Pedepse grele pentru tâlharii patronului de la bijuteria Noblesse

Pedepse grele pentru tâlharii patronului de la bijuteria Noblesse

6
DISTRIBUIȚI

Tribunalul Timiş a dat sentinţa în cazul celor cinci tineri acuzaţi că au jefuit casa patronului bijuteriei Noblesse din Timişoara. Anul noblesse ptrecut, în 26 ianuarie, doi indivizi mascaţi au pătruns în vila de pe strada Sofocle din Timişoara, reşedinţa patronului. După ce l-au convins pe băiatul proprietarului să deschidă uşa, atacatorii l-au închis în baie. Dintr-un seif, atacatorii au luat 50.000 de euro şi bijuterii în valoare de aproximativ 50.000 de euro. Nu s-au grăbit, având timp chiar să ia masa, după care au dispărut cu prada. Băiatul în vârstă de 9 ani a reuşit să vadă maşina cu care au plecat atacatorii, reţinând o parte din cifrele numărului de înmatricluare.


În urma anchetei coordonate de DIICOT, au fost reţinuţi şi ulterior arestaţi cei cinci membrii ai grupării – Bârlea Ovidiu Mircea, zis „Broasca Mică”, Bârlea Bogdan, zis „Broasca Mare”, Augustin Felician, zis „Memo”, Varga Iosif, zis „Blondu” şi Varga Valentin Dumitru, zis „Drogu”. Aceştia au fost trimişi în judecată pentru constituire de grup infracţional organizat, tâlhărie în formă calificată şi furt calificat. Dacă iniţial au recunoscut săvârşirea faptei, în timpul procesului aceştia s-au schimbat declaraţiile. Una din probele zdrobitoare a fost recunoaştereadupă voce în faţa instanţei de către băiat a celor doi care l-au atacat în casă. Tribunalul Timiş l-a condamnat pe Bârlea Ovidiu la 15 ani de închisoare, pe Augustin Felician la 11 ani de puşcăroe, pe Bârlea Bogdan la 10 ani de detenţie, iar pe fraţii Varga la câte opt ani de închisoare. De asemenea, cei cinci au fost obligaţi să plătească despăgubiri materiale de 90.000 euro şi 10.000 euro despăgubiri morale. Sentinţa poate fi atacată cu apel.

6 COMENTARII

 1. Acu’ un an mai antzartz, ma strepezeam de ciasu’ mortii, ca cine’i bijutieru’ pradata? Toata presa vuia de atacu’ terorist asupra unui copil, maltratat, legat si umilit pentru un pumn de ioroi si de petre d’alea stralucitoare.
  Am inteles durerea parintelui si dorinta lui de a’si protegui familia, dupe ce a suferit o importanta pierdere financiara, astfel ca numele bijuteriei si al propritarilor a fost omis in mod cat mai discret. Normal si logic, intr’o lume cat mai avida de scandal.
  Acu’ vad ca de fapt, Itzik ramen Itzik si dictonu’: „Nu exista publicitate negativa, doar publicitate.” isi gaseste aplicare si in cazu’ de fatza.
  Oricum, important este faptu’ ca ipochimenii au fost condamnati la ani grei(chiar este de mirare o asemenea sentinta) nu atat pentru furtul unui pumn de ioroi cat pentru sechelele lasate intr’un suflet de copil. Banii nu acopera socul unei asemenea experiente traumatizante.
  Poate cu o asemenea sentinta incep si judecatorii sa’si dovedeasca latura umana a activitatii lor.
  M’am saturat de procurori Ariel si judecatori Vanish.
  Inchei cu vorba ciorcovatzului: Sa venishiti bineeeee.

 2. Nu pedeapsa asta este mare. Celelalte sunt prea mici. Aici judecatoru’ Vanish nu si’a primit parandaratu’ si a dat cat a putut scrie pixu’ lui.

 3. cei 2 studenti care l-au transat pe tiganu ala au luat 16 ani!!!justitia e penibila plus ca fratii barlea sunt nevinovati,li s-a fabricat tot dosaru..de la cap pana la coada,sper ca va iesi la iveala totul la curtea suprema de la bucuresti sa se vada cata incompetenta si cata coruptie a fost in acest caz…sa il investigheze pe dan giurgiu sa vada cati din banii lui sunt justificati!!au fabricat tot dosaru…

 4. @piciu
  Problema nu este ca au luat aia asa de mult, ci faptu’ ca studentii de la medicina au luat prea putin. Chiar daca transatu’ era tigan, io cred ca meritau o pedeapsa mult, mult mai mare. Iar despre banii furati, io chiar m’am mirat ca numa’ atat o avut fraieru’ ala de bijutier in casa. Io credeam ca are mult mai mult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.