EXCLUSIV Şef din Poliţia de Frontieră, cumpărături la duty-free-urile din Moraviţa plătite...

EXCLUSIV Şef din Poliţia de Frontieră, cumpărături la duty-free-urile din Moraviţa plătite din şpăgi

9
DISTRIBUIȚI

Controlul venit de la Bucureşti la Poliţia de Frontieră Caraş Severin după arestările masive de la vama Naidăş a avut un final aşteptat.  Comisarul şef Cezar Bertea, şeful inspectoratului şi alţi cinci subordonaţi sunt cercetaţi prealabil de bertea cs 1 pIGPF pentru „ineficienţa controalelor desfăşurate şi a muncii operative şi informative, insuficienta implicare în combaterea traficului ilegal cu ţigări, precum şi lipsa de fermitate în aplicarea unor măsuri disciplinare. De asemenea, s-a constatat neimplicarea sau implicarea superficială a ofiţerilor cu funcţii de conducere în activităţile de prevenire şi combatere a corupţiei interne, rezultatele la nivel teritorial pe acestă linie fiind nule” . Conform IGPF, atât inspectorul şef de la Poliţia de Frontieră Caraş Severin, cât şi adjunctul acestuia, şeful sectorului Naidaş, adjunctul acestuia şi seful Biroului S.C.T.F.


au demisionat din funcţiile de conducere.

Surse bine informate din cadrul Poliţiei de Frontieră au declarat, în exclusivitate pentru PRESSALERT.ro, că dincolo de motivele „tehnice”, în cazul comisarului şef Bertea, fostul şef al Poliţiei de Frontieră Caraş Severin, există şi un alt motiv pentru care este anchetat. În luna decembrie a anului trecut, comisarul şef Bertea a venit însoţit de un prieten într-o vizită fulger în vama Moraviţa. S-a dus glonţ la duty-free-urile care mai funcţionau, însoţit fiind de şeful de tură Tănase Cătălin, arestat ulterior  în dosarul şpăgii instrumentat de DNA.  Şeful Poliţiei de Frontieră Caraş Severin a umplut mai mult mai multe plase cu sticle de băutură, parfumuri şi câteva cartuşe de ţigări. Valoarea cumpărăturilor era de peste o mie de euro. Bertea a plecat fără a da vreun ban, rămânând în sarcina celor de la Stamora Moraviţa să „stingă” datoria din cotizaţiile strânse de la contrabandişti. Contactat pentru a-şi spune punctul de vedere despre cumpărăturile din vama Stamora Moravişa, comisarul şef Bertea a transmis prin intermediul purtătorului de cuvânt că „nu comentează”.

9 COMENTARII

 1. Asteptam,cu viu interes,rezultatele controlului de la Timis.Se spune ca sefii stau cu demisia in sertar…Dupa buna colaborare cu D.N.A.o sa platiteasca,cu functiile.Ati vazut pe cineva demis de la vama???NU!!!In rest…numai bine,dupa cum va e sufletul…

 2. inca o intrebare de bun simt !
  domnul bertea este absolvent al Academiei de politie ?
  ce performante profesionale si mai ales cum si in baza carui examen a fost numit seful inspectoratului ?
  pentru ca eu din cate stiu, in politia de frontiera s-au facut incadrari si promovari mai ales pe criterii de rudenie si pile (de spaga nu amintesc…!?). cel putin la timisoara „istoria” abunda in exemple cu tot felul de papagali ajunsi sefi…inclusiv dintre fosti schimbatori de valuta !

 3. Ce aiureli vorbesti mah…tu sti cat costa un parfum?nu a iesit cu 50-60 de parfumuri in punga?Dar cea mai scumpa bautura pe acolo era in jur de 100-150e.Incepe sa ma doara capul de abureala ta de kkt

 4. Suma de o mie de ioroi este nimica pe langa tunu’ de 25 de milioane de oiro pe care’l pregateste Brendu’ si Pitzyponcu’ Gastric.
  De maine incepe subscrierea la emisiunea de „obligatiuni municipale” emise de judetul Timis in valoare de 100 de milioane de lei. Bani care urmeaza sa fie folositi pentru investitii in zonele controlate de PD minus L. Si totu’ in baza unei hotarari din 2007. Iar Brendu’ este singuru’ care are drept de semnatura pentru toti banii fara a da socoteala plenului cejete.
  Totu’ la linku’ urmator:
  http://www.cjtimis.ro/index.php?meniuId=2&lg=ro&viewCat=3277

  Asa ca suma de o mie de ioroi este nimica toata. Doar de aia Brendu’ a parut sa lase garda jos la votarea bugetului. Avea solutia alternativa pentru sifonarea banului public intr’un mod mai perfid. Iar noi urmeaza sa platim inca 17 ani pentru indatorarea asta. Din 25 de milioane de ioroi va dati seama cate langoase infuleca Pitzyponcu’ Gastric?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.