EXCLUSIV Traficant de armament sârb, liderul unei reţele de contrabandă cu ţigări,...

EXCLUSIV Traficant de armament sârb, liderul unei reţele de contrabandă cu ţigări, reţinut UPDATE 1 Ce „gaură” au dat bugetului

3
DISTRIBUIȚI

Sârbul Kojic Radivoje, cunoscut în lumea interlopilor ca „Raşa” şi condamnat pentru trafic de armament în ţara natală, a fost reţinut, azi noapte, de poliţiştii de frontieră timişeni, care, de luni de zile, tigari tirmonitorizează împreună cu DIICOT activitatea reţelei condusă de acesta, specializată în contrabanda cu ţigări. Extrem de bine organizată, gruparea aducea ţigări din Serbia în România, care apoi erau vândute atât în Timiş, dar şi în judeţele din sudul ţării. „Raşa” era creierul operaţiunilor şi cel care găsea noi modalităţi prin care să introducă marfa de contrabandă în ţară. În unul dintre transporturi, ţigările au fost ascunse în două TIR-uri, încărcate cu materiale de construcţii, care au intrat, în februarie anul acesta, prin vama Porţile de Fier 1. La controlul de la intrarea în ţară au fost descoperite 23.500 de pachete cu ţigări mărcile Marble, Trokadero şi Monte Carlo în podeaua dublă a camioanelor.


Conform planului, aceste ţigări urmau să ajungă în depozitele grupării şi mai apoi să fie vândute în judeţele din Oltenia.

După această lovitură,”Raşa” a ales o altă rută – direct peste fâşia verde. Ţigările erau aduse peste câmp, în zona Jimbolia, cu căruţa de contrabandiştii sârbi, fiind ulterior preluate de cărăuşii români care le transportau spre depozite. Poliţiştii de frontieră au monitorizat mai multe transporturi ale reţelei. Contrabandiştii foloseau cagule atunci când transportau ţigările pe câmp pentru a nu fi recunoscuţi. În unul dintre cazuri, contrabandiştii au fost obligaţi să împingă maşina care a rămas blocată pe câmp încărcată ochi cu ţigări de contrabandă. La această oră, poliţiştii de frontieră efectuează mai multe percheziţii în Timişoara, Jimbolia şi Drobeta Turnu Severin, reuşindu-se reţinerea celorlalţi cinci membrii ai grupării. Rămâi pe PRESSALERT.ro pentru a afla toate detaliile.

UPDATE 1 În urma percheziţiilor, la Jimbolia a fost descoperit unul dintre depozitele grupării, în acesta fiind găsite aproximativ 30 de baxuri de ţigări de contrabandă, care au fost introduse peste fâşia verde în urmă cu două zile. Prejudiciul adus statutului stabilit până acum pentru membrii grupării se ridică la aproximativ 700.000 lei, reprezentând accizele şi taxele vamale neplătite pentru tutunul adus ilegal în România.

3 COMENTARII

  1. Aceasta actiune dovedeste ce a rezolvat DNA Bucuresti in urma cu 2 luni.
    Eu zic sa mai faceti odata descinderi si verificari …poate o sa va speriati de ce o sa gasiti!

  2. Felicitari Dragos,cu toate ca n’am fost de acord cu multe publicatii trebuie sa recunosc ca in ultimele zile ai facut o treaba extraordinara! Felicitari si tine’o tot asa.

  3. ai dreptate anonim.daca ar reveni s-ar speria de ce gasesc.de fapt ce asteapta sa auda de la cei inchisi(nume)le gasesc in vami facand tot ce stiu.pt ca grosul nu a fost luat.nici nu s-au atins de el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.