Traficanţii din Lugoj vor în libertate pentru că nu au vândut heroină...

Traficanţii din Lugoj vor în libertate pentru că nu au vândut heroină recent UPDATE 1 Decizia CAT

2
DISTRIBUIȚI

Opt traficanţi de heroină  care au fost arestaţi în dosarul instrumentat de DIICOT privind reţelele de distribuţie din Lugoj – Gădean heroina lugoj 1 pSilviu Stelian, Troike Flavius Siulviu, Lugojan Cosmin Nicolae, Bodea Florin Alin, Popovici Darian, Lupu Florin, Sauca Laurenţiu Mihai, Iancu Octavian Garibaldi – au ajuns, astăzi, în faţa Curţii de Apel Timişoara. Aici s-a judecat recursurile acestora împotriva deciziei tribunalului.  Cei opt au fost reţinuţi de poliţiştii de la „Crimă Organizată” în cadrul operaţiunii „Autobuzul” alături de alţi zeci de consumatori şi dealeri. Avocaţii celor opt au susţinut la unison că nu sunt suficiente probe care să dovedească comiterea faptelor şi că nu prezintă pericol social pentru că vânzările de droguri de mare risc către investigatorii sub acoperire s-au făcut în 2009 sau 2010. „Nu putem vorbi de un pericol public actual cât timp sunt vânzări din 2009 şi organele de cercetare penală l-au lăsat de atunci şi până acum în libertate, neconsiderând că ar fi un pericol”, a afirma apărătorul lui Bodea.


La rândul său, avocatul lui Gădean a susţinut că  „nu a fost dovedită nici o vânzăre. La dosar există două vânzări către investigatori sub acoperire, dar considerăm că sunt probe insuficiente care să justifice măsura arestării preventive”. Alt argument al apărătorilor traficanţilor de heroină pentru eliberarea clienţilor  a fost acela al cantităţilor extrem de mici vândute şi faptul că „nu au vândut heroină pură, ci amestecată cu paracetamol sau codeină. Din trei vânzări s-a strâns un gram şi nici ală pur”. De asemenea, avocaţii au invocat şi sentinţa dată de judecătorul Flavius Ionescu prin care nouă din cei zece suspecţi au fost lăsaţi în libertate.

Procurorul DIICOT a cerut menţinerea celor opt în arest preventiv, susţinând că, dincolo de recunoaşterile totale sau parţiale ale celor din boxă, există şi alte probe care dovedesc acuzaţiile. Ca exemplu a fost invocată o discuţie a lui Gădean cu prietena sa în care acesta-i spunea că ” nu m-a făcut heroina mai şmecher în faţa ta, ci mai jos”. Tot în cazul acestuia, a fost citată declaraţia unei minore în care aceasta a povestit că Gădean a fost cel care i-a înjectat  heroină în venă prima oară. Rămâi pe PRESSALERT.ro pentru a afla decizia instanţei.

UPDATE 1 Curtea de Apel Timişoara a respins recursurile, cei opt rămânând în arest.

2 COMENTARII

  1. baiatule nu faci mult din cate am citit iei maxim vrio 15 ani la care din 15 tragi un recus si ramai pe la 7 anisori lasa ca ne vi in silicioane pe la lugoj cand o sa scapi o sa faci muschi deci fi barbat nu fetita stai cu fruntea in sus nu ca pixxxxx cu gura deschisa

  2. auiz mahhh ce proba au procurorii:a zis la tel ca heroina nu la facut smecher..deci..clar..trebuie condamnat ptr 3 kg, cel putin 15 ani-cum zice bou de mai sus.va datzi seama ce probe clare au daca asu lor din maneca e convorbirile astea..pai bah comunistilor pe pisica mea de aks o cheama ”heroina”,si daca eu ii spun la gagicamea la tel ca pisica mea ma facut un smecher in fatza ei, atunci ma condamnatzi?si au mai adus si o prostituata minora pe care au puso sa declare ce au vrut ei,oricine poate asta..tot comunisti am ramas..tot pe o declaratie si o convorbire de 2 lei se fac ani grei de puscarie…atzi ridicat un autobuz plin de infarctori dar unde is drogurile?la zeci de”traficantzi”atzi gasit o manutza de droguri si aia cu algocalmin, dar tre sa le datzi ani grei ptr ca is mari traficantzi,nu?comunistilor…ca la noi la nimeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.