Şapte poliţişti de frontieră din „lotul 140 şpagă”, eliberaţi de Curtea de...

Şapte poliţişti de frontieră din „lotul 140 şpagă”, eliberaţi de Curtea de Apel Bucureşti UPDATE 1 Decizia pentru grupul de la Naidăş

54
DISTRIBUIȚI

După ce a amânat cu două zile pronunţarea în dosarul 2023/2/2011, magistratul care a avut de judecat cererea DNA a prelungirii stamora 7 pmăsurii arestării preventive pentru 25 de poliţişti de frontieră care au lucrat la vama Moraviţa, acuzaţi de luare de mită în formă continuată şi aderare la un grup infracţional organizat, s-a pronunţat în urmă cu puţin timp. În cazul a şapte dintre aceştia a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu interdicţia de a părăsi ţara. Cei şapte sunt Şutea Mihai, Mateş Ciprian, Ţăpârdea Andrei, Popa Ioan Cornel, Chirculescu Sorin, Moaleş Constantin şi Stoian Velimir. Pentru ceilalţi- Bănuţ Petrişor, Tocaciu Francisc, Apostol Darius,  Porav Ciprian,  Antoni Dănuţ, Marincu Răzvan, Ardelean Florentin, Tănase Cătălin, Felecan Radu, Cojocaru Vasile,  Uiuiu Claudiu, Bărbosu Ovidiu, Tănase Vasile , Alexoaei Ilie,  Bârjovanu Ioan, Biliuz Valentin Sorin, Budriş Cornel şi Braga Cristian – instanţa a decis prelungirea mandatelor de arestare preventivă cu 30 de zile.


Sentinţa poate fi atacată cu recurs, care va fi judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

UPDATE Curtea de Apel Bucureşti a dat sentinţa şi în dosarul 3103/2/2011 în care DNA a cerut prelungirea arestării preventive pentru poliţiştii de frontieră şi vameşii de la Naidăş  – Bărăgan Valentin, Bîlbă Ioan, Cean Orlando, Chiriţoiu Victor, Ciobotariu Claudiu,Dăgăliţă Ion, Herdi Ioţa, Junc Adrian Ilie, Muntea Sabin, Iovancovici Dalibor, Mihăilă Camelia, Verdeţ Gheorghe, Ţinte Ovidiu Gelu, Radu Adrian, Luca Cristian, Barbuli Claudiu, Babeţi Gheorghe, Cohuţ Sorin, Moţ Valentin, Nistoran Ion, Pantea Sorin, Borceanu Cristian, Coman Aurelian, Soare Ion, Topolniceanu Mihai, Pruteanu Cătălin, Dumitraşcu Daniel, Dragotă Simion şi Novac Ion. În urma deliberării, instanţa a admis solicitarea DNA şi le-a prelungit mandatele cu încă 30 de zile.

54 COMENTARII

  1. Normal sa le mai dea si drumu’ la unii. Cica se zvoneste prin statistici ca si la numaru’ de sinucideri suntem sub media ioropeana. Poate cu astia de le da drumu’ sa mai crestem un pic.:)

  2. PT.Aburitu’:Nenorocitule,sper sa-ti fie ultimul comentariu inainte sa-ti cante popa la cap!Bata-te Dumnezeu si sa nu apuci ziua de Paste nici tu nici familia ta si mai ales daca ai copii,sa ti-i gasesti spanzurati!Gunoi ordinar ce esti!Ce ti-au facut tie,ma,oamenii astia???Macar ii cunosti personal?Stii tu situatia fiecaruia de-ti permiti sa tot comentezi aiurea de cand a inceput cazul asta???Da nu te mai saturi odata sa tot arunci cu gunoi,gunoiule!VA ASTEPTAM ACASA,PE TOTI!SUNTEM ALATURI DE VOI SI STIM CA VA TIN ACOLO ABUZIV,STIM CA ESTE UN DOSAR POLITIC,STIM CA SE FAC PRESIUNI,STIM MAI MULTE DECAT TOTI HANDICAPATII SI COMPLEXATII CARE NU SE MAI SATURA SA MANANCE RAHAT!

  3. D-le Aburici de Mehala,
    vant semeni, vant ai sa culegi !
    Esti plin de rautate si cu ea ai sa platesti !
    Poate ai sotie si copii si te tragi poate dintr-o MAMA si nu dintr-o catea !!
    Vezi-ti de treaba si nu mai face CLABUCI la gura !!
    Nu te blestem , nu .
    Din contra, ma rog la DIVINITATE sa-ti dea minte !

  4. AMY, iubito, vor veni toti , n-ai grija ! RABDARE SI TUTUN !!
    Nu plange si incurajeaza-te .
    Se va face dreptate .
    Doar analfabet sa fii sa nu se priceapa ca totu-i POLITIC si RAFUIALA (de cine!!??, stim noi !))
    Cu tot respectul pentru sufletelul tau bun si s-auzim de bine !
    O mama .

  5. BRAVO AMY , ASA SA-I AJUTE DUMNEZEU PE TOTI COMPLEXATII RETARDATI , DAR O SA-I AJUNGA DE N-OR SA STIE PE UNDE S-O APUCE , EU SUNT SIGURA CA DEZAXATII ASTIA MOR DE CIUDA , EI CRED IN CAPUL LOR CA POVESTILE CU GALEATA CU BANI SUNT ADEVARATE SI CA S-AU FACUT BANI DE BANI ACOLO , DAR EU ATATA LE DORESC CA RESTUL VIETII LOR SA NU MAI AIBA PARTE DE BANI DECAT CATA SPAGA AU FACUT AMARATII ASTIA , CU SIGURANTA IN PRIMA ZI VOR MURI DE FOAME , VOR IESI EI CU SIGURANTA , PENTRU CA SUNT NEVINOVATI , TOTI , SI VOR PLATI JAVRELE CARE AU COMANDAT CIRCUL ASTA !!!!!!!!!

  6. @amy
    Nici je si nici alte persoane, publice sau nu, din Romania nu au obligat vamesii si politaii arestati sa ia spaga.
    Ca nu sunt arestuiti toti spagarii si coruptii din Romania este o alta problema.
    Intr’adevar, dosaru’ este politic. Iar arestarile au fost comandate politic. Dar nu din Romania ci de la Berlin, Paris, Roma si alte capitale ioropene. De fapt, coruptii nostrii au ajuns de’au speriat vestu’.
    Nu eu i’am pus streangu’de gat la vamesu’ ala. Chiar imi pare rau pentru el. Sa te sinucizi este un gest extrem si total condamnat de religia crestina. Dar, asa cum am mai spus, nici io nici altcineva, nu l’a obligat sa ia spaga.
    Asa cum un amarastean cu Dacia, daca trece pe galben la semafor, este pus sa plateasca amenda asa si unu’ care ia spaga la greu (ca doar palatele vamesilor si politzaylor de frontiera nu se pot construi din salariu de bongetar de 2.000 de RON)trebe sa fie judecati si condamnati sa faca puscarie.
    Nu suntem in China. Acolo pentru asemenea fapte, familia trebuia sa suporte si costu’ glontului. Din punctu’ asta de vedere, cred ca vamesii si politzaii arestati sunt norocosi.
    Referitor la blesteme, fiecaruia sa’i dea Dumnezeu ce doreste la ceilaltii si dupa sufletu’ lui.

  7. Bai cretinule de mehala,de ce generalizezi,daca unii au situatie dintre ei asta inseamna pt tine ca au toti?????
    Sa dea D-zeu sa ai tu toata viata parte doar de cat au cei mai neinsemnati dintre ei(care sunt multi!!!!) si sa nu te intrebi de ce atunci….ai grija ca D-zeu nu bate cu bata nenorocitule!!!!!!!
    Ai grija ce vorbesti!
    Tu chiar esti corectul corectilor????
    Te simti in stare sa dai cu piatra ?
    Sa iti dea D-zeu sa ai de dat spaga la MEDICI sa te saturi sa iti doresti sa plateasca acei oameni care intradevar iau spaga si sa nu mai generalizezi tiganu dracu!!!

  8. BAI ANALFABET DE MEHALA , VEZI CA FACI ZONA DE RUSINE , AI HABAR DESPRE CE VORBESTI ? STI TU CA MAJORITATEA POLITISTILOR SUNT CU CREDITE IN BANCI , IOPTECA PE APARTAMENTE , SUNT O GRAMADE DE PRIN SATE LA CARE LE PICA CASELE PE EI , STI CA SUNT O GRAMADA CARE AU PROBLEME CU COPIII , NECESITA TRANSPLANT DE FICAT , STI TU CE NENOROCITI SUNT OAMENII AIA?????? DE CE TE PUI SA FACI ASA COMENTARII , CHIAR ASA TI-E DE CIUDA PE EI , CE TI-AU FACUT TIE OAMENII AIA?????NENOROCITULE CE ESTI , O SA TE TRAZNEASCA SI PE TINE CAND O SA TE ASTEPTI MAI PUTIN , SI O SA TE INTREBI CE ARE DUMNEZEU CU TINE , DAR SE PARE CA ASA O URA AI IN TINE CA NICI MACAR NU POTI SA TI DOAR PT TINE TREBUIE SA TE EXTERIORIZEZI SI MAI AI TUPEU SA TE INTREBI DE CE TE BLESTEAMA ATATA LUME?????? ROATA CAT E DE PATRATA TOT SE MAI INTOARCE ODATA , ASA CA AI GRIJA , NU SE STIE CE VA FI CU TINE LUNA VIITOARE IN CE PAT DE SPITAL O SA ZACI

  9. CU SIGURANTA ESTI SI TU VREO FRUSTRATA VAI S AMAR DE CAPUL TAU OLGUTA DRAGA , POATE VA FACETI COLEGI DE SALON , CA SA NU VA MAI F… GRIJA DE ALTII , CRAPA RANZA IN VOI

  10. @aburici
    Nu te lasa frate, astia is penibili, cine dracu i-a pus sa ia spaga, Base?
    Sunt penibili si lamentabili, ii putem intelege, ca rude ale inculpatilor, dar la agresivitatea pe careo arata in aceste comentarii….fara cuvinte

  11. Serios Gabi???
    Nu ai dat spaga in viata ta?
    Nu ai luat nici un ac niciodata?
    Sa iti PICE MAINILE SI SA TI SE USUCE DACA AI DAT SAU LUAT CEVA VREODATA PE NEDREPT CEVA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  12. onanistii astia care le i-au apararea leprelor de spagari sunt traficantii care cred ca au scapat si care le-au „cazut” afacerile! mai sunt si prostituatele care participau la cate o ” degustare” de fructoza….. Nu le plangeti de mila , au averi pentru 10 generatii…oups! am uotat de avocati! scuze!
    @ anonim: taieti-o si bagati-o in spate!!!! stiu ca-ti place!!! o sa-ti dau numele ! o sa te fac varza!

  13. Pentru toti cei care ma injurati.
    Io stiu ca face bine la psihic sa te descarci din cand in cand. Pot sa’i inteleg pe toti cei care ma injura. Este normal sa fii nervos, in momentu’ in care viata ti’o ia razna, cand esti obisnuit ca banii sa vina usor si acu’ nu mai vin. Cand ai dat bani sa prinzi un post caldutz si acu’ esti la racoare, este normal sa te simti frustrat. Cand simti ca viata iti fuge din corp si nimic nu mai este asa cum ai planuit, este normal sa fii nervos.
    Io consider ca cel mai bine ar fi daca am concesiona vamila la nemti. Aia ar aduce profesionisti si am scapa de spagari.
    Este normal sa fii nervos, cand vezi ca unii spagari sunt liberi si sotu’, pretenu’, amantu’ etc. sta inca la mititica. Asta e. Viata nu este corecta intodeauna.
    Iar de chestia cu mostenirile (a la matusa Tamara), creditele si alte cele, va rog sa ma slabiti. Un vames sau militzyan de frontiera se ducea la munca pentru spaga si nu pentru salar. Asta cu salaru’ era asa o chestie de moft.
    Iar la politica, rvin si insist. Daca nu erau presiunile cancelariilor ioropene, nu s’ar fi facut nimic.
    Oricum, pregatiti banii pentru cand va veni guvernu’ sa va ceara plata glontului.

  14. bata-te dumnezeu sa te bata de jegosu dracu , mori de ciuda ca esti lihnit de foame , n ai dupa ce sa bei apa???????? pune mana si munceste si nu i mai invidia pe altii, jegosule , crapi de ciuda , sa dea dumnezeu ca tu si familia ta sa ajungeti toti acolo ,in special copiii tai , o sa ti aprind lumanari , sa mori impreuna cu toti cei mai dragi tie de analfabetul dracului , (CATRE ABURICI)

  15. DOAMNE…cata rautate zace in unii ! Haideti sa nu uitam ca suntem oameni si sa incercam sa nu-i mai judecam pe altii ! Si daca au luat spaga ce???Au omorat pe cineva???Oricare ar fi fost acolo ar fi facut la fel,clar!Toti gresim,nu-i nimeni perfect!Avem ceva de castigat daca ne bucuram de raul altuia???EU una sper sa-i elibereze pe toti !!!V-am pupat!:*

  16. @axyaxy, eu
    Nu este vorba de rautate. Este vorba de dreptate. Intr’adevar vamesii si militzyenii de frontiera nu au omorat pe nimeni, dar prin faptu’ ca au incurajat contrabanda, au dat gauri bugetului de unde sunt suportate si tratamente medicale pentru bolnavi, tot de la buget sunt platite si drumurile si alte cele. Contrabanda lor in final se poate traduce si in vieti omenesti.
    Io nu zic ca sunt singurii vinovati, dar din cand in cand mai trebuie facuta si curatenie.
    In perioada asta, crestinii fac curat in batatura si asteapta venirea Pastilor. Asa si in vama, in sfarsit se mai face un pic de curatenie. Poate este prea tarziu, dar era necesar si chiar mai mult, decat s’a facut pana acum.
    Je este unu’ dintre cei multi din tara asta care muncim cinstit si care suntem sufocati de vamesi si politai corupti si spagari, de politicieni nesimtiti care fura ouale de sub gaina, gen Brendu’, Pitzyponcu’ Gastric, Ciuhendu’, Nea Jean, Nea Pompitza si altii. Suntem sufocati de judecatori Vanish, procurori Ariel, comisari de Garda financiara gen Muresan.
    Al dreacu treaba. Cum este arestat un asemenea ipochimen, cum apar apludacii si coru’ de Casandre bocitoare, care arunca perdele de fum si care incearca sa spele onoarea ciuruitA si terfelita a acestei Messaline. Chiar sunteti patetici si plictisitori cand vreti sa’mi (sa ne) demonstrati ca ipochimeni astia sunt neste fecioare virgine carele au fost violate de denea. Vax albina.
    Mai incet cu invectivele gen analfabet si altele de genu’ asta. Faptu’ ca am comentat arareori vis’a’vis de subiectu’ spagarilor, este faptu’ ca ii cunosc prea bine pe multi dintre vamesii si politzay de frontiera, implicati in acest fenomen. Si le cunosc atitudinea din perioada de aur a contrabandei. Faptu’ ca multii dintre ei isi faceau concediile in locatii scumpe spune multe despre nivelu’ contrabandei din vami. Iar despre nivelu’ de cultura al militzyanului, despre morti numai de bine (asta in cazu’ in care ar fi avut asa ceva). Oricum nu ma astept de la un exponent al organului sa’mi citeasca din Kant sau Heidegger ori sa’mi recite sonetele lu’ sechspir in limba engleza.
    Dar uite, ca sa va fac pe plac, v’oi spune, ca si amicu’ ex’Florea Sebi Kovacs – avocat in Barou’ Remetea Mare, ca sentinta prin care sunt tinuti ipochimeni in arest este abjecta. Io preferam, sa fie deja judecati si ca in China sa se aplice legea, rapid si imediat. Iar la ora asta sa fi primt deja factura din partea autoritatilor.

