Lotul Moraviţa acuzat de un prejudiciu de aproape 3,3 milioane euro. Pe...

Lotul Moraviţa acuzat de un prejudiciu de aproape 3,3 milioane euro. Pe ce au pus sechestu procurorii DNA

8
DISTRIBUIȚI

Şpăgi de aproximativ 82.200 euro şi un prejudiciu adus statului prin contrabandă de aproximativ 3,3 milioane euro – de asta îi acuză stamora 7 pDNA pe cei 69 de poliţişti de frontieră şi vameşi de la Stamora Moraviţa, Foeni şi sectorul Deta trimişi în judecată. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Timişoara, unde urmează să fie judecat în primă instanţă. În vederea confiscării, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător pe 48 de case şi apartamente, 9 terenuri, 16 autoturisme şi mai multe conturi bancare. Agenţii de poliţie de frontieră Porav Ciprian, Tocaciu Francisc şi Dicu Mihai sunt cei acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, luare de mită, în formă continuată şi complicitate la infracţiunea de contrabandă calificată, în formă continuată.Şefii de tură Selegean Aurel Ioan şi Avram Sorin şi colegii lor de la Vamă Chirculescu Sorin, Dărăbuş Florn, Dobîndă Sorin, Tarcea Petru, Jurcuţiu Olimpiu, Uiuiu Claudiu, Badău Teodor, Gubic Ştefan Milan,  agenţii de poliţie de frontieră Verdeţ Dorin şi Ionescu Valentin, Ţăran Ion, agent la Poliţia Rutieră Deta sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de aderare la un grup infracţional organizat, luare de mită, în formă continuată şi contrabandă calificată, în formă continuată.

Pentru aderare la un grup infracţional organizat, luare de mită, în formă continuată şi complicitate la infracţiunea de contrabandă calificată, în formă continuată au fost trimişi în judecată Dragomir Valerian, Tănase Cătălin, Mocanu Adrian, Marc Ştefan, Felecan Radu, Matei Viorel Lilian, Bărbosu Ovidiu, Chiosa Costinel, Apostol Darius, Budriş Cornel, Petcov Stoian, Degan Marian, Haşu Gabriel,  Ivanovici Victor, Surulescu Nicolae, Antoni Dănuţ, Bârjovanu Ioan, Tănase Vasile, Ivana Marius, Bănuţ Petrişor, Muntean Valentin, Colf Iulian, Alexoaei Ilie, Ardelean Florentin, Biliuz Valentin, Cojoraru Vasile, Marincu Răzvan, Caramatrac Ion, Braga Cristian, Verdeţ Gheorghe.

Şefului de tură Popa Ioan Cornel, agenţilor Mitroi Răzvan, Ţăpîrdea Andrei, Moaleş Constantin, Ciobotaru Adrian, Maier Adrian, Vrâncuţ Augustin Ilie, Şutea Mihai, Ghiţan Marius şi vameşilor Mitroi Lucian, Kurila Andrei, Micşa Elena, Burdan Ghiţă, Marta Marius MARIUS li s-au reţinut infracţiunile de aderare la un grup infracţional organizat şi luare de mită, în formă continuată.


 În cazul lui Pănescu Florin s-au reţinut infracţiunile de aderare la un grup infracţional organizat, luare de mită, în formă continuată, contrabandă şi complicitate la infracţiunea de contrabandă calificată. Fostul consilier local din Stamora, cunoscut pentru implicare în afacerile cu ţigări, Lucian Cotora a fost trimis în judecată pentru aderare la un grup infracţional organizat, dare de mită, în formă continuată şi două infracţiuni de contrabandă, dintre care una calificată. Arestat înntr-un dosar de contrabandă cu ţigări instrumentat de DIICOT, Petkovic Sinisa a fost acuzat şi în acest dosar, alături de Dan Sava, de aderare la un grup infracţional organizat, dare de mită, în formă continuată şi contrabandă calificată în formă continuată. În cazul vameşilor Novac Dorin, Cumpănăşoiu Ana şi Prisecaru Ioan s-au reţinut două infracţiuni de aderare la un grup infracţional organizat, două infracţiuni de luare de mită, în formă continuată şi contrabandă calificată, în formă continuată. Agentul Darie Ioan a fost acuzat doar de săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

