Poli Timişoara, retrogradată din cauza jongleriilor financiare ale patronului Iancu UPDATE1 Cum...

Poli Timişoara, retrogradată din cauza jongleriilor financiare ale patronului Iancu UPDATE1 Cum comentează Orza, Robu şi Ostaficiuc

7
DISTRIBUIȚI

Vicecampioana FC Timişoara nu a primit licenţa pentru sezonul 2011/2012 al Ligii I, a anunţat, în urma cu puţin timp, preşedintele iancu intalniri cu oficialitatile 04Comisiei de Apel a Sistemului Naţional de Licenţiere a Cluburilor, Mihai Alexandru Micu şi este retrogradată în Liga a III a. FC Timişoara nu a primit licenţa pentru datorii la bugetul statului şi faţă de clubul Benfica Lisabona din transferul fundaşului Laszlo Sepsi. În ultimii ani, FC Timişoara a beneficiat de sume importante de la bugetele Consiliului Local Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş. Chiar astăzi, consiliul judeţean a aprobat un proiect de alocare de fonduri pentru echipa de fotbal, dar cu condiţia obţinerii licenţei. În aceste condiţii, echipa alb violetă nu va mai participa în preliminariile Champions League şi va juca în ultimul eşalon fotbalistic. Retrogradarea vine în contextul în care Marian Iancu a încercat să scape de datorii printr-o metodă considerată ilegală de către UEFA – scindarea societăţii pentru ca nou înfiinţată societate să fie curată, iar datoriile să rămână la vechea firmă.

Viceprimarul Adrian Orza, extrem de marcat de cele întâmplate, nu a putut să comenteze decât că „susţinem în continuare Poli, oriunde ar fi”.


UPDATE 1 Rectorul Politehnicii Timişoara, senatorul PNL Nicolae Robu, a transmis un comunicat de presă plin de patetism în care afirmă că „Este greu de crezut că nu e un coşmar ceea ce, iată, se întâmplă dragii noastre echipe „Poli”, atât de nedreptăţită în toată existenţa ei de 90 de ani! Dacă până acum am fost, de atâtea şi atâtea ori, victimele unor arbitraje incorecte, prin care nouă ni s-au furat puncte meritate, iar vecinilor de clasament li s-au făcut cadou puncte nemeritate, de data aceasta suntem în faţa unei nedreptăţi ale cărei proporţii întrece orice limite.(..) Dincolo de o persoană sau alta, dincolo de o societate comercială sau alta, dincolo de fiecare dintre noi, în parte – rector de instituţie fondatoare, finanţator, preşedinte de federaţie sau simplu fan -, Politehnica Timişoara înseamnă parte din sufletul oraşului Timişoara. Este o crimă ca cineva să atenteze la ea! Domnilor de la FRF, treziţi-vă! Într-o situaţie excepţională, PUTEŢI lua o măsură excepţională! Nu trebuie decât să aveţi voinţa de a o face!”. Preşedintele CJ Timiş a comentat situaţia, conform opiniatimişoarei.ro, în termeni la fel de duri „“Este o mizerie! Este o conspiraţie împotriva Timişoarei! Suntem interzişi! Cei de la Bucureşti nu are rost să o îmbrace în termeni juridici, pentru că am inteles acum că suntem interzişi! Nu pot să  spun decât că este o mizerie. Noi suntem cei care plătim dorinţa de a fi liberi!”.