  17. Ha hahahahhahahahahhahhahahahhahahahhahha
    archibald chiar crezi ca imi pasa de amenintarile tale
    chiar vrei sa imi dau numele
    cred ca mai bine nu
    poate faci infarct si tu si multi de aici
    iti doresc „numai bine” si ai grija tu cand iesi din casa…si nu mai ameninta pe altii
    si vezi ca te asteapta la judetean sa dai spaga…:))
    imi pare sincer rau pt frustrarea ta si pentru invidia care te macina,probabil esti un distrus ca si aburici.

  18. Imi amintesc de o intamplare, cam de acu’ vreo zece’doispe ani. Un pretenar de’al meu tocmai ce a fost numit vames la Stamora Moravita. Era perioada in care se cara benzina la sarbi.
    Pretenaru’ meu a primit de la un traficant de benzina un lant. Gros. Baban. Galben. Stralucitor. Kitsch’os. Iar pretenaru’ meu, vamesu’, il purta peste tricou’ Adibas si era asortat cu dunga galbena de la pantofi sport Puna. Se plimba mandru pe strase si ne’am intalnit.
    Vamesu’: Salut, aburici.
    Aburici: Salve, magister.
    Vamesu’: Ce magister? Iti bati joc de mine. Io acu’ m’is vames.
    Aburici: Io …, stii …? de fapt …?
    Vamesu’: Hai, ma las’o balta. Hai sa bem o bere. D’acu’ dau io berea, ca e de unde. Trebe sa ud lantzu’ asta. Ba! Vezi ce frumos ii? E d’aur, ma! Din ala de 24 de carate.
    Io belind ochii la el. Ma crucesc si spun: Ma, da auru’ de 24 de carate ii pur si prea moale. Asta e cam tare.
    Vamesu’: Ma aburici, tu esti prost. Iti spun io ca e de 24 de carate. L’am primit de la un jmecher, care duce benzina la sarbi. L’am primit cu cefertecat si scria pe el, golded plated.
    In momentu’ ala am izbucnit in ras si era sa ma inec. Noroc cu pretena lu’ vamesu’ care mi’a dat o scatoalca sanatoasa pe spate si mi’am revenit.
    E d’atunci pretenaru a trecut la Adidas, Nike si Puma. Iar biju’uri poarta d’alea adevarate. Jmecher Deleanu.

  19. ABURICI DE MEHALA: multumim ca ne-ai prezentat STENOGRAMA,ti-ai notat cu proces verbal?…ne lasi,ala nu-ti era prieten,asa iti amintesti tu de prieteni?…daca nu te-ai inecat atunci de la atata ras…te ineci acum de atata prostie,inca ceva :nu mai zi ca tu comentezi rar,comenturile tale sunt peste tot unde se vorbeste despre vamesi si politisti,tu,pardon ca stiu ca sunteti mai invarsta decat mine…v-ati nascut stiind de adidas,nike,puma iar fraierul de vames deabia dupa cea dat de bani a invatat si el cum se pronunta,asta ai vrut sa ne induci,nu?…ce prost era ala si destept te-ai nascut tu?!!!…esti un PROST,MARE PROST…astia toti sunt niste ignoranti iar tu ala care-i recita sotiei sale din sechspir in limba engleza,ma ne lasi cu tampeniile!vezi-ti tu de problema ta, ca se pare ca ai una mare ,poate te muti,nu stiu,poate chiar in CHINA,IMEDIAT SI RAPID(CUM ITI PLACE TIE)!!cum poti sa doresti asa ceva la ali oameni,NEMERNIC DE OM…

  20. Aburici de mehala, Alina are un stil ofensiv inconfundabil atinci cand vine vorba de aia din beci. Ea sufera MUUUUUULT, dar MUUUUULT dupa unu ce nu a iesit inca pentru ca le-a (i-a) fost refuzata eliberarea conditionata saptamana trecuta. Nu-i vorba, probabil o sa iasa si ala (cred ca-l cheama Cristi), dar ea sufera si ar fi in stare sa sfasie pe toti care comenteaza anti S P A G A R I !
    Tine-o tot asa Alina, esti dulce cand esti ca o zavoranca mica !
    O poiezaie / chimilitura :
    A fost odat-un castravete,
    Tinut in putina, la-nmuiat,
    Dadea cu capul de perete
    Batea cu pumnul ne-ncetat
    Striga sa-i dea un pic de aer
    Stapanul ce il zavorase
    Dar ista nu era chiar fraier,
    Pe fratesu’ il doborase !
    Continuarea in articolul urmator despre parfandarat !

  21. @ anonim
    distrus esti tu cu mxtx! iti raspund asa tarziu ca am fost pe la ea….
    pentru cultura ta generala, scuza-mi cacofonia, eu nu am nicio frustrare cu cazul asta. pot spune ca sunt fericit……asa am lasat-o si pe mxtx!!!!! vita, citeste x ca fiind a….. i-am spus eu noapte buna!!!!! ps. era si sora-ta! nimfomana……

  22. @alina
    Io chiar am purtat adidas pe vremea preadevremeimpuscatului. Iar vamesu’ chiar purta adibas prin anii 90.
    Nu a fost vorba de o stenograma ci chiar am o memorie buna.
    In alta ordine de idei, de ce sa am mila fata de niste oameni care nu respecta norme sociale. Ai fi multumita sa afli ca o ruda se drogheaza cu droguri trecute prin vama si disimulate sub forma unor cartuse de tigari.
    De unde aveau certitudinea ca in pachetele care treceau neverificate erau tigari si nu explozibili, arme sau droguri? De la contrabanda cu tigari la droguri, pasu’ este atat de mic. Dar urmarile atat de dezastruoase.
    D’aia n’am nici o mila cand vine vorba de niste vamesi spagari care pot nenorocii niste vieti pentru un pumn de ioroi.
    Referitor la „cultura vasta” a vamesilor, te rog sa vezi ce chefuri fac cu manele si femei. Asta spune tot.

