Atmosferă explozivă printre arestaţii din „lotul 140 şpagă” – tentativă de spânzurare...

Atmosferă explozivă printre arestaţii din „lotul 140 şpagă” – tentativă de spânzurare şi ameninţări cu moartea UPDATE 1 Decizia instanţei

18
DISTRIBUIȚI

Starea poliţiştilor de frontieră şi a vameşilor din „lotul 140 şpagă” , care au rămas în arest, se deteriorează de la o zi la alta, ajungându-stamora 7 pse la situaţii extreme – au susţinut, astăzi, avocaţii a trei dintre ei în faţa Curţii de Apel Timişoara. Instanţa a judecat cererile de liberare condiţionată sub control judiciar înaintate de Tănase Vasile, Matei Viorel şi Jucuţiu Olimpiu. Dacă Tănase s-a declarat nevinovat la acuzaţiile DNA, Matei le-a recunoscut, iar Jucuţiu a admis în faţa judecătorului că „am primit sume modice de bani şi regret”. În cazul fiului fostului senator PSD Matei, avocata acestuia a solicitat liberarea deoarece „şi-a recunoscut faptele şi nu are cum să influenţeze ancheta pentru că banii i-a primit de la investigatorul sub acoperire Vodă.


În a doua declaraţie pe care a dat-o în faţa anchetatorilor a recunoscut toate faptele. Nu a spus dacă banii au ajuns mai departe la personalităţi pentru că nu ştia. Era doar de trei săptămâni mutat la vama Stamora Moraviţa. Alţi inculpaţi au declarat că ştiau unde se duc banii. Matei Viorel este singurul dintre cei cu unul, două acte materiale care mai este în arest. Nu consider că se poate ca un inculpat care are 18 acte materiale de luare de mită să fie liber şi noi cu două să fim în arest. S-au făcut diverse presiuni din partea coinculpaţilor pentru că Matei Viorel a spus prea multe în timpul anchetei. A fost ameninţat cu moartea. Situaţia este extrem de dificilă. Unul dintre coinculpaţi, un agent de la Poliţia de Frontieră, a încercat să se spânzure în arest”. Poliţistul de frontieră a solicitat liberarea, susţinând că vrea să fie acasă de Paşte împreună cu familia. În cazul vameşului Jucuţiu, apărătorul acestuia a invocat atât numărul mic de cazuri în care a primit bani, dar şi cele 8 brevete de invenţie ale acestuia. Rămâi pe PRESSALERT.ro pentru a afla ce a decis instanţa.

UPDATE 1 Curtea de Apel Timişoara a respins cererile celor trei, aceştia având posibilitatea să facă recurs, care va fi judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

18 COMENTARII

  1. RUSINE,NU POT SA CRED CA CEI CARE SUNT LIBERI ACUMA NU MAI PREZINTA PERICOL SOCIAL,ASA CUM S-A SCRIS PANA ACUM,IAR CEILALTI INCHISI SUNT UN PERICOL SOCIAL PT FAPTUL CA NU AU SCRIS,DIN RECURENTI AU DEVENIT INTIMATI,UTATI-VA UNDE SE AJUNGE LA TENTATIVA DE SUICID,EU NU CRED CA SUNT MAI PERICULOSI DECAT CEI DIN LUGOJ CARE SUNT IN LIBERTATE CU TRAFIC DE HEORINA? D-LOR JUDECATORI MAI GANDITI-VA LA ACESTE ASPECTE.

  2. NU DORM LINISTITI CUM SA DOARMA LINISTITI CAND STIU CLAR CA AU LUAT SI EI BANI SI SUNT LIBERI SEFII LOR SI MULTI ALTII CARE SE STIU FIECARE IN PARET NU ARE ROST SA DAU NUME CA II CUNOSC PE TOTI SI STIU DE FIECARE CE AU FACUT LE DORESC SA AI BE UN PASTE LA FEL CA CEI INCHISI CHIAR DACA SUNT AFARA SA SE SIMTA INCHISI SI FIECARE OU SI BUCATA DE PASTE SA LE RAMANA IN GAT VA VENI SI VREMEA LOR SA SE FACA DREPTATE.

