PD-L explică de ce nu sunt creşe în România, deşi există lege

PD-L explică de ce nu sunt creşe în România, deşi există lege

1
DISTRIBUIȚI

România nu are mai multe creşe, deşi există o lege specială deoarece nu există norme de aplicare – aberanta situaţie fiind dezvăluită, nagy mariana pdl femei timis 1 pastăzi, de şefa femeilor democrat-liberale din Timiş, Mariana Nagy.


” Dorind să înfiinţez prin firma de consultanţă pe care o am o societate comercială care să aibă ca şi obiect de activitatea de creşe nu am putut pentru că la Registrul Comerţului nu există un cod CAEN special. Asta deşi avem lege specială pentru creşe dn 2007. Am constatat că nu există norme de aplicare, deşi acestea trebuiau să apară în 120 de zile”, a susţinut Nagy. Aceasta a afirmat că din acaeastă cauza „în România nu există creşe înfiinţate de societăţi comericiale, ci doar de ONG-uri. Asta în condiţiile în care există o cerere mare pentru astfel de spaţii”. Deşi PD-L este la guvernare şi ar putea rezolva rapid aceasta problemă, Nagy a susţinut că de abia acum „împreună cu colegele mele lucrăm la nişte idei ca urmare a experienţei noastre practice pe care le vom trimite la Bucureşti”.

1 COMENTARIU

  1. Ca guvernoiu’ condus cu oonor spre dezastru de meshteru’ Bo(c)uletz isi da cu stangu’n dreptu’ este o „cestiune axiomatica”. Problema creselor si a numarului lor redus a reaparut in momentu’ in care Bo(c)uletz a atacat la baioneta concediu de ingrijire a copilului.
    Nu sunt un fan al lui mos Ilici, dar a fost primu’ care a semnat un Decret Lege prin care a legiferat concediu de ingrijire copil pana in varsata de un an. Tot pe vremea lui, inainte de alegeri in 1996 a promulgat legea prin care se majora perioada la doi ani si indemnizatia la 85% din ultimul salariu. Dupa 2000, au existat diverse modificari dar perioada a ramas neschimbata. Astfel ca, nu mai exista justificarea economica pentru mentinerea creselor de stat. Ca urmare multe au fost inchise iar personalul s-a reprofilat.
    Exact asta nu a luat in calcul musiu (polo)Boc la momentu’ atacarii concediului de ingrijire a copilului. Era si normal sa nu ia in calcul aceste aspecte, in acel moment ar fi trebuit sa renunte la statutu’ de sluga a ciorcovatzului. Iar asta este forbiden.
    In alta ordine de idei, l’am vazut pe tizu’ primarului, pe Ovidulache Ciuhandu. Acu’ am inteles si io cum se face media statistica. Daca io mananc un cremvwurst si altu’ mananca trei, in medie amandoi am mancat doi cremwursti. Asa si cei doi Ciuhadu. In medie, impreuna amandoi se incadreaza in categoria oamenilor cu numar normal de fire de par pe cap. Ca referitor la discutia in care Ovidulache sustinea ca nu are nimic de adugat la Codu’ Muncii da’ ca acesta nu e perfect, indica o crasa incompetenta. Pai, ori sustii ca un lucru este foarte bun si nu ai ce modifica la el ori mai ai ceva adaugiri, pe ici pe colo, si anume in punctele esentiale si atunci nu este foarte bun. Din aceasta dilema caragialiana nu putem iesi.
    Asa si cu doamna Nagy. Pentru ca trebuie sa recunosc faptu’ ca este o adevarata doamna. Am constatat ca nu avem crese si nu putem infiinta una foarte usor, dar la momentu’ dezbaterii publice cu privire la concediu de ingrijire copil, toti din PD minus L erau in pozitia „mucles a la Bercea Mondialu'”. Pai, oasemenea opinie as fi asteptat inainte si nupa ce (Polo)Boc a facut pocinogu’. Uite, vezi l’as fi apreciat pe Pitzyponcu’ Gastric daca la Clubul CFR ar fi facut o cresa si nu un club de lasere pac pac. Da’ el isi poatepermite sa’si tina soata acasa, ca din deferentza de chirie a putut sa omoare economic clubu’ de lasere pac pac de la mall.
    Deunazi am trecut pe langa sediu’ PD minus L si ce vazusi, ipochimenii de la PD minus L se dau batuti si recunosc ca reforma lu’ Funeriu Eprubeta este vax albina, forma fara fond, o incercare esuata de asumare a unor merite si organizeaza, gratuit, meditatii pentru elevi. Organizarea de meditatii, gratuit, echivaleaza cu o recunostere a impotentei de a reforma sistemu’ precum si faptu’ ca iti dai seama ca fara pregatire suplimentara saracii elevi nu au sanse in promovarea clasei. Dar, binenteles ca de asta este vinovat tot Dinu Patriciu. Sa’ti fie rusine, Dinu Patriciu, ca ti’ai facut fundatie prin care promovezi excelenta. Sa’ti fie rusine, Dinu Patriciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.