Primăria Timişoara n-are bani să transmită firmelor impozitele . Află ce soluţie...

Primăria Timişoara n-are bani să transmită firmelor impozitele . Află ce soluţie a găsit municipalitatea

4
DISTRIBUIȚI

Adrian Bodo, şeful Direcţiei Fiscale din Primăria Timişoara, a anunţat, astăzi, că municipalitatea nu-şi permite să mai transmită prinbani taxe poştă impozitele persoanelor juridice. ” Cum este criză au fost reduse cheltuielile materiale şi nu mai avem resurse pentru a comunica prin poştă deciziile de impunere către persoanele juridice. Facem acest lucru doar acolo unde legea ne solicită imperativ – cum ar fi în cazul executărilor. Invităm persoanele juridice să vină la sediul Direcţiei Fiscale pentru a-şi ridica deciziile. Rugăm contribuabilii să ne înţeleagă şi să fie alături de noi.


Aceste documente sunt pregătite, tipărite, trebuie  doar să le ia”, a precizat Bodo. De asemenea, cu această ocazie se va face şi o reactualizare a bazei de date „pentru că anul trecu 40% dintre declaraţiile de impunere trimise firmelor s-au întors înapoi pentru că şi-au schimbat sediul, dar nu au anunţat această modificare”.

Tot în ideea reducerii costurilor, Adrian Bodo le-a cerut timişorenilor să ajute administraţia fiscală în a-şi realiza o arhivă electronică. Pentru că fondurile europene pentru acest proiect nu se pot deocamdată accesa, s-a venit cu o propunere alternativă „timişorenii sunt rugaţi să trimită pe e-mail la adresa office@dfmt.ro documentele scanate care au stat la baza stabilirii impozitelor pe clădiri şi nu numai. Aşa va fi mult mai simplu să mutăm documentele la fiecare rol.  În curând pe site vom pune toate precizările. La ora actuala arhiva Primăriei timişoara are între şase şi şapte milioane de documente şi suntem doar 40 de oameni. Ca să scanăm toate aceste hârtii, pe lângă resursele financiare importante, am avea nevoie de câţiva ani”.

4 COMENTARII

  1. Dobitocul acesta de BODO si-a informatizat institutia inca din urma cu peste 8 ani ( contra unor sume importante de bani) dar baza de date nu a reusit sa o puna la punct(pentru ca a achizitionat de la aceeasi firma de casa, programe proaste si care nu pot sa-ti furnizeze date cap coada) . Oamenii capabili cu care s-a infintat institutia au fost indepartati ( si cu ajutorul , sfatuitorului de taina SAFTOIU ) sau au plecat singuri cand au vazut ce mentalitate are acest om. Cat mai este tolerat acest om platit bineeee… din banii nostri. Nu mai simplu este ca numai cei ce au modificari la precedenta declaratie sa o depuna .

  2. @coco
    Afla ca cele cinci stele (verzi) de fapt au fost primite de primaria lu’ Ciuhendu’ taman pentru informatizarea primariei, care s’a facut la un pret de cinci ori mai mare decat cele de pe piata. Asa un intreprinzator local, mare busnismen in informatica, s’o cumparat mandrete de cladire in piata 700. Normal ca acu, busnismenu’ o sa scape de plata impozitului pe cladire pen’ca nu este bani de timbre.
    Halal cinci stele.

  3. As dori sa pun si eu o intrebare: Daca se face izolatia unui bloc administratorul care umbla cu aprobari trebuie platit ? in afara de salariul care il are?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.