EXCLUSIV Un comisar de la Garda Financiară şi un patron, reţinuţi de...

EXCLUSIV Un comisar de la Garda Financiară şi un patron, reţinuţi de DNA pentru corupţie UPDATE 3 Bulugean, acuzat şi că a dat informaţii secrete patronului de la clubul Heaven

3
DISTRIBUIȚI

bulugean marius comisar garda financiara 1 pAmplă operaţiune a procurorilor DNA Timişoara care au ridicat pentru audieri mai mulţi comisari de la Garda Financiară Timiş, de la mit 1 pmit 2 pmit 3Finanţele Publice, dar şi pe reprezentanţii unei firme care este acum într-un amplu control fiscal. Procurori şi poliţişti de la DNA însoţiţi de trupele speciale de intervenţie ale  Jandarmeriei şi Poliţiei au efectuat mai multe percheziţii. Totul  a început în momentul în care a fost oprit pentru control un BMW înmatriculat în Dolj în care se aflau Şonei Dorin, administratorul firmei Real Metromat Estate din Deva şi contabilul societăţii,  Dan Irincu. Jandarmii i-au adus sub escortă pe cei doi la sediul DNA Timişoara. De asemenea, au adus şi doi saci încărcaţi cu documente fiscale care au fost descoperite în maşina acestora. În paralel cu această acţiune, au fost ridicate pentru audieri două inspectoare de la Finanţele Publice şi mai mulţi comisari de la Garda Financiară Timiş. Aceştia sunt bănuiţi de săvârşirea mai multor infracţiuni de corupţie, legate de diverse sume de bani primite în timpul controalelor. Surse din Finanţele Publice Timiş au declarat, în exclusivitate pentru PRESSALERT.ro, că firma Real Metromat Estate este la acest moment supusă unui amplu control fiscal, deoarece există date care indică o evaziune fiscală de proporţii în urma unor afaceri cu fier beton din Bulgaria. Au fost luate măsuri asiguratorii pentru suma de 50 milioane lei, punându-se sechestru pe mai multe TIR-uri încărcate cu marfă. De la Deva au fost luate de mascaţi şi aduse pentru audieri alte două persoane de la firma anchetată.  Până acum, la sediul DNA Timişoara, au fost aduse şapte persoane. Audierile sunt în plină desfăşurare. Rămâi pe PRESSALERT.ro să afli toate detaliile.

UPDATE 1 Audierile continuă la sediul DNA Timişoara.


Primul care a fost reţinut pentru 24 de ore de către procurorii DNA este patronul firmei Real Metromat Estate, acesta fiind acuzat de cumpărare de influenţă. În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că ar fi dat 200 de Euro pentru a avea parte de un control fiscal mai relaxat. De asemenea a fost dus pentru audieri şi comisarul Marius Bulugean de la Garda Financiară Timiş. În urma audierilor procurorii le-au lasat sa plece acasă pe cele doua inspectoare de la Finanţele Publice, după ce au fost audiate. Conform uneia dintre cele audiate, procurorii DNA au fost interesaţi să afle dacă li s-au oferit bani pentru a efectua un control superficial. Ancheta vizează şi o serie de returnări ilegale de TVA prin afecerile cu fier beton din Bulgaria, estimandu-se la acest moment că prejudiciul adus bugetului de stat este de 5.000.000 LEI. Vom reveni.

UPDATE 2 În urmă cu câteva minute procurorii DNA Timişoara au emis o ordonanţă de reţinere pe 24 de ore pe numele comisarului Marius Bulugean de la Garda Financiară Timişoara. Acesta este acuzat de trafic de influenţă. Anchetatorii au adunat probe zdrobitoare filmând toate momentele plăţilor făcute către comisar de către patronul de la Deva. Există înregistrări când Şionei, care era împreună cu prietena sa a scos bani de la bancomat, când a schimbat leii în euro, dar şi momentul plăţii. Comisarul Bulugean  a fost filmat când primea banii într-un bar din Timişoara, plicul cu cei 200 de euro fiind pus între nişte hârtii. Comisarul a scos banii din plic şi i-a numărat după care i-a băgat în buzunar. Bulugean a fost cel care a intervenit în favoarea patronului controlat. La ieşirea din sediul DNA Bulugean a refuzat să facă orice fel de declaraţie. De asemenea, avocatul Adrian Fanu Moca, cel care îl apără pe Şionei a refuzat să comenteze situaţia clientului său care în faţa procurorilor s-a prevalat de dreptul la tăcere. Alţi doi comisari de la Garda Financiară au fost audiaţi, după care au plecat acasă. Rămâi pe PRESSALERT.ro pentru a afla noi detalii explozive.

