,marturisiri,etc.
  F. bine a facut DNA-ul ca a inceput sa le puna sechestre asiguratorii acestor gunoaie. LUATI-LE TOT CA NU AVEAU CUM SA-SI FACA ATATEA DIN MUNCA CINSTITA.
  Daca ar incepe ancheta si pt perioada Duty-Free-urilor va trebui sa-i arestati pe toti. Atunci sa vedeti tsunami…..

 6. ok ! ei sunt arestati dar infractorii care au comis infractiunea cu ei ce faceti i-i felicitati???? ca sfideaza pe toata lumea,ocupatia lor de baza este camataria ,traficul de tigari si restul infractiunilor……incepeti d-lor platiti cu slarii din banii prostilor.!!! vrem sa vedem arestat si un Udrea,Tarzan,Gotza,Vio blondul etc…….ca e lunga lista.

 7. @mubarak
  Care probe, conashule? Ce’mi vorbesti de coroborarea probelor. Pai, tu crezi ca procuroru’ Ariel stie ce’i aia? Pai, in alt dosar celebru, un procuror Ariel a uitat sa puna data pe o hartie, adica sa spuna ca in data de, la ora de a intocmit aceea hartie. Si vorbim de una bucata procuror cu vechime de aprox. 25 de ani.
  In domeniul coruptiei, trebe sa’i prinzi pe infractori in flagrant cu delictu’n mana. N’ai corpu’ delict, n’ai infractiune. Simplu, ca buna ziua. Sau mai bine zis ca noapte buna, ca intuneric este pe circumvolutiunile unora. In cazu’ de fata, n’ai marfa de contrabanda, n’ai infractiune. Si mai mult, ai persoanele spaguite arestate, dar nu sunt arestati spaguitorii. Pai, aia sunt la fel de vinovati ca si cei arestati. Nu pot avea coruptie fara corupti si fara corupatori. Simplu, ca noapte buna. Pacat ca la tembelizor nu mai da Mihaela si apoi noapte buna, copii. Poate asa se mai desteapta unii.

 8. Nenorociti ordinari,au dosare de tot rahatul,nici macar termenii folositi nu sunt juricici ,sunt de tot rasul,din sumele alea de sute de mii de euro,le-au adus acuzatii de cataiva euro….vai si amar si marii corupti isi vad de treaba in continuare si tununul intra nestingherit in continuare si sunt pietele pline…asta e tara de rahat in care traim in care numai nevinovatii si cei neinsemnati platesc!!

 9. Draga „aburici de mehala”,sa stii ca pedeapsa pt.infractiunea de luare de mita este mult mai mare decat aceea pt.dare de mita. De exemplu pt. luare de mita este de la 3-15 ani+ organizarea unui grup infractional organizat pt vamesii si politistii de frontiera spagari.
  Pai,pana mai ieri toti scriau de acesti spagari din vami,ca nu erau arestati decat contrabandistii marunti,ca nu se atinge nimeni de politistii de frontiera si vamesii spagari si alte chestii,acum cand au fost arestati astia ASA CUM MERITAU,VAI da de ce-i aresteaza pe sarmanii…ca sunt spagari marunti,precum si alte aberatii…
  Mai oameni buni,ACESTE GUNOAIE DIN VAMI AR TREBUI ACUZATI SI DE SUBMINAREA ECONOMIEI NATIONALE,NU DOAR DE LUARE DE MITA SI GRUP INFRACTIONAL ORGANIZAT. ACESTE GUNOAIE AU SAVARSIT ACESTE INFRACTIUNI TOT TIMPUL DE ANI DE ZILE,FARA SA LE PESE DE NIMENI SI DE NIMIC.Poate mai tineti minte faza cu cei de la AC-DC.
  PS-aburici de mehala-tratezi cu superficialitate niste chestii pe care nu le stii. Sunt interceptari audio-video cum luau astia mita,precum si alte probe indubitabile. Dupa parerea ta crezi ca vreun judecator din tara asta i-ar tine arestati o zi macar,daca nu ar fi probe suficiente? Daca zici ca da,te inseli.

 10. Probabil esti un amarat de contrabandist caruia nu i-au mers smenurile si de asta esti atat de ofticat,apoi afla ca nu au nimik imppotriva lor si ii tin ca sa isi spele imaginea basescu si ai lui si totul pleaca de la „iesi afara javra ordinara”,fraza care e valabila si pt tine „Mubarak”

 11. @Mubarak
  Scuze pentru intarzierea raspunsului.
  Sunt de acord cu tine ca vamesii, politzaii si contrabandistii trebuie pedespsiti. Dar asta nu se face prin actiuni heirupiste, ci printr’o activitate sustinuta zi de zi.
  Din cate vad io, suntem de aceeasi parte a taberei. Atata ca difera metodele pe care le agreem si sustinem.
  Io sustin ca o activitate de supraveghere constanta si in limitele legii este mai benefica decat una heirupista, in care apar foarte multe greseli de procedura, greseli de aplicare a legii si chiar abuzuri.
  Io sunt un adept al legalitatii si chiar prefer dictonul latin: Pereat mundi, fiat justitia, cum ar spune avocatu’ ex-Florea Sebi Kovacs din Baroul Remetea Mare, pardon Timis. Deja se vede ca procuroru’ Ariel, datorita presiunilor in grabirea rezolvarii dosarelor, pe motiv de Shen Feng Shui, a dat cu stangu’n dreptu’ si a gresit numerotarea probelor si prezentarea unor probe ce au legatura cu alti inculpati din alte dosare. Asemenea greseli pot duce la ingroparea dosarelor. Atunci, imi pun intrebarea: Se doreste a se face curatenie in vami? Sau este vorba de o lovitura mediatica?
  De la avocatu’ xxl ma astept la orice aparare, dar de la procuroru’ Ariel ma astept sa’si faca treaba cum trebuie ca este platit din banu’ meu, al tau, al bizonului roman. Mare diferenta.

 12. Nu se putea sa-i prinda foarte usor cu mita-n sac pe acesti vamesi si politisti de frontiera spagari. Era o fratie a infractorilor si un clan mafiot,gen cartelul de la Medelin,nu se rasufla nimic,era greu de penetrat printre astia.
  Parerea mea este ca ar trebui sa externalizeze vamile si sa aduca vamesi straini…,iar pe infractorii din politia de frontiera cum ii prinde cu ceva sa-i zboare fara pardon.Astia din politia de frontiera sunt cu mult mai tembeli si mai spagari decat politia normala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.