8 COMENTARII

  1. Asta-i dreptate???De ce nu i-au ridicat pe toti daca s-a vrut dreptate???Unde sunt sefii lor???Sunt bine mersi!!!Unde sunt cei de la care au luat mita???Sunt bine mersi si ei!!!Dar…”ca sa dea bine pe sticla” era nevoie de tapi ispasitori!!!Ce sa-i faci?!?Ma mir ca mai puteti sa dormiti noaptea voi cei care ati dirijat circul asta!!!Nu-i nimic…O SA TREACA SI ASTA!!!Capul sus baieti…Cineva Acolo Sus nu doarme!!!O sa fie bine pana la urma!!!

  2. Unde sunt comentatorii??? Aaa, am uitat. La etajul 2 din Dicasterial sau la vizite pe Take Ionescu. Fratilor, asteptati degeaba. Se respinge.

  3. 3,3 MILIOANE !!!!
    DAR TU, CHIORULE , CU CURVELE TALE, CARE AI VANDUT TARA EVREILOR, SI CARE N-AI NICI UN SENTIMENT FATA DE TARA !!
    BLESTEM , BLESTEM, BLESTEM !!!

  4. De data asta cei de la Press Alert nu au mai fost asa activi…
    A trebuit sa “imprumute ” poza celor de la Adevarul…….
    Toti trebuie judecati in stare de liberatate asta e adevarul.
    Sa va fie rusine …. In primul rand D-le Dragos Bota sa stii ca Braga nu a recunoscut nimic…., pt ca ar nu are ce sa recunoasca ..dezinformezi opinia publica, dar nu ar fi prima data.

    ANONIM esti un mare prost. O sa mergem la vizite si unde va fi nevoie pentru ca ei pentru noi sunt Totul si…. te asigur ca pana la urma vom invinge…. Uite ca au trecut 3 luni si noi suntem mai inversunati si mai hotarati sa mergem pana la capat… Si vom invinge pt ca adevarul e de partea noastra….
    Ma bucur ca au venit acasa , dar uite ca odata cu venirea lor au inceput Pres Alert si Adevarul sa faca rost de articole…

  5. Mubarak says:
    05/05/2011 at 11:48 PM

    Era bine daca plecai dupa 1990 din tara,sa vezi ce ordine si civilizatie este in alte tari. Daca ai fi plecat,cred ca nu mai aveai in ziua de azi aceleasi opinii despre niste SPAGARI SI INFRACTORI. In tarile civilizate daca esti infractor-PLATESTI pt.asta si nimeni nu ZBIARA IN GURA MARE ca nu-i corect. Acolo legea-i lege si nimeni nu contesta acest lucru. La noi in schimb toti ZBIARA,toti SUNT BURICUL PAMANTULUI,toti sunt MIEZUL,toti PALAVRAGESC si cu rost si fara rost,la noi politia si-a dat mana in mod PERICULOS cu gruparile mafiote (in special politia de frontiera),dar de vina este sistemul intotdeauna.Sistemul suntem noi,noi am creat acest sistem dracesc de coruptie,hotie,minciuna si golanie fara margini. Nu contest ca politicienii sunt vinovati de actuala stare de lucruri din tara,dar ei sunt din randul nostru,sunt ca noi,sunt oglinda noastra. Pana nu ne vom schimba noi insine si nu ne vom schimba mentalitatea,nu vom ajunge nicaieri,INDIFERENT CE PARTD VA VENI LA PUTERE SI INDIFERENT CE POLITICIENI VOR CONDUCE TARA !
    Vom putea schimba aceasta tara doar “PRIN NOI INSINE” !

  6. Am fost in Egipt si pe aeroport la preluarea bagajelor ne cereau pe fata spaga,la Turci la fel,sa nu mai vorbim de bulgari!
    Nu cred ca exista vreo vama sau aeroport din lume unde sa nu ti se ceara spaga!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.