  23. La Bulau sa stea acesti infractori ordinari,mult si bine si sa le dea drumul cand o sa le dau eu. Merita pe deplin sa stea acolo GUNOAIELE DRAQ.

  24. PT.IRINA COLTEA(DRAGOS),multumesc pt. poiezaie dar nu prea imi plac astea cu muraturi,e normal sa am atitudinea asta atunci cand vad cum scrii tu :”aia din beci,spagari”,ca si jurnalist ar trebui sa-ti faci meseria mai bine,fara afinitati si sa nu-i mai condamni,lasa justitia sa-si faca treaba,CORECT,TRANSPERENT SI FARA INFLUENTE,cine este vinovat…sa plateasca,dar nu asa…NU comentariile anti-„spagari”ma deranjaza,ci cele in care voi le dati deja condamnarile si unii le doresc chiar moartea,e inuman sa gandesti asa…nu tin partea doar unuia,tin partea tuturor pana se vor judeca CORECT,sa plateasca ADEVARATII vinovatii!!!

  25. 🙂
    D-ne fereste cata invidie pot sa aiba unii…Pacat ca va consumati energia degeaba.
    Sunteti niste ratati fara servicii care nu aveti altceva de facut decat sa judecati.
    Eu zic sa va faceti toti procurori,judecatori,avocati daca cunoasteti atat de bine cazul.
    Lasati sa isi faca datoria cine are puterea si dreptul sa o faca .
    Credeti ca va baga in seama cineva balivernele voastre.
    Ma mir ca nu ati crapat pana acum la cata invidie si ura ati strans!!!!
    Sunteti penibili!!!!

  26. In Romania unu’ din sportutile preferate este fuga de raspundere. Din frageda pruncie invatam sa aruncam vina pe altii. Inclusiv poezilepe care le invatam de mici copii, gen catelus cu paru’ cret, ne invata cum sa furam si sa incercam sa scapam de raspundere.
    Mai tarziu, auzi sintagma: „E baiat bun, da’ anturaju’ l’o stricat. Saracu’.”
    Totodata, auzim ca unii s’au boierit si nu mai trebuia sa munceasca, „ca fraerii”.
    De fapt, asa cum in Germania este un cult al lucrului bine facut, in Romania este un cult pentru a fugii de munca, de raspundere. In acest sens existand zicala: „Mortii se acopera cu pamant iar vii cu acte.”
    Pretenaru’ meu, Mossad 2, zicea: „Bai, aburici mie nu’mi este frica de munca, pen’ca stiu sa ma feresc de ea”. Cam asta se intampla in Romania si in domeniul vamilor. Daca intrebi o ruda sau pretenar a unui vames sau politzay spagar, o sa afli ca de fapt nu el (spagaru’ arestat) este vinovat, ci anturaju’ care l’o impins sa ia spaga. „Ca el este un baiat asa de bun si saritor degraba in ajutoru’ pretenilor.”
    Io chiar nu sunt asa de pornit impotriva vamesilor, dar am unii pretenari care cand aud de vamesi fac ca trenu’n gara. Iar ce povesti de capa si spada am auzit de la ei. Cum preten vames i’a cerut 200 de DM (inca erau marcile) sa nu’i treaca in pasaport masina adusa din Germania pentru piese si alte cele.
    Acu’ io nu zic sa nu iei o spagutza acolo, dar chiar si de la preteni. Unde este onoarea. Chiar atat de jos s’a ajuns incat valoarea sacra a preteniei sa fie evaluabila in ioroi? Pentru asta chiar ca merita sa stea la cremenal, daca nici pretenia nu mai e ce’o fost odata.
    Iar, draga Alina, referitor la „golden plated” sa stii ca nu se traduce in „blonda platinata” ci in „placat cu aur”.

  27. draga ABURDICIIIIIIIIII,EU NU TI-AM FACUT NICI O TRADUCERE,MAI CITESTE O DATA COMENDARIUL MEU,VAD CA MEMORIA „BUNA” CARE ZICE- AI C-O AI,ITI JOACA FESTE…CE EXEMPLE DAI TU…VAMESUL CU MARCA,CARE UNDE E?…MA ROG,NU VOI FI DE ACORD CU TINE PT CA AVEM PUNCTE DIFERITE DE VEDERE…ASA CUM E NORMAL,SCRII CE VREI ,E DREPTUL TAU,DAR NU-I BAGA PE TOTI IN ACEEASI OALA,NU-TI DA CU PAREREA DESPRE CULTURA LOR ,ATATA TIMP CAT NU-I CUNOSTI PE TOTI,DECI,SRIE CE VREI DAR NU LE DORII MOARTEA!!!