  3. vremea lor chiar va veni , sa nu uitam ca judecata de apoi….. va spune ultimul cuvant , fiti tari baieti o sa treaca , trebuie sa mai aveti putina rabdare

  4. Fratilor ,

    Imi este rau…ma simt rau cand vad atata nedreptate. Asta au si vrut, sa dea drumul la cativa si sa creeze tensiuni intre ei si Dna-ul spera ca toti cei inchisi se vor agita sa declare si sa mearga acasa. Poate o sa le mearga strategia sau poate nu… Din cate vad , pana acum functioneaza.
    Sunt dezamagit si ma gandesc la Paste si la cum se vor simti ei, ce va fi in sufletul lor si al familiilor lor.
    Noi toti de aici , care scriem aici si nu numai… ne gandim la ei si suntem alaturi de ei, dar in aceste momente simt ca orice am face, oricat ne-am ruga.. suntem neputinciosi….
    Nu imi pasa daca vor plati sefii lor, sau procurorii ….
    Imi pasa ca strategia Dna-ului incepe sa dea roade , imi pasa ca ei sunt cu nervii si rabdarea la pamant si nu vad nici un motiv acum pt care ei sa nu fie cercetati in libertate. In aceste momente doar D=zeu ii mai poate ajuta , doar El le poate da Puterea sa mearga mai departe……

  5. Paste Fericit si tie ,Valeria si la toata lumea!Eu sper sa fie TOTI eliberati si sa fie bine,indiferent de cate acte materiale de luare de mita sunt acuzati…toti au familii,frati,prieteni care ii asteapta!!!

  6. Divide et impera.
    Ca astia arestati, ca si aia eliberati, sunt neste pioni, este un fapt cunoscut de toata lumea. Ca exista mai multe cai de a face contrabanda cu tigari este vizibil din elicopteru’ ciorcovatzului, ca io vad ca desi cica „spagarii este arestati” tigari in piata este cacalau. Deci, pe cale de consecinta contrabanda este in floare, iar cei arestati sunt doar o mica rotita in contrabanda obladuita la nevel inalt. Atata timp cat Blejnar, Boc, Udrea, Blaga, Basescu s.a. si slugile lor sunt liberi si in functii, astia arestati cred ca vor avea soarta acarului Paun. Adica si f… si cu banii luati.
    Inchei cu vorba: Sa contrabanduiti bineeee.

  7. VREAU SA VA PUN O INTREBARE?DACA DRAGOMIR STIIA CA VODA ESTE SUB ACOPERIRE ATUNCI DE CE NU ESTE INCHIS SI ACEST VODA?EL NU AVEA VOIE SA DIVULGE UN SECRET DIN TIMPUL UNEI MISIUNI DUPA PAREREA MEA.INTREB SI EU DATI-VA SI VOI CU PAREREA.

  8. PEntru a putea fi arestat,Voda Cristian, trebuie sa existe.SImplu.Persoana Voda nu poate fi arestata pt ca nu exista.INsa ce-l care sa substituit cu acest nume si si-a incalcat atributiile trebuie tras la raspundere.Insa asta nu avem de unde sa stim pentru ca nu stim cine este.ofiter DGA si atat.si cu atat vom ramane

  9. Bubu cum sa il arestezi bre pe cel care a cules probe? In ce tara traim? Fara oameni ca ei traficul de tigari ajungea sa fie trecut ca obligatie de serviciu in fisa postului la toti militienii de vamesi care uitasera de zeci de ani de ce ii platesc contribuabili. Dka Dragomir stia ca Voda este sub acoperire de ce la sprijinit? Cred ca Dragomir credea ca Voda este pestisorul de aur care ofera imunitati celor care il ocrotesc. Nu cred ca Voda i-a spus lui Dragomir care este misiunea lui in vama. Lacomia si nu abuzul DNA este dusmanul numarul 1 al celor care au ajuns in arest. Nimeni nu este fericit de necazul lor insa trebuie sa inteleaga ca de la tigari pana la arme, droguri,etc nu mai este decat un singur pas.

  10. Tigari sunt „cacalau” in piata,deoarece sunt trecute majoritatea pe linia verde. Acesti infractori din politia de frontiera isi continua activitatea pe care o stiu cel mai bine. Apoi dupa ce-i salta,cica sunt nevinovati…Este si o chestie de responsabilitate si demnitate. Oricum le va veni randul la toti acesti infractori.Se vor umple puscariile cu aceste gunoaie.

  11. AS VREA SA SE FACA DREPTATE SI SA LE DE-A DRUMUL LA TOTI SA II CECETEZE IN STARE DE LIBERTATE SI SA SPERAM CA VA FII BINE PT TOTI PT CA ESTE UN STRES FOARTE MARE ASUPRA TUTUROR,EU LE DORESC FAMILIILOR SUFERINDE,MAI ALES MAMELOR SI SOTIILOR UN PASTE FERICIT SI SA AVETI INCREDERE CA EXISTA UN D-ZEU SI VA VENI VREMEA CAND VA VE-TI STRANGE LA PIEPT COPIII SI SOTII,DOAMNE AJUTA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.