Salvaţi de sentinţa „miştocărească”, nouă traficanţii de heroină arestaţi de CAT

Salvaţi de sentinţa „miştocărească”, nouă traficanţii de heroină arestaţi de CAT

2
DISTRIBUIȚI

Curtea de Apel Timişoara a judecat, astăzi, recursul DIICOT împotriva deciziei judecătorului Flavius Ionescu de la Tribunalul retinuti-heroina-lugoj-stoaca1-pTimiş prin care nouă inculpaţi din lotul „Autobuzul” au fost lăsaţi în libertate. Trei dintre aceştia – Marin Camelia, Ioniţă Vasile şi Costache Gabriel, membrii ai clanului Ştoacă din Ferentari şi care se ocupau cu aprovizionarea cu heroină a consumatorilor din Lugoj – nu s-au prezentat în faţa instanţei. Procurorul a criticat extrem de dur motivarea dată de judecătorul Ionescu, care a considerat, printre altele, că doi dintre inculpaţi nu prezintă pericol social pentru că au vândut heroină în urmă cu doi ani şi că interceptările nu au nici o valoare probatorie pentru că discuţiile au fost interpretate de anchetatori.


„Este o motivare miştocărească şi ireverenşioasă la adresa procurorilor. Judecătorul nu a ţinut seama de declaraţiile inculpaţilor în care aceştia explică exact ce înseamnă arcuri, pix sau săgeţi, referindu-se la siringile cu heroină. Nu putem crede că aceştia sunt trăgători cu arcul. De asemenea, sunt o serie de probe peste care s-a trecut cu vederea. Este ciudat cum judecătorul a considerat că sunt probe pentru arestarea lui Olaru pentru patru cumpărări, dar pentru cei trei care i-au vândut heroina nu”, a declarat procurorul DIICOT.

Muntea Horaţiu, Mezdrea Ovidiu, Ban Cristian, Puzderie Vasile, Morar Vasile şi Culiţă Constantin au recunoscut că sunt consumatori de droguri, dar nu şi traficanţi, majoritate afirmând că nu mai consumă heroină şi că acum sunt „curaţi”. Avocaţii au solicitat, la rândul lor respingerea recursului DIICOT pe motiv că nu sunt probe. Rămâi pe PRESSALERT.ro să afli decizia instanţei.

UPDATE 1 Curtea de Apel Timişoara a admis recursul procurorilor şi a decis arestarea celor nouă traficanţi de droguri pe o perioadă de 29 de zile.

2 COMENTARII

  1. nu sunt vinovati ,vinovat e sistemul, de ce i-aţi lăsat să consume 2 ani? ca să se adăncească în dependenţă?păi trbuia să îi luaţi acu 2 ani de cănd aţi început filarea.,o să-i aveţi pe suflet că la lugoj au decedat destui dependenţi,de ce nu înfiinţaţi un centru de tratament la lugoj dacă e oraşul heroinei?aceşti copii au început cumva ,cineva trbuia să-i ajute ,nu să-i afundati mai mult.,hei treziţi-vă acesti copii au părinţi ,voi priviţi copii aceştia ca pe infractori dar nimănui nu-i pasă de ei,dacă aţi avea şi voi copii în situaţia asta aţi înţelege ,toţi îi priviţi ca pe nişte rataţi dar sunt oameni ,au ajuns aici dintr-un motiv, le distrugeţi viaţa ,viitorul,familia,societatea româneascâ de rahat!DIICOT-ul aia ştie ,mascaţi, filaj bla,bla, dar majoritatea dintre lugojeni sunt saraci,ati văzut casele lor la perchezitii , cum erau , aveau vile??nu bloc cutii de chibrite,n-au facut bani din droguri ,au făcut alţii din bucureşti nu amărâţii ăştia!pe ei i-a dărâmat dependenţa şi neajunsurile de-aia au făcut astea,de ce nu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.