Membrii reţelei contrabandistului sârb Petkovic Sinisa, zis „Kana”, reţinuţi

Membrii reţelei contrabandistului sârb Petkovic Sinisa, zis „Kana”, reţinuţi

1
DISTRIBUIȚI

Unul dintre cei mai „grei” contrabandişti sârbi, Petkovic Sinisa, zis „Kana”, de 48 de ani, a fost reţinut, în această după amiază, în urmapetkovic kana 1 punei  operaţiuni a poliţiştilor de frontieră şi a procurorilor DIICOT. Extrem de precaut pentru a nu fi prins, „Kana” a preferat să se folosească de mai multe „săgeţi” din România pentru a introduce ţigările de contrabandă din Serbia în România. După ampla operaţiune antişpagă, care a lovit vama Moraviţa, contrabandistul a încercat să găsească noi variante de a aduce ţigările. În una dintre convorbirile interceptate, acesta se plângea că nu lucrurile s-au complicat şi nu mai poate trece cu maşinile burduşite prin vamă. A apelat la un agent de frontieră, Adrian Drăghici, care, după prima încercare, şi-a dat demisia pentru că a fost surprins după ce a transportat cu un microbuz mai multe colete prin vama Moraviţa.

„Kana” a continuat să caute noi variante, dar anchetatorii au  monitorizat trei transporturi efectuate peste fâşia verde în zona Stamora Moraviţa – Jamu Mare.


Baxurile erau aduse cu jeep-urile până în apropierea frontierei cu România, de unde erau preluate de români, care apoi se ocupau de distribuirea mărfii. Traficantul sârb plătea, conform „tradiţiei” un euro pentru fiecare cartuş de ţigări lăsat să intre din Serbia. Ultimul transport, de 20 de baxuri, a fost făcut astăzi, ţigările fiind descoperite în urma percheziţiilor. „Kana” a fost capturat de o echipă a trupelor speciale la doar câţiva metri de linia albă care desparte cele două state, după ce a făcut câţiva paşi în România şi negocia. Ulterior, poliţiştii de frontieră au reţinut-o şi pe cea care tebuia să facă plăţile pentru transportul de contrabandă. Asupra femeii au fost descoperiţi peste 6.000 de euro. În maşina cu care circula, au mai fost descoperite două cuţite, dar şi mai multe lăcaşuri special amenajate pentru contranada cu ţigări. Unul dintre ascunzişuri era după numărul de înmatriculare din spate, care masca faptul că caroseria a fost decupată. Au fost efectuate mai multe percheziţii în Stamora Moraviţa şi Jamu Mare.  La această oră, şapte persoane sunt audiate la sediul DIICOT.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.