  28. PT.ABURICI:
    Gunoiule,inca nu ai murit de inima rea,de prostie si de invidie???Da fa-ti un ziar al tau unde sa tot comentezi toata ziua de tine,de mata,de familia ta!!!!!!Nu te-ai saturat de atata scris din imaginatia ta bolnava?Du-te de te cauta la cap,ca deja ai facut obsesie pentru subiectele de acest gen.In rest,fie-ti tarana grea!!!!

  29. Io nu doresc moartea nimanui. Am amintit ca in China traficantii de droguri si coruptii au parte de aceeasi pedeapsa si anume, impuscarea pe stadion cu plata glontului de catre familie.
    Sunt pentru aplicarea unor masuri juste dar dure pentru eradicarea coruptiei. Daca in Romania coruptii de orice nivel ar fi sunt tolerati, atunci sa nu ne miram ca suntem tratati ca cetateni de rang doi ai UE.
    Sincer, chiar nu le dores moartea, dar cu o condamnare tot sunt datori. Ca nu i’am obligat io sau ciorcovatzu’ sa ia spaga.

  30. Draga Amy,
    Afla despre mine ca sunt bine sanatos si ceea ce’ti doresc si tie. Te informez ca intr’adevar nu am murit inca. Referitor la apelativul de gunoi, ma gandesc ca daca ai fi urmat cursurile gimnaziale, ai fi aflat ca gunoiu’ are si un rol benefic in economia unei tari. De exemplu, gunoiu’ de grajd este folosit, in agricultura, ca si ingrasamant natural fiind considerat eco (de la ecologic). Gunoiu’ menajer este folosit in multe tarii ale UE ca si susrsa alternativa de energie, asta dupa ce multe din elementele constitutive sunt extrase si reciclate.
    Gunoiu’ uman, adica cacatu’, este folosit de chinezi ca si ingrasamant. Chinezii, din timpuri imemoriale, folosesc gunoiu’ uman ca si ingrasamant naturala in cresterea legumelor. Studii recente arata ca omu’, in lenea lui, asimileaza doar 25% din ceea ce consuma, iar restu’ de 75% elimina prin fecale (sper ca termenu’ de fecale iti este cunoscut, daca nu pune mana pe un DEX – Dictionar Explicativ al Limbii Romane). Vezi? Daca ai fi fost pe la scoala ai fi stiut toate aceste si chiar mai multe decat cele relatate de mine. Tu ai pierdut.
    In alta ordine de idei, ce ai cu familia mea? In general, cei care se leaga fara motiv de familia cuiva au avut probleme de familie in copilarie, divorturi, agresiuni nemotivate ale parintilor asupra lor, consum excesiv de alcool al parintilor urmat de certuri si batai interminabile. Pentru asta exista remedii specializate, tratamente combinate sub supravegherea unui psihiatru, si nu este recomandat a comenta pe sait’uri.
    Draga amy,
    Cred ca te’ai uitat prea mult pe gaura cheii cand erai la o varsta prea frageda pentru a intelege ce se intampla de partea cealalta a usii si ai ramas cu sechele. Imi pare rau pentru tine. Cred ca erai tare trista cand vedeai copii de varsta ta cum merg la scoala si tu nu puteai pentru ca parintii tai au baut banii de ghiozdan iar pe cei de manuale i’au dat pe etnobotanice.
    Te’ai combinat si tu cu un vames, ai ajuns sa ai tot ce nu ai avut cand erai mica si acu’ o venit potopu’. Iar tot ce ai visat s’a naruit intr’o clipita. Nashpa. Auch. Doare. Io chiar te inteleg, dar judecatoru’ cel rau nu. Asta’i viata. O curva.

  31. PT.ABURITU’ Ce tupeu ai?Cum nu le doresti moartea,mortule?Ai uitat ce ai scris in primul tau ilustru comentariu la acest articol???Ai pierderi de menorie???Crezi ca eu m-am luat de tine asa,aiurea?In rest…sper sa mori tu pana de Paste!Oricum daca dispari de la comentarii o sa-mi povesteasca popa Borza cum a fost coliva!Referitor la scoli…cred ca tu ai facut-o cea de corectie de esti asa de marcat si complexat.Hai pa ca ma plictisesti desteptule,scolitule,psihologule,geniule,gunoiule!

  32. Celor rai si irecuperabili :
    Aburici de Mehala ( in cartierul acesta sunt cele mai multe SCURSORI) si Mubarak (dracu sa te cheptene de unde te-oi trage si unde te-o fi fatat cateaua de muma-ta , ca numai mama nu se numeste aia care a nascut unul ca tine , AVORTONULE ) ca-ti meriti numele luat de tine insuti!)sunteti niste FRUSTRATI , niste RATATI, niste LEPRE si LOAZE, sau daca , dupa cum afirmati ca le stiti pe toate ,cred c-ati fost dati afara din sistem, COZI DE TOPOR !!!
    BLESTEMATI SA FITI cu copiii vostri, cu nevestele voastre si cu catelele din care v-ati nascut !!
    BESTIILOR ,VA BLESTEAMA O MAMA IN PREAJMA SFINTELOR SARBATORI PASCALE ; DA , VA BLESTEM CA PRAFUL SI PULBEREA SA SE ALEAGA DE VOI SI DE FAMILIILE VOASTRE PANA LA A 6-A GENERATIE ! PIATRA PE PIATRA SA NU RAMANA DIN CASA VOASTRA SI DIN ASA-ZISA VOASTRA FERICIRE ! CANCERUL SA VA DEVOREZE COPIII!
    BLESTEMATI SA FITI , PUTORILOR SI JIGODIILOR !!!

