EXCLUSIV Cum a combătut Ostaficiuc acuzaţia ANI de conflict de interese şi...

EXCLUSIV Cum a combătut Ostaficiuc acuzaţia ANI de conflict de interese şi cum firma familiei face afaceri în beneficiul statului

2
DISTRIBUIȚI

Un nevinovat care a acţionat în conformitate cu atribuţiile de serviciu şi o victimă a tendiţiozităţii inspectorului care l-a verificat – ostaficiuc cu trabuc1 pacestea sunt elementele pe care şi-a construit Constantin Ostaficiuc, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş şi şeful organizaţiei judeţene a PD-L, apărarea împotriva deciziei Agenţiei Naţionale de Integritate prin care a fost declarat în conflict de interese în scandalul Ornella Design. Ostaficiuc a atacat la Curtea de Apel Timişoara hotărârea ANI, cerând anularea acesteia. Pedelistul a explicat că în cazul contractului de concesiune semnat de firma familiei sale cu consiliul judeţean pe care-l conduce, legea privind concesiunea nu se aplică deoarece acesta „nu este un contract de drept public, ci unul de drept privat, care, în principiu, nu este legat de un serviciu public şi nu vizează direct utilitatea publică, iar administraţia acţionează ca un proprietar. Contractul de concesiune reglementat de OUG nr.54/2000 are ca obiect punerea în valoare a bunurilor proprietate publică”. Chiar dacă ANI a descoperit că procedura de atribuire a terenului de la CJT  nu a fost legală, fiind grăbită prin nerespectarea etapelor, Ostaficiuc a susţinut că firma soţiei, fiicei şi ginerelui ” nu a beneficiat de nici un tratament preferenţial, încheierea contractului de concesiune fiind urmarea firească a parcurgerii tuturor etapelor procesului de concesionare, respectiv analiza în cadrul compartimentelor de resort din aparatul de specialitate şi îm comisia de evaluare şi selecţie a ofertelor, precum şi în comisiile de specialitate ale consiliului judeţean, la fel ca în cazul a peste 80% dintre concesionarii de parcele de teren din PITT”.

Nici în faptul că a semnat contractul din partea CJ Timiş cu ginerele său nu a văzut Ostaficiuc vreo problemă, afirmând că a fost obligat să facă lucrurl acesta în virtutea atribuţiilor de serviciu şi pentru „interesul judeţului Timiş de a atrage firme cu activitate de producţie, dar şi lipsa unor motive care să justifice neaprobarea vreunuia dintre rapoarte”.


Cât priveşte aprobarea scutirii de plata redevenţei, deşi solicitarea a fost făcută după expirarea termenelor prevăzute în contract, preşedintele consiliului judeţean nu a combătut această acuzaţie a ANI, ci a preferat să se ascundă în spatele faptului că decizia a fost aprobată în plenul CJT. ANI a sesizat şi DNA deoarece a considerat că există indicii temeinice de săvârşire a unor infracţiuni asimilate faptelor de corupţie.

„Tendenţiozitatea şi lipsa totală de obiectivitate a raportului de evaluare al ANI sunt reflectate şi de includerea în conflictul de interese reţinut în sarcina mea şi a situaţiei privind contractul de prestări de servicii de tipărire dintre Muzeul de Artă şi Ornella Design”, a afirmat Ostaficiuc în documentul depus în instanţă. A susţinut că nu a ştiut de contractul pe perioadă nedeterminată, acesta fiind anulat când a aflat de el, dar că între firma familiei şi instituţia subordonată CJ Timiş au fost fapte de comerţ de doar 589 lei. Acest fapt dovedeşte în opinia pedelistului că  „firma (Ornella Design, n.a.) nu a fost condusă în această relaţie de vreun interes patrimonial. Partea care a fost avantajată de contract, convenţie cu o singură prestaţie, este exclusiv beneficiara serviciilor de tipărire”.

2 COMENTARII

  1. Coane Brendu’le ce naspha’i de tine. Din motivarea depusa la instanta, rezulta ca ori e facuta de un jurist de la cejete, angajat de comisu’ mihu si invastoru’ creang(a)uia, ori nu mai ai bani de un avocat bun, cum este amicu’ ex’Florea Sebi Kovacs din Barou’ Remetea Mare (Sebi daca ma inervezi, nu te mai pomenesc iar dupe plecarea lu’ Medelin cin’ o sa te mai pomeneasca in presa – asa ca mare grija). Sebi chiar ti’ar fi de mare ajutor, mai ales ajutat de Razvanelu’ si Fanu Moca, poate ar scoate’o cumva la liman. Da’ nu cu formulari de genu’ „Legea contractelor de concesiune nu se aplica acestui contract (sic) de concesiune”. Deci, asta este cao o contradictie’n termeni, contradictie plecata din etaju’ superior a sfatuitorilor lu’ matale. Io te stiam om entelegent, dara daca vii cu asemenea aparari esti penibil, jalnic si te descalifici singur.
    Sau ar mai fi o ipozeta. Avocatu’ care’ti face apararea este recomandat de Pitzyponcu’ Gastric. Ca atunci am un sfat la matale. Schimba’l mincenas, ca te tradeaza si te da legat pe mana zaverei. Asa cum ai fost dat in primire cu contractu’ de la muzeu’ de arta. Ce, vrei sa spui ca Marcelica nu stia ca Diana este fica lu’ matale iar Cosmin (sau cum l’o mai chema) ca este ginerele lu’ mata, cand doar o fo’ la muzeu’ satului la nunta???
    Mai, sa fie. Da’ daca Marcelino s’a negociat viitoru’ after Brendu’? Mai stii. Daca Pitzyponcu’ Gastric i’a promis loc de parcare pe strada Mercy, sa nu mai fie nevoit sa parcheze pe trotuar si sa stea cu frica’n san de grija comunitarilor. Sa nu’i blocheze rotile la masina. Mai stii.
    Io ti’am tot zis de tradarea la romani. Da’ tu NU si NU. BETMEN. BETMEN. (Vorba lu’ Prigoana).
    Inchei cu vorba ciorcovatzului: Sa parcati bineeeeee.

  2. Cam are dreptate Brendu. Ce o sa mai spuna toti sifonarii si latraii cand justitia ii va da dreptate? Orice judecator zdravan la cap va trebui sa recunoasca cu nu e nici un conflict de interese in toata povestea asta cusuta cu ata alba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.