Palatele ţigăneşti şi „acvariul” din centru, „porcăriile” Timişoarei pentru maestrul Holender

Palatele ţigăneşti şi „acvariul” din centru, „porcăriile” Timişoarei pentru maestrul Holender

0
DISTRIBUIȚI

Fostul director al Operei din Viena, Ioan Holender, a făcut, astăzi, un exerciţiu de sinceritate cu ocazia primirii de la primarul holender si ciuhanduGheorghe Ciuhandu a „Diplomei de ambasador onorific al municipiului Timişoara pentru susţinerea şi promovarea candidaturii municipiului Timişoara la titlul de Capitală culturală europeană”. Holender a vorbit extrem de deschis despre lucrurile care le-a văzut şi nu i-au plăcut la reîntoarcerea în oraşul de pe malurile Begăi, plecând de la principiul „cu cât distanţa faţă de obiectul descris e mai mare, cu atât acesta este mai frumos şi mai bun, cu cât te apropii de acel obiect, cu atât el devine mai real”.

„Cea mai mare porcărie și lipsă de gust, și nu pot să crezi că e posibil, ca în dreapta teatrului sau operei s-a făcut acea porcărie.


Eu nu știu cum să descriu peretele acela cu care au distrus toată piața, toată deschiderea asta până la palatul Huniade. Asta este o rușine. O altă rușine este că nu s-au găsit mijloace oficiale, legale ca să oprească umplerea rușinoasă a unor străzi în acest oraș, strada unde m-am născut eu, Trandafirilor, cu aceste case ale unor concetățeni, care trăiesc în acest oraș și cărora li se dă posibilitatea de a face ce vor”, a declarat Ioan Holender. Pe lângă nemulţumirile legate de „acvariul” din centrul Timişoarei şi palatele ţigăneşti, ambasadorul onorific i-a sfătuit pe timişoreni „în privinţa vieţii culturale întotdeauna trebuie îmbunătăţit, dar Timişoara e un oraş cu trei teatre, s-a făcut o nouă sală, Sala 2 (…) s-au făcut foarte multe. Cât ce ar mai trebui făcut la Timişoara, sau nu ar mai trebui făcut sper că nu trebuie să o spun eu, cred că o ştiţi voi mai bine dacă deschideţi ochii când mergeţi prin oraş”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.