EXCLUSIV IGPF a dat sancţiuni disiplinare lejere pentru şefii şpăgarilor. Află ce...

EXCLUSIV IGPF a dat sancţiuni disiplinare lejere pentru şefii şpăgarilor. Află ce a păţit subcomisarul Nicoară

5
DISTRIBUIȚI

Deşi au trecut mai bine de trei luni de zile de când Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a făcut controale în Timiş şi Caraş Simi Nicoara Profil 1 pSeverin, după tsunami-ul antişpagă, nici până acum nu au fost finalizate cercetările prealabile. În urma evaluarii efectuate, au fost constatate deficienţe în ceea ce priveşte activitatea specifică desfăşurată şi modul de îndeplinire a îndatoririlor de serviciu de către şapte ofiţeri cu funcţii de conducere şi un ofiţer specialist cu funcţie de execuţie din cadrul I.J.P.F. Timiş şi şapte ofiţeri cu funcţii de conducere din cadrul I.J.P.F. Caraş – Severin pentru aceştia dispunându-se cercetarea prealabilă.

La solicitarea PRESSALERT.ro, IGPF a comunicat că până acum s-au finalizat cercetările doar pentru nouă dintre ofiţeri. Fostul şef al  Poliţiei de Frontieră Caraş Severin, comisarul şef Cezar Bertea , adjunctul acestuia, şeful Biroului de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei, şeful Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăş şi adjunctul şefului Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăş au fost sancţionaţi cu mustrare scrisă.


În cazul şefului Biroului de Combatere a Infractionalitătii Transfrontaliere (C.I.T.) de la IJPF Caraş Severin s-a dispus destituirea din funcţie.

Tot cu  „trecerea într-o funcţie inferioară până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deţinut” a fost sancţionat  şi şeful CIT de la Poliţia de Frontieră Timiş, subcomisarul Iosif Nicoară, care nu s-a prezentat în faţa Consiliului de Judecată. Nicoară a fost destituit din funcţie pentru „neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici sau de la autorităţile anume abilitate de lege”. După finalizarea cercetării prealabile, comisarul şef Marius Dinu, şeful Biroului de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei din cadrul Poliţiei de Frontieră Timiş, a fost găsit nevinovat. În cazurile fostului şef al sectorului Moraviţa, comisarul şef Vasile Turda, adjunctul şeful sectorului Moraviţa, comisarul şef Tudorică Marian, şeful PCTF Moraviţa, comisarul şef Dan Rovinar, adjunctul şefului sectorului Deta, comisar Gheorghe Slabu, şeful sectorului Cruceni, Constantin Poiană şi a unui ofiţer specialist de la Cruceni, comisar şef Apetrei Ioan , cercetarea prealabilă este în desfăşurare.

5 COMENTARII

  1. radoi chiar a incurcat pe multi spagari in naidas si pt asta a fost destituit dar jegurile ale de la igpf care au uitat despre activitatea sa profesionala in urma careia au fost arestati intrun singur an infractori cati nu au fost arestati in zece ani in ijpf cs. Dar lucrurile acestea se uita usor daca nu esti mana in mana cu politistii mafioti. Fi tare radoi si ataca in instanta decizia de destituire si cere si vreo 10000 de euro daune de la scarbele astea care habar nu au ce inseamna munca de politie judiciara.

  2. nicoara e un gunoi de om,calca pe cadavre sa ajunga la borcanu cu miere si culmea e ca cei de la control de la igpf pun botu la vrajeala ieftina care le-o da ……unii chiar sunt stresati ca au de ce…….cand plecau din tm cu masinile icarcate cu bauturi,parfumuri si tigari din duty-free…….frica e mare ca daca se sparge borseta ca le-a dat una alta…:)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.