Păcatul portocaliu al alianţei galben-roşiatice

Păcatul portocaliu al alianţei galben-roşiatice

5
DISTRIBUIȚI

Pentru un singur gest există cel puţin două explicaţii. Au dovedit asta şefii PNL şi PSD Timiş, care-s acum fraţi de cruce în Uniunea usl timisSocial Liberală. Evenimentul – votarea bugetului pe 2011 de la Consiliul Judeţean Timiş, când pentru prima dată majoritatea PSD -PNL – PNŢCD şi-a impus punctul de vedere în faţa preşedintelui CJT, democrat-liberalul Constantin Ostaficiuc. Pentru liberalul Nicolae Robu a fost momentul în care şi-a dat seama că partidul său e la putere. Şeful social-democraţilor timişeni, Titu Bojin, a prezentat votul anti-Ostaficiuc ca fiind dovada supremă a opoziţiei făcută de PSD  faţă de puterea portocalie din judeţ.


În ambele cazuri, deşi viziunile sunt diferite, afirmaţiile sunt corecte. Liberalii după o dulce amorţeală, perioadă în care au fost simple păpuşi de vot şi la primărie şi la consiliul judeţean, s-au trezit la realitate doar pentru că bate vântul alegerilor. E normal ca atunci când şeful PD-L te susţine pe tine şef al principalului partid de opoziţie să rămâi la una dintre cele mai bănoase societăţi guvernamentale să ţi se pară că faci opoziţie atunci când votezi împotriva protectorului. Dincolo de toate acestea, există o viziune comună a celor doi lideri USL Timiş – nimic despre ce face puterea portocalie prin judeţ. USL Timiş uită că la alegerile din judeţ nu se va bate cu Boc, Udrea sau Funeriu, pe care-i critică când apucă, ci cu Ostaficiuc, Gheorghe Ciobanu sau Alin Popoviciu despre care nu suflă un cuvânt.  În aceste condiţii noul slogan al USL Timiş ar putea fi „nimic despre PD-L”. Şi ca să fie linişte – să se ducă la culcare şi să se trezească după alegeri, bazându-se doar pe faptul că nemulţumirea poporului îi va propulsa pe fotoliile puterii. Există un singur risc. Să nu mai găsească fotoliile când se trezesc.

P.S. Cum Partidul Conservator este în Timiş ca 1 la înmulţire, mi-am permis să nu-l amintesc în comentariu.

5 COMENTARII

  1. sa puna laba pe putere se aliaza toti kk-ții de psd-isti, pnl-listi si cica conservatorii lui felix. sa vezi atunci hotie organizata si nu mai merge nimeni la pârnaie

  2. pentru .says !
    ce-ai mah cu ciuhandu ?
    totz ziceti ca fura da’ pana acu nu s-a dovedit nimica, inclusiv ziaristii or calomniat si denigrat cat or putut !
    parchetul si curtea de conturi n-au luat nici o masura, deci omu’ este CINSTIT !
    asa ca mai taca-va fleanca barfe si carcotashi ce suntetzi . huoooooooooo.

  3. pai mai robule, e frumos? Ti-a pus barbosul sluga ex-prm-ista director adjunct la ratt, ca sa puteti face butichioscuri si acum asta e multamu’ ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.