  33. pt.VALERIA;si eu sunt o apropiata,dar nu pot fi deacord cu ce spuneti dumneavoastra,nu asa,nu in felul asta,nu-l ajutati cu nimic pe fiu…cei care scriu de rau despre situatia noastra,gresesc,generalizeaza,condamna nestiind cum stau lucrurile,sau poate din auzite,sau stiu unu si-i baga pe toti…altii scriu din motive „personale”,oricum ar fi,noi ii cunoastem cel mai bine…asta si situatia grea prin care trecem nu va da dreptul sa-i BLESTEMATI,sa le jicniti mamele,sotiile si cel mai grav(daca au copii)sa le doriti ceea ce nici nu pot scrie,nu trebuie sa se intample asta,n-au nici o vina copiii lor,mamele,sotiile si nici macar ei…tocmai ca suntem in apropierea PASTELUI,nu trebuie sa mai ganditi asa,nu le mai doriti raul…eu nu le doresc nici macar sa treaca prin ce trecem noi,acum…niciodata

  34. @amy
    Era o gluma. Macabra, dar totusi gluma.
    In rest, pentru toti cei care bleastama pe acest sait, le doresc sa le dea Dumnezeu pe masura sufletului lor cel curat.
    S’auzim numai de bine. Si nu’l bagati pe popa Borza in asta.
    Asa cum am mai spus, este de inteles sa ataci pe altii pentru neimplinirile personale, mai ales atunci cand viata plina de huzur ia sfarsit.
    IO chiar sunt curios ce vor mai comenta aici sotiile celor arestati, cand vor afla sumele cu care acestia cotizau la amante? Atunci sa vezi dicstratie.

  35. Bine, copii, am gresit blestamand, dar rautatea unor dintre Dvs. ma face la un moment dat sa gandesc asa.
    Nu sunt rea, Doamne fereste !
    Sa ma ierte Dumnezeu c-am gresit blestamand !
    Mubarak si Aburici , iertati-ma !
    Dar nu mai va dati cu pareerea invocand ca le stiti pe toate !!
    Cu toata sinceritatea ,SANATATE si PASTE FERICIT !
    Alina , te sarut cu drag si cred ca ti-ai dat seama ca nu sunt o nenorocita .

  36. TOT RESPECTUL,va inteleg…nu va mai puteti stapani…e greu,prea greu… bravo D-NA VALERIA,va admir ca le cereti scuze,asa si trebuie,asa da-ti dovada de intelepciune….VA FI BINE,O SA VEDETI,TREBUIE DOAR SA CREDETI!!!

  37. Alina,iubito, jur ca nu sunt rea ,dar am cedat si „mi-a luat gura pe dinainte”, fara sa-mi dau seama ca-blestamand- devin mai rea ca ei.
    In orice caz, imediat ce mi-am cerut scuze la acest copii (fata de mine) , am ingenunchiat in fata icoanei sfinte si m-am rugat la Dumnezeu sa ma ierte .
    Te pup cu mult drag si dupa ce s-or termina toate, am sa-ncerc sa te cunosc .
    O SEARA BUNA !

  38. Mai vrajitoarea draq,crezi ca farmecele tale o sa tina? Cred ca atat Dumnezeu cat si Sarsaila v-a lasat de izbeliste,NEFERICITILOR. Ce faci atata valva,ca toate blestemele tale O SA SE INTOARCA IN CAPUL TAU SI AL GUNOAIELOR DE VAMESI SI POLITISTI DE FRONTIERA PE CARE-I APERI MAI CEVA CA O CATEA CE ESTI.
    PUTOARE II MATA,CRETINOPATO CARE ESTI,CA HABAR NU AI PE CINE JIGNESTI SI S-AR PUTEA SA TE TREZESTI CU MINE LA USA,MURATURA DRAQ.

  39. Mubarak, am crezut ca esti un domn si-mi accepti scuzele .
    Din felul cum scrii, esti un agramat.
    Toti te persifleaza .
    Oi fi tu o scula , dar in alt domeniu.
    N-am dormit toata noaptea de frica sa nu ma trezesc cu tine la usa!!!! Ha,ha,ha !!!!
    Gata, am terminat; si-asa m-am coborat destul raspunzandu-ti.
    Sa fii sanatos !

  40. Mda , aburici de mehala si Mubarak , jos palaria , toata cinstea pentru voi si tineti-o tot asa nu va lasati intimidati de aceste gunoaie , neamurile jegurilor de spagari . Am auzit ca ieri seara ar mai fi dat drumul catorva dintre aceste jeguri din arest , dar nu stiu sigur , e doar un zvon . Pacat , traim in rromania , si orice e posibil .E pacat , aceste jeguri ar trebui sa infunde puscaria , nu sa fie eliberate pentru niste boli inchipuite sau cine stie ce motive . Valeria , si eu te iubesc , sa te ajunga urarile tale pe tine si familia ta . Sa traiti bine !

