Eliberarea arestaţilor din „lotul 140 şpagă”, o minune precum uciderea lui Bin...

Eliberarea arestaţilor din „lotul 140 şpagă”, o minune precum uciderea lui Bin Laden. Cum îşi explică fuga vameşul Gubic UPDATE 1 Decizia CAT

8
DISTRIBUIȚI

Milan Gubic, Bădău Teodor, Tarcea Petru, Novanc Dorin, Ivanovici Victor şi Topolniceanu Mihai, arestaţi în dosarul „lotului 140 vamesi arestati05şpagă”, au cerut, astăzi, Curţii de Apel Timişoara liberarea provizorie sub control judiciar. Vameşul Gubic, care a fost căutat de anchetatori aproape două săptămâni deoarece a dispărut cu o zi înainte de declanşarea operaţiunii DNA în vămile din vestul ţării, a susţinut în faţa instanţei că „nu am ştiut de arestarea mea. Nu m-am sustras anchetei aşa cum se spune.


Am fost la spital. Nu am fost şef de tură, doar din 8 am fost şef. Vreau să fiu cercetat în stare de libertate pentru că sunt programat la o operaţie de hernie de disc”. De asemenea, Bădău a invocat în susţinerea cererii sale faptul că „trebuie să fiu supus unei intervenţii chirurgicale”. Avocatul lui Tarcea, inculpat care a recunoscut şi regretat cele 14 capete de acuzare de luare de mită şi 12 de contrabandă, a cerut instanţei să-l elibereze şi să facă o minune deoarece „s-au mai întâmplat minuni. Cum a fost astăzi când preşedintele SUA a anunţat uciderea lui Osama Bin Laden. Are acte materiale mai puţine decât Chiosa sau Rada, care au fost eliberaţi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”. Pentru a susţine faptul că Novanc nu este un pericol public a a fost adusă inclusiv o caracterizare din partea preotului paroh de la Sântana. Ivanovici a recunoscut acuzaţiile aduse de DNA , în timp ce Topolniceanu a cerut eliberarea din arest pentru a sta cu copilul. DNA a solicitat respingerea tuturor acestor cereri. Rămâi pe PRESSALERT.ro pentru a afla decizia instanţei.

UPDATE 1 Curtea de Apel Timişoara a respins toate cererile de liberare provizorie.

8 COMENTARII

  1. cererile astea de liberare facute saptamanal nu fac decat sa enerveze instantele de judecata…acuma inteleg si avocatii ca tre sa isi justifice munca..sau tot incearca pana ruleaza toti judecatorii?;)

  2. Nu sunt 14 capete de acuzare , sunt 14 acte materiale , cepete de acuzare sunt 3 , indiferent de cate acte materiale ar fi toti au aceleasi capete de acuzare , acte materiale au in functie de cat de ghinionisti au fost saracii de ei , chiar au avut mare ghinion oamenii astia , sper sa nu mai aiba nici o noapte de liniste toti cei care au participat la porcaria asta , sper ca macar la judecata pe fond sa vada cineva cum stau treburile si nu ia in considerare probele de cacao care sunt , si nu uitati ca in lege scrie ca investigatorul nu are voie sa participe , sa provoace , sa instige, scrie in codul penal , deci s-ar putea sa se schimbe locurile , treaba lui era doar sa urmareasca tot ce se petrecea acolo , Dumnezeu e bun , sper ca si instanta sa ia hotararile in functie de lege , nu de ordinele superiorilor….care or fi ei….

  3. Dupa 3 luni in care in care nu au facut decat sa-si bata joc toti judecatorii, credeti ca o sa se faca justitie dreapta ? Eu ma indoiesc, iar noi doar scriem si nu putem face nimic.

  4. Vamesul Novanc e un baiat linistit , modest si ff cumsecade .Si nici nu s-a inbolnavit cu 2 saptamani inainte de actiune asa cum au facut unii care sunt bine merci.In schimb Tarcea a fost si a ramas un prost .Chiar daca -i placea sa se afiseze in Mertane ultimul racnet pe la Nadlac

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.