Arestat din „lotul 140 şpagă” : „Nu ştiu ce să zic de...

Arestat din „lotul 140 şpagă” : „Nu ştiu ce să zic de acuzaţiile DNA”

0
DISTRIBUIȚI

Cererile de liberare condiţionată a celor rămaşi după gratii din „lotul 140 şpagă” au reintrat, după Paşte, pe rolul Curţii de Apel stamora spaga elicopter 1 pTimişoara. Agentul şef Daniel Dumitraşcu, care a lucrat la vama Naidăş până să fie săltat de procurorii DNA, a cerut instanţei să fie pus în libertate, motivându-şi demersul prin faptul că „am doi copii minori şi soţia nu lucrează. Sunt unicul întreţinător al familiei. Dacă sunt pus în libertate voi respecta toate obligaţiile stabilite de instanţă”. De asemenea, Dumitraşcu a invocat faptul că „lucrez în Poliţia de Frontieră de peste 17 ani. În activitatea mea de zi cu zi am constatat infracţiuni şi contravenţii.


Am avut chiar urmăriţi generali prinşi. Unii mai periculoşi, alţii mai puţin periculoşi”,  Poliţiştul de frontieră a rămas câteva secunde fără grai în momentul în care judecătorul l-a întrebat cum se consideră faţă de acuzaţiile procurorilor anticorupţie. „Nu ştiu ce să zic de acuzaţiile DNA. Până acum nu am dat nici o declaraţie nici la procuror, nici la judecător. Nu vreau să fac nici o declaraţie pe tema asta”. Procurorul DNA a cerut respingerea ca neîntemeiată a cererii de liberare condiţionată, invocând faptul că „în sarcina acestuia s-au reţinut cinci acte materiale primind aproximativ 365 euro în perioada 28.12.2010 – 10.01.2011”.

Cea de a doua cerere de liberare provizorie a fost cea a vameşului Ana Cumpănăşoiu, dar aceasta a rămas fără obiect pentru că între timp aceasta, în 8 aprilie, a fost pusă în libertate  de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care nu a mai prelungit mandatul de arestare. Avocatul acesteia a cerut să se constate că nu mai are obiect cererea şi a motivat lipsa vameşului în faţa instanţei prin faptul că „este la DNA unde dă noi declaraţii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.