  41. Da,au mai fost eliberati dintre aceste gunoaie ale societatii.Nu se putea sa-i tina in arest preventiv f. mult timp.Oricum vor ajunge in fata instantei si o sa fie cam nasol.Dosarul este f.voluminos si este carat cu caruciorul in instanta(asta pt.cei care cred ca nu sunt probe…hahahahaha).Deja le-a pus la majoritatea sechestru asigurator pe bunurile care le au pe numele lor bineinteles. Chiar daca nu vor fi condamnati cu executare,ar fi suficient sa le dea cu suspendare pe vreo 4,5 ani,ca infractorii astia oricum vor ajunge in puscarie,ca nu se pot abtine in a savarsi infractiuni.Dar cel mai mare rau va fi pt.ei ca vor ajunge inapoi de unde au venit,adica se vor intoarce la vechile lor ocupatii: hoti,traseiste,sugatoare,proxeneti,dansatoare la bara etc. Bancile o sa vina peste ei sa-i execute pt.creditele pe care le-au facut in nestire,spaga nu o sa mai vina,cu alte cuvinte i-a lasat cu dramba in mana.Asa ca dupa cum putem observa pe ei i-a batut Dumnezeu si o sa-i mai bata. Asta e doar inceputul sfarsitului pt.aceste gunoaie.

  42. Mai,domnule ANONIM,
    ai aparut si mata din NEANT !
    Las-o balta ! Zici ( ca altii ) ca le stii pe toate .
    Cine s-a imbolnavit ??
    Aia din arest, pionii??
    NUUU !!! CEI CEI MARI , DA !!
    NU TE PUNE PE GANDURI ACEST LUCRU ?
    S-atunci ??!!
    Mai, draga, stai in banca mata!
    Eu mi-am cerut scuze c-am fost rea pe moment, DAR NU DORESC LA NIMENI RAU.
    IA EXEMPLUL D-LUI ABURICI DE MEHALA.
    Sigur e un DOMN , dar , ca fiecare om, avem in viata momente de rautate si – SINCER- ii multumesc ca m-a iertat.
    Mai, copile , am multa , multa carte fata de mata si ani destui !!
    Taci si gandeste si nu judeca pe nimeni !
    SANATATE si PASTE FERICIT !

    P.S. In ceea ce priveste „Sa traiti bine „!, m-am fript o data . N-o sa mai pupe alegerea mea NICIODATA !
    Sa fii sanatos , mai , copile, oicine ai fi !

  43. Pt Valeria
    Daca ai” multa , multa carte fata de mata si ani destui ” de ce nu ti-ai educat cunostintele pe care le aperi in a nu lua/da spaga pt ca acest lucru constituie o INFRACTIUNE???
    AU gresit ,platesC , asta este LEGEA, IAR CEI CE AU EXECUTAT DISPOZITIUNI POLITICE PROBABIL VOR PLATI IN FATA LUI DUMNEZEU. AMIN.

  44. fetelor….oricita ura ati strange in voi realitatea este cea de care ne izbim in fiecare seara,in fiecare dimineatza,zi de zi.nu raspanditi ura si resentimente!!!nu va coboriti la nivelul celor care habar nu au,celor care cred ca stiu.mai bine ginditi-va la solutii.capul sus fetelor si trebuie sa ne inarmam cu multa putere pentru ca ne asteapta drum lung si greu.va sarut.p.s.

  45. Ptr.aburuci:indiferent daca si cit cotizau sant tatii copiilor nostri,oamenii pe care i am ales sa ne fie alaturi la bine si la rau.acum e partea cu raul..si in final probabil ca aici nu ai sa intelegi mare lucru e vorba despre iubire.cit despre cotizatiile la tirfe…pui tu primul mina pe piatra???

  46. @sotia unui politist
    Daca ai ales sa fii alaturi de el (sotul tau) la bine si la greu, ma intreb de ce nu te duci si tu in arest, sa’i fi alaturi.
    Cand a venit cu banii acasa ii acceptai si faptu’ ca mai calca stramb. Acu’ le numesti tarfe. Io le consider sotii de rangu’ doi. Asta e, nu poti avea noroc tot timpu’.

  47. ABURICI, SALUT !
    CHIAR MI-EARA DOR DE TINE !
    PE CUVANTUL MEU !
    HAI, NU MAI FI RAU, TE ROG !
    TE SALUT DIN TOT SUFLETUL !
    SITUATIA NU-I CHIAR ASA CUM O DESCRII MATA. FIECARE ARE INCARCATURA LUI .
    S-AUZIM DE BINE SI DU-TE-N PIATA SA-I IEI PULSUL , SA VEZI CA NU TRAIM DELOC BINE CUM ZICE MUBARAK .
    PA !

  48. draga aburici ti-as raspunde dar vad ca te lansezi in polemici care clar te depasesc.nu ma cobor la nivelul tau.doar o mica parantezanu puteam face o alegere mai buna,ai multumesc lui Dumnezeu ca mi l-a scos in cale si ma rog sa vina cit mai curind acasa,linga mine si copilul nostru.Atunci cind adevarul va iesii la iveala voi astepta scuzele toate pentru toate jigniriile pe care le-ai adus unor oameni pe care nu ai cunosti,ale caror vieti nu le sti.

  49. Suntem in POSTUL PASTELUI…un motiv in plus sa fim mai buni !!!Cine ne credem noi sa-i judecam pe altii pentru greselile lor minore???Toti gresim,repet…nu-i nimeni perfect!!!Si apoi… chiar au gresit atat de mult?…au omorat pe cineva?…au respirat aerul altcuiva?…nu inteleg!!!Eu sper sa fie bine…si trebuie sa fie bine…ca sunt sigura ca Cineva acolo Sus nu doarme…si n-o sa-i lase…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.