TRUC Confort SA a vrut să umfle un contract cu un certificat...

TRUC Confort SA a vrut să umfle un contract cu un certificat emis de CCIAT, condusă de acţionarul Confort, Georgică Cornu

8
DISTRIBUIȚI

Firma Confort SA a cerut mărirea preţului lucrărilor la o licitaţie câştigată la limită bazându-se pe un document emis de Camera de gramada pietreComerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara, Georgică Cornu, unul dintre acţionarii de la Confort. Dezvăluirea a fost făcută, astăzi, de viceprimarul Timişoarei, Sorin Grindeanu, care a motivat propunerea ca lucrările de reparaţii să fie atribuite SDM, firmă unde acţionar unic este Consiliul Local Timişoara. Conform viceprimarului, licitaţia pentru reparaţia străzii Steaua a fost câştigată cu 96,99 puncte de Confort SA care a venit cu un preţ mai mare decât ocupantul locului doi, de 673.100, 69 lei, dar cu o perioadă de execuţie extrem de scurtă, de o lună şi jumătate. Pe locul doi s-a situat SDM cu 96,18 puncte – preţ de 672.118,31 lei şi o durată de 2 luni şi jumătate. „După semnarea contractului, au început să trimită adrese prin care solicită amânări de termen din cauza vremii şi chiar au venit cu o solicitare de mărire a preţului lucrărilor invocându-se creşterile din ultima perioadă”, a declarat Sorin Grindeanu.

Pentru a-şi susţine solicitarea de mărire a preţului, cei de la Confort au ataşat un certificat de forţă majoră emis de Camera de Comerţ şi Industrie, condusă de acţionarul de la Confort, Georgică Cornu.


În documentul respectiv se arată că se „certifică prin prezentul certificat faptul că actuala criză financiară fără precedent care a afectat şi afectează mediul de afaceri, generând diminuarea severă a lichidităţilor constituie caz de forţă majoră ce a afectat şi afectează îndeplinirea obligaţiilor ce rezultă din contractul antemenţionat şi care exonerează de răspundere contractuală pe SC Confort SA”. Viceprimarul Timişoarei a avertizat că „s-a terminat cu stilul ăsta. Au venit şi au câştigat cu o ofertă, cu aceea să meargă până la capăt. Trebuie să respecte condiţiile contractuale. Dacă vor mai veni firmele de drumuri cu astfel de hârtii le promit că le voi face publice pe toate”. Georgică Cornu a replicat că „domnul Grindeanu a intrat în campanie electorală. Certificatul de forţă majoră se referea la motivele scumpirii carburanţilor, din cauza războiului din Irak, care implicit a dus şi la această majorare a devizului din zona Steaua. Războiul este o situaţie de forţă majoră, iar aceste certificate de forţă majoră se emit de camera de comerţ”.

8 COMENTARII

  1. Coane Georgica, ce are stampila prefecturii cu sula vacii. Nici una. Pen’ca vaca nu detine acel organ.
    Asa si cu razboiu’ din Iraq, ce are cu strada Steaua? Nici una.
    O fi globalizare, dar nici chiar asa. Daca tot vorbim de pretu’ carburantilor, in 2008 iti amintesc ca pretu’ barilului de petrol era de 150 de dolari, iar acu’ este de 109 dolari. Deci ar trebui si matale sa scazi pretu’, macar cu 25%.

  2. @narcis
    ESte total neinteresanta tema propusa. Despre opozitie numai de bine. O sa’i comentez atunci cand vor ajunge la putere. Acu’ Brendu si Pitzyponcu’ Gastric, impreuna cu Chera Duduca imi ofera material suficient.
    Iar conu’ Jorj este un scump, mai ales cand stiu ca este un client fidel al bunului meu „amic” avocatu’ ex’Florea Sebi Kovacs, din Baroul Remetea Mare. Cine se aseamana se aduna.

  3. @pt. aburici
    La nevel local este la putere Brendu’ si Ciuhendu’. Care prin manevre dolosive au cumparat cate doi, trei papagali din celelalte partide care acum le asigura un oaresce confort la vot.
    Nu uita ca alocare bugetara se face la Bucuresti.

  4. insinuezi ca sorinel si craciunescu sunt cumparati? si borha? hai sa fim seriosi! pai si atunciu de ce nu ii schimba partidul pe astia din functii? huh? cine mai vinovat, cumparatorii sau aia de ii tin pe cumparati in functie? sau poate tu ai visat asta?

  5. @pt aburici
    Eu nu insinuez nimic. Si nici nu cred ca Adamescu sau Grindeanu sa fie cumparati. Ei au ajuns in functii datorita unor intelegeri politice.
    Acu’ Ciuhendu’ incearca sa faca cu Sorinel, acelasi lucru care l’a facut cu Dorel (nu ala care a lasat cartieru’ fara curent, ci) Borza. Prin 2003, Ciuhendu’ i’a dat lu’ Borza in subordine Directia Tehnica a primariei. Pentru ca in 2004, Ciuhendu’ sa apara ca fata virgina care nici usturoi n’a supt nici gura nu’i pute. Desi contractele si toate cele erau rezolvate de Ciuhendu, Dorel neputand sa schimbe nici macar yala de la birou, fara acordu’ primarului, a picat de fazan.
    In 2004, dupa alegeri, Ciuhendu’ a fost brusc iluminat si a constatat ca Directia Tehnica nu functioneaza cum trebuie si a adus’o in subordinea primarului (din nou).
    Acu’, in 2010 (pe final), a trecut o groaza de atributii in carca lu’ Sorinel. De ce? Simplu. Ca sa aiba, soarta lui Dorel (a aluia care a luat curentu’ la tot cartieru’) adeca sa fie curentat de electorat. Desi, licitatiile pentru lucrarile de drumuri si alte cele sunt deja rezolvate iar banii sunt in pusculita Ciuhendului si a camarilei sale.
    Deunazi, l’am auzit pe Ciuhendu’ ca’i satul de gropile din astfalt. Anu’ trecut cand gropile erau atributiile primarului, am auzit alt discurs – gropile nu existau. Acum, pentru ca intra in atributiile lui Sorinel, gropile exista si chiar sunt o prioritate pentru primar.

    Referitor la cumparati, te rog sa citesti stenogramele sedintelor din consiliu’ local si cel judetean si vei vedea, daca vrei. Tradarea este mai subtila.

    Inchei cu vorba ciorcovatzului: Sa tradati bineeeee.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.