EXCLUSIV Şeful ANAF, Sorin Blejnar, acuzat că a schimbat vameşii de la...

EXCLUSIV Şeful ANAF, Sorin Blejnar, acuzat că a schimbat vameşii de la Moraviţa ca să controleze circuitul şpăgii

1
DISTRIBUIȚI

Numele şefului ANAF, Sorin Blejnar, apare într-un denunţ făcut la DNA şi care este parte a dosarului în care au fost trimişi în judecată Sorin_Blejnarvameşi, poliţişti de frontiră şi contrabandişti de ţigări care au acţionat în vama Moraviţa. Vameşul Petruţa Marius Horaţiu, care a lucrat acolo şi este cercetat penal în acest dosar, a făcut, în 28 februarie 2011, un denunţ în faţa procurorilor anticorupţie în care vorbeşte despre faptul că 60-70% din şpăgile încasate de vameşi ajungeau” la şeful de vamă Prisecariu Ştefan, iar restul erau împărţiţi între lucrătorii vamali”. „De asemenea, precizez că numirile şefilor de vamă se făceau de către domnul Blejnar personal, care şi în momentul de faţă este directorul ANAF. În perioada  iulie – august s-au efectuat schimbări majore în componenţa turelor de la Biroul Vamal Moraviţa, fiind schimbaţi atât unii şefi de tură, inclusiv şeful de vamă.


Din câte cunosc, aceste schimbări au fost ordonate de către domnul Blejnar în sensul de a avea control direct asupra sumelor de bani colectate de către şeful de vamă. Precizez că înainte de aceste schimbări, şef de vamă a fost domnul Dumitraşciuc Doru, care nu a fost numit de către domnul Blejnar”.

În partea a doua a denunţului său, vameşul vorbeşte şi despre ilegalităţile constatate la unul dintre duty-free-urile de la Moraviţa care după apariţia ordonanţei de urgenţă, care le obliga să vândă maxim două pachete de ţigări pe zi, vindea câte 40 de pachete de om. Vameşul a relatat că a fost făcută „o sesizare la ANAF Bucureşti în care am solicitat să se ridice autorizaţia acestui magazin deoarece vindeau ilegal”. Din discuţiile cu lucrătorii şi şeful lor, când le-a spus că le va fi retrasă autorizaţia, aceştia „au declarat că nu lor nu li se va întâmpla nimic pentru că sunt protejaţi politic de către Elena Udrea, ministrul Turismului. Precizez că în urma sesizării făcute la ANAF Bucureşti s-a primit răspuns doar a amendării magazinului menţionat mai sus, lucru pe care l-am şi făcut, dar amenizile, si din câte cunosc, nu au fost plătite”. Cel care a făcut denunţul a susţinut că afrimaţiile pot fi dovedite cu procesele verbale de controlm şi alte documente aflate în arhiva biroului vamal.

1 COMENTARIU

  1. N e n o r o c i t u l asta va plati CURAND !!! DUMNEZEU NU DOARME !!!!! Si vor plati si CEILALTI !!!!!!
    Tara asta trebuie sa se scuture de DEMONII care ne vand tara !!! Altfel n-avem cum s-ajungem UN NOU IERUSALIM !!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.