Guvernul Boc vrea să dea puteri sporite primarilor

Guvernul Boc vrea să dea puteri sporite primarilor

2
DISTRIBUIȚI

Primarii vor primi puteri sporite prin proiectul de modificare a legii administraţiei publice locale pregătit de guvern, a anunţat,emil boc tricou poli 1 pastăzi, prefectul de Timiş, Mircea Băcală. Conform acestuia , pe această temă s-a discutat la reuniunea de la Băile Olăneşti a Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor la care a participat şi premierul Emil Boc .“Legea va suferi câteva modificări, întărindu-se puterea primarilor.


Prin aceste modificări, aceştia vor putea conduce şedinţele de consiliu local şi vor avea drept de vot ca oricare consilier”, a susţinut prefectul  Băcală. Modificările din legea administraţiei publice locală vizeaza şi responsabilitatea consilierii. În cazul în care se propune o hotărâre de consiliu local care nu este legală şi se apelează la instanţă, vor fi traşi la răspundere nu doar primarul, ci şi consilierii locali care au votat proiectul de hotărâre, cât şi funcţionarii care au întocmit respectivul document. Un alt amendament pregătit este acela că “atunci când un post de consilier local rămâne vacant, validarea unui nou consilier local se va face prin hotărâre judecătorească şi nu prin validarea sa de către consilierii locali, cum era până acum”. Modificările vor intra în vigoare odată cu alegerile locale de anul viitor.

2 COMENTARII

  1. Atentie la acordurile gramaticale.
    De exemplu: Modificări vor intra în vigoare odată cu alegerile
    je crede ca este corect sa spui „modificarile”.
    In rest, ceea ce spune Pacala Oldmercedes chiar ca nu prea are parfum de credibilitate.

  2. BOC SE JOACA CU FOCUL…Emile poporul este la capatul puterilor,si tu tot vorbesti de trai mai bun…ai spus ca pe 1 aprilie,vom iesi oficial din criza,ai ales special aceasta data…eu nu inteleg,tu chiar nu vezi realitatea din tara…nu vezi amaritul de sofer de taxi care nu face de-o piine intr-o zi,pe care tot tu lai dat afara de la fabrica cind ai inchiso pe motiv ca nu este competitiva…sau pe amaritul de taran care dupa 30 de ani de munca la c.a.p.are pensie de 400 ron,si acum,vrei sa-l pui sa plateasca taxa pe pamintul nemuncit,,,pai cu ce bani sa-l are,sa-l insaminteze,cind facusi motorina 54 lei litrul…da vino tu si ial pamintul ca ti-l dam degeaba,sa vezi cu ce ramii la final…Nu cred ca-n istoria acestei tari a existat un prim ministru mai urit de popor decit esti tu…. NEA-I_ FIERT EMILE…Dar te asteptam in campania electorala,sa faci bai de multime…Credema nu mai avem nimic de pierdut…am pierdut tot…SUNT CURIOS DACA VEI AVEA CURAJ SA MAI FACI BAI DE MULTIME…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.