Poliţia handicapată

Poliţia handicapată

9
DISTRIBUIȚI

Cu fiecare zi, poliţistului român îi creşte gradul. De handicap. Faţă de infractori şi faţă de societate. Cum să alergi după tâlharul „înfipt” salvati_politiaîntr-un Şeptar care mănâncă la sută cota de benzină pe săptămână cu o maşină de serviciu care nici măcar casco n-are?  Cât devotament să mai ai faţă de ţară şi popor când în fiecare lună te duci acasă cu tot mai puţini bani? Ce respect de sine să mai ai când salariul tău ca poliţist este mai mic decât al femeii de serviciu de la Electrica? Cum să te privească omul de pe stradă  când nu e zi ca şefii Poliţiei să nu iasă-n public să spună cât de beţivani, leneşi şi incompetenţi sunt proprii subordonaţi?

Poliţia în ansamblul ei este departe de a fi o instituţie aproape de perfecţiune. Aici s-au adunat toate tarele şi frustrările a două decenii de transformări niciodată duse până la capăt. Părţi care ar trebui să asigure autoprotecţia acestui organism botezat MAI – celebrul doi ş-un sfert şi DGA – sunt poate cele mai nereformate.


Niciodată nimeni nu şi-a asumat responