EXCLUSIV Doi agenţi de la Moraviţa, puşi în libertate de ÎCCJ

EXCLUSIV Doi agenţi de la Moraviţa, puşi în libertate de ÎCCJ

4
DISTRIBUIȚI

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursurile făcute împotriva sentinţelor prin care, iniţial, Curtea de Apel Timişoara a vamesi arestati05respins cererile de liberare condiţionată sub control judiciar a doi dintre poliţiştii de frontieră arestaţi în dosarul DNA „lotul 140 şpagă” – Costinel Chiosa şi Ioan Rada. Avocatul acestora, Doru Cuţ, a invocat în faţa judecătorilor faptul că ancheta este aproape finalizată, faptele au fost recunoscute, dar şi situaţia personală a celor doi, unul dintre ei având un copil cu grave probleme de sănătate.


În încercarea de a obţine eliberarea celor doi, avocatul l-a invocat, anterior, şi pe preşedintele României, susţinând că „de la cel mai înalt nivel, prin intermediul preşedintelui Traian Băsescu, cei arestaţi în acest dosar au fost îndemnaţi să recunoască faptele pentru a beneficia de anumite reduceri de pedepse prevăzute de lege. Clienţii mei au îndeplinit această cerinţă, dar stau în continuare în arest”.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, aseară, cererile de liberare provizorie sub control judiciar, a casat sentinţele şi în rejudecare au admis solicitările. Conform procedurii, cei doi au fost puşi în libertate de îndată. Aceştia au primit o serie de interdicţii – să nu ia legătura cu ceilalţi inculpaţi, să nu discute cu martorii, să se prezinte la toate solicitările procurorilor sau instanţei – care nerespectate pot duce la rearestarea lor. „Justiţia a dovedit că funcţionează „, a comentat Cuţ decizia instanţei supreme.

4 COMENTARII

  1. Incet, incet, justitia romana ii va face pe toti scapati si peste citeva luni, in campania electorala, dictachioru si ai lui ne vor promite o noua actiune spaga in vami, ca de, trebuie sa ia ochii fraierilor cu ceva.

  2. Plictisitor.
    Normal ca justitia romana incepe sa „functioneze”. De fapt, asta a si fost rostu’ actiunii de mucava, capa si „spaga” la frontiera.
    Io as fi preferat sa fie cercetati in stare de libertate, dar sa nu mai lucreze pe perioada cercetarilor in frontiera iar la final sa fie condamnati, daca erau gasiti vinovati. Asa, au fost arestuiti, au fost la beci o luna si acu’ sunt liberi si pot sa ia spaga in continuare in vama.
    De fapt, era si normal. Coana Joitzyca are nevoie de viutoane, iar ciorcovatzu’ o sa fie si el multumit cu ceea ce primeste de la coana Joitzyca. Chera Duduca Abrendului are nevoie de genti „ghess” (de, e mai modesta) iar daca din vama nu mai vine parandaratu, atunci de unde bistarii? Iar daca Cona J(up)oitzyca si Chera Duduca nu este multumite, atunci nici contraprestatiile nu exista si creste nevelu’ hormonal. Cam ceva de genu’ cantecului lu’ Loredana ficiuring BUG MAFIA: Ridica’ma la cer. Pasarica de la cejete mi’a soptit ca Brendu’ impreuna cu Don Falcosu si Don Sorrinacio, ar fi retrasat si retransat situatia comisioanelor, urmand ca in perioada imediat urmatoare toti arestatii sa fie eliberati si repusi in functie, ca doar n’o sa se chinuie sa aduca altii noi si sa’i invete abeceul spagii in vama.

    La comisioane noi, tot noi.

  3. Scuze.
    Am uitat sa’l laud pe maestru’ Cut. Oricum, acesta este un avocat ale carui merite profesionale sunt cu mult peste cele ale distinsului avocat ex’Florea Sebi Kovacs, din Baroul Remetea Mare.
    Bine, acesta din urma obtine eliberari doar daca in doasr pledeaza Fanu sau Covaci. Ca de cand cu sentintele „abjecte” am vazut ca o cam rarit’o cu prezenta prin zona trebunalului.

  4. Cretinopatii astia din vami daca ar fi recunoscut cat de cat din acuzatiile DNA,care erau oricum de notorietate publica,puteau fi mai repede pusi in libertate,fiind judecati pe liber.Dar bineinteles ca ei se credeau „smecheri” si nu au recunoscut nimic,se credeau imbatabili,neputand crede ca li se putea intampla LOR sa fie ridicati cu dubele. Cunosc un caz care atunci cand au venit sa-l ia nu a deschis usa crezand ca este o gluma,individul era „smardoi”,cum sa vina la el politia? In acest moment se afla tot pe arest si a revenit cu picioarele pe pamant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.