7 COMENTARII

  1. E numai vina umflatului…Nene Iancu, ne-am saturat de teoriile conspiratiei, altceva nu mai stii? Cu plangerile penale nu rezolvi nimic, e frectie la picioru de lemn si consolarea pt fraieri

  2. In acest moment, un ochi plange un altu’ sta si priveste lucid.
    De fapt, care’i problema. Iancu’ s’a crezut jmecher, ca de altfel orice mardeias de Giulesti sau Ferentari ajuns la parai. Adeca a crezut ca daca are bani poate sa faca orice si sa siluiasca regulile, sa supuna la indelungi perversiuni regulamentele sportive si legile tarii si prin ridicarea tonului si invocarea unor jalnice teorii ale conspiratiei sa arunce pe piata adevarate perdele de fum. Intr’adevar pana acu’ i’a mers de minune. Chiar si in instantele locale sau de aiurea. Acu’ a cam cacarisit’o.
    Daca din punct de vedere legal, Iancu nu poate fi atacat, subterfugiul cu divizarea firmei fiind legal, dupa cum au spus judecatorii de la Tribunalul Timis si cei de la Cur’D’Ap, din punct de vedere sportiv Iancu a gresit si a incalcat reglementarile UEFA.
    De fapt, ce a facut Iancu. A aplicat o reteta celebra in randul evazionistilor fiscali. Simpla, dar uimitoare prin tocmai simplitatea ei. De exemplu, „Firma A”, care activeaza in domeniul sportiv – fotbal, se divizeaza in „Firama A1”, care activeaza de asemenea in domeniul sportiv – fotbal, si in „Firma A2”, care activeaza exclusiv in domeniul imobiliar. „Firma A1” ramane cu datorii de 2 milioane de euro, iar firma A2 ramane cu datorii de 9 milioane de euro, iar activele societatii initiale se impart pastrand aceeasi proportie. Pana aici totul este corect si legal. Asociatii pot hotara fuziuni sau absortii, respectand niste principii simple. Dar juristii clampai de la finante s’au apucat sa conteste in justitie aceasta jmecherie, dar au pierdut. De ce? Foarte simplu, pentru ca repartizarea activelor si a datoriilor s’a facut respectandu’se aceeasi proportie. Deci, este legal si coerect.
    De ce nu este OK din punct de vedere sportiv. Simplu, din cauza datoriilor. Daca din punct de vedere civil si fiscal, datoriile celor doua firme au acelasi regim, adica sunt datoriile unor societati catre bugetul statului, din punct de vedere sportiv lucrurile nu stau tot asa. Iancu prin aceea jmecherie a pasat o parte a datoriei unei societati care nu mai este in circuitul sportiv. Adica datoriile create in domeniul sportiv tu le pasezi in domeniul imobiliar. Aici este chichita si „cuiul lu’ polshinele”. Datoriile create in domeniul sportiv trebuie sa raman in domeniul sportiv, nu ai voie sa muti datoriile asa cum te taie capu’. Cam asta e jmecheria lu’ Iancu.
    Ca pe plan intern, a reusit sa jmechereasca licenta e o chestiune. Poate aia, de gura lui si a avocatilor guralivi a lu’ conu’ Motica, au hotarat initial acordarea licentei, mai ales ca Iancu nu a publicat pe sait decat paginile prima si ultima din decizia de acordare a licentei. Oare, de ce?
    Dar cei de la foru’ ioropean care aplica sablonu’ regulamentelor sunt mai greu de urnit si de speriat. Trebe sa fii minim un Berlusconi si poate asa mai poti sa impui ceva, dar daca esti Iancu de Giulesti n’ai nici o sansa.
    O alta cestiune ar fi finantele publice. Adica, Iancu s’a infruptat din banii nostrii de cativa ani si nu am primit satisfactia unui titlu sau al unei cupe. Doar scandaluri si perdele de fumigene. Daca Iancu si’a batut joc de banii lui, treaba lui. Dar in acelasi timp si’a bautut joc si de banii nostrii. Iar asta este impardonabil. Dar vina este a politicienilor locali, de la Brendu, Pitzyponcu’ Gastric, Robu, Titus Aquaticus, Ciuhendu et comp. Toti sunt vinovati pentru ca pentru un dram de publicitate au inchis ochii si au acceptat manariile si jmecheriile.
    Acu’ ma astept la atacuri din toate partile. Dar nu uitati, sunt suporter a lui Poli si nu a lui Iancu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.