Cum vrea să scape soţia fostului procuror general al României de amendă...

Cum vrea să scape soţia fostului procuror general al României de amendă în dosarul mafiei imobiliare

2
DISTRIBUIȚI

Curtea de Apel Timişoara a judecat plângerea notarului Safta Criste, soţia fostului procuror general al României, împotriva deciziei safta-criste-300x184Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara în dosarul mafiei imobiliare de a-i da amendă administrativă. Procurorul de caz a considerat că Safta Criste se face vinovată de săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu, dar pentru că fapta nu are gradul de pericol social a decis să-i dea această sancţiune minimă. După ce nu a obţinut strămutarea procesului, motivând presiunile presei, Safta Criste nu a venit, astăzi, la Curtea de Apel Timişoara, fiind reprezentată de avocatul Fanu Moca care l-a înlocuit pe celebrul Gheorghiţă Mateuţ, angajat de aceasta.


După ce a depus o serie de declaraţii extrajudiciare şi o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, avocatul notarului Criste a solicitat judecătorului să schimbe temeiurile de drept de scoatere de sub urmărire penală, înlocuindu-se lipsa pericolului social al faptei, cu lipsa unuia dintre elementele constitutive ale infracţiunii. În aceste condiţii, Criste ar scăpa şi de amenda administrativă. „Singura acuzaţie care i se aduce este că nu a utilizat un traducător autorizat, dar conform celor depuse în apărare, reiese că această obligaţie revenea părţilor”, a susţinut avocatul.

În replică, reprezentantul Parchetului a cerut respingerea cererii, motivând faptul că Safta Criste în autentificarea procurii realizate pe baza unor documente false „a încălcat mai multe atribuţii stabilite prin Codul civil şi prin legea notarilor publici” – nu a certificat copiile cu originalul documentelor prezentate, partea nu a semnat pe toate documentele, inclusiv pe xerocopiile după buletinul de identitate maghiar prezentate, nu a cerut şi nu a dispus ca să fie traduse în limba română cele două acte. Curtea de Apel Timişoara  a amânat pronunţarea hotărârii pentru 17 mai.

2 COMENTARII

  1. Ca n’o inghit (halesc, ca sa zic pe rumuneste) pe dna. notar e o problema. Dar io dupa mintea mea de tantalau in ale notariatului zic ca ar trebui sa fie amendati toti notari.
    Pai, varutzu’ Hans cand o venit de la Jermania si o vrut sa vanda casa din Mehala mostenita de la bunutzu’ lui, avea pasaport si bolentin nemtesc. O fo’ la notar, acolo notaru’ o facut copii dupa actele de identitate nemtesti si o facut actu’ de vanzare. Ce traducere dupa acte din limba jermana?
    Tot varutzu’ Hans, cand mi’o adus masina de la Jermania (in paranteze fie spus, un cotetz, o janghina de mergedes la service) la fel am fo’ la notar cu actele, ca era vorba de o donatie (fie laudat Popa Borza si fundatia lui) dar la fel, am avut nevoie doar de traducerea brif’ului mic si mare(talonu’ si cartea de identitate a masinii), dar dupa actele de identitate a lu’ varutzu’ Hans, notaru’ o facut copii si atat.
    Dar tinand cont ca tot dosaru’ a fost rezolvat de procuroru’ Ariel, adicatelea procuroru’ care a dat o solutie pe repede inainte (in trei zile) in cazu’ judecatoarei Secure era normal ca si solutia in cazu’ notarului sa fie de toata pomina. Mai ales ca acu’ madam ex-Ariel a trecut in avocatura, schimbandu’si si numele in Tufa.
    Inchei cu vorba ciorcovatzului: Sa tufariti bineeeee.

  2. si cam toti cei mai sus enumerati sunt profesori de renume ai facultatii de drept din timisoara,incluzandu-l pe stimabilul dom’ ex procuror general…una ne invata,alta ne arata…ce sa mai credem noi,gloata de studenti?!?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.