Vameşul Doru Dumitraşciuc, exemplu pentru cum îşi numea „regina” Blejnar oamenii

Vameşul Doru Dumitraşciuc, exemplu pentru cum îşi numea „regina” Blejnar oamenii

3
DISTRIBUIȚI

O scrisoare semnată cu numele fostului şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor, Radu Traian Mărginean, a fost trimisă redactorului şef vama 10al Jurnalului Naţional, Victor Ciutacu, în document vorbindu-se despre corupţia din vămi. Pe cele trei pagini sunt descrise mecanismele prin care sunt colectate şpăgile din sistemul vamal, regina fiind desemnat – S.B., Sorin Blejnar, şeful ANAF.  Mărgineanu susţine în textul scrisorii că, deşi era şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor, nu avea nici o putere în numirea şefilor din vămi. În acest context au fost făcute şi două nominalizări, una dintre ele fiind legată de vama Moraviţa. „Neavând aşadar atribuţii reale, eu fie semnam ca primarul, numirea venind fie „în plic”, fie semnătura mea nu mai era cerută nici măcar formal, precum s-a întâmplat în cazul numirii şefului Biroului Vamal Constanţa-Sud Agigea (Liviu Durbac, un apropiat al fostului vameş Eugen Bogatu, care încă se afla indirect la controlul vămii maritime, în prezent judecat în dosarul „UCM Reşiţa”, ca fost şef al Administraţiei Portului Constanţa) sau în cazul numirii şefului Biroului Vamal Stamora Moraviţa (Doru Dumitraşciuc, numit „la pachet” cu doi şefi de tură-colectori”, se arată în scrisoare.

Dumitraşciuc, cunoscut ca Doru vameşu’, a fost şef la biroul Moraviţa până anul trecut în vară, în perioada în care duty-free-urile funcţionau la capacitate maximă şi contrabanda cu ţigări era în floare.


Încă de la numirea sa a circulat în rândul vameşilor informaţia că Dumitraşciuc şi-ar fi cumpărat postul pentru 400.000 euro.  Conform JN, în perioada cât a fost şef  la Moraviţa vânzările de ţigări din duty-free-uri au explodat.În mai 2009 se triplaseră faţă de aprilie, iar în iunie se dublaseră faţă de mai, ajungând la 2.360.667 de cartuşe. Dumitraşciuc a fost schimbat din funcţie şi a ajuns simplu lucrător la vama de la Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” Timişoara. De aproape o lună, conform unor surse din interiorul Vămii, Doru Dumitraşciuc nu a mai venit la lucru, intrând brusc în concediu, după declanşarea tsunami-ului anitişpagă la vămile din vestul ţării.

UPDATE 1 Ulterior, Radu Mărginean a negat că ar fi scris respectiva scrisoare, dar a refuzat să infirme sau să confirme dezvăluirile din respectivul document.

3 COMENTARII

  1. dar al cui era cel putin unul din duty-free-urile de la Moravita, cel care a nu a platit taxele si impozitele la stat nu spune Ciutacu? pai nu spune ca e de prost gust sa iti dai in gat sefii

  2. hallo madam’ VOICULESCU !
    esti cumva fosta vamesa de la moravita maritata cu beshinosu de Voiculescu de la Pishchia , hai ??????????????
    dacu da atunci guritza mica ca te dau in gat cu tot ce-ai facut pe timpu embargoului cu sarbii si dracu te ia !ca v-am notat pe totz .

  3. Bai Botza, cat de curand va trebui sa prezinti dovezile in instanta cum ca Regina este Blejnar! Arunci cu rahat nestiind adevarul ! Dar fiecare idiot raspunde pt ce face !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.