UPDATE 3 Pe lângă acuzaţia de trafic de influenţă, comisarul Marius Bulugean este acuzat de DNA şi de transmiterea de informaţii nedestinate publicului. Conform ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale, comisarul i-ar fi transmis în cinci cazuri astfel de informaţii lui Dorin Epure, patronul cluburilor Heaven şi Zambara. De-a lungul timpului, numele lui Epure a apărut în scandalul clubului Heaven investigat de DNA, în care mai mulţi angajaţi ai Primăriei Timişoara sunt anchetaţi pentru că ar fi închiriat o suprafaţă mult mai mică decât cea ocupată în realitate de club. În ultimele săptămâni, numele lui Epure a apărut, din nou, în atenţia publicului, după discuţiile legate de redeschiderea clubului Zambara în clădirea renovată a Bastionului, sub forma unui centru de pregătire pentru tineret.

Contactat telefonic, Dorin Epure a declarat, în această seară,  pentru PRESSALERT.ro „Da, ăl ştiu pe comisarul Bulugean. În cunosc, dar nu am nici o treabă cu secrete, cu treburi din astea. Nu văd ce legătură am eu cu Şionei ală, cu firma lui. Nu mi  s-a transmis nici un fel de secret”.

3 COMENTARII

  1. DUPA CUM VEDETI CU TOTII….. CORUPTIA , SPAGA EXISTA IN TOATE STRUCTURILE MINISTERULUI FINANTELOR , CHIAR SI IN GUVERN (VEZI CAZ MINSTRUL BOTIS)… O SA VEDEM DACA SI DOMNII INSPECTORI DE LA GARDA FINANCIARA OR SA STEA IN AREST 90 DE ZILE ….

  2. Da vor sta….o sa zic eu imediat unde, cu toate ca sunt dovezi clare , doar pe cei luati pe vorbe goale stau 90 de zile in arest si nu e gata inca , uitati-va si la RIti Piti cine are treaba ei?

  3. Bai oameni buni. Nici spaga nu mai e ce’a fost odat’. Pai, 200 de ioroi reprezinta spaga?
    Asta e gainarie pe fata. Prosteala pentru prosti. Sa pui atatia procurori si tehnica de interceptare pentru 200 de ioroi, asta mi se pare grava neglijenta a procurorilor Ariel de la DNA.
    Pai mai bine il urmareau pe Iepurasu’ Tanchist si ar fi vazut spagi si parandaraturi adevarate. Pai ce, Iepurasu Tanchist are bune relatii si cu Brendu si cu Ciuhendu, dar si Conashu’ Lae ii mananca din palma. Acolo se puteau vedea parandaraturi serioase, nu abureli d’astea de 200 de ioroi.
    Pai 200 de ioroi reprezinta plinu’ la Ferrari ala rosu ce are si clima bizonica.
    Coane Stift’becks daca tot e cheia (arestului) la tine, foloseste’o mai cu eficienta. Sa cheltui amar de bani pentru o amarata de spaga de 200 de ioroi, imi aminteste de conashu Speriatu’ care a pierdut banii de flagrant la Java, cand s’a uschit vamesu’ cu bani marcati pe usa dindos, iar procuroru’ Ariel il astepta la usa sa’l insface. Asa ca deneau’ a trebuit sa plateasca si cafeaua vamesului.
    Oricum io sunt sigur ca comisaru’ o sa’l aiba de avocat pe „distinsu’ meu amic” care o sa catalogheze drept abjecta decizia instantei de a’l aresta. Asta in cazu’ in care judecatoru’ Vanish o sa dea dovada de zel si va aplica legea. Care lege? Aia care ar trebui aplicata si in cazu’ Brendului, al Pitzyponcu’lui Gastric, al Ciuhendului si a altor ipochimeni politici.
    Inchei cu vorba ciorcovatzului: Sa zambariti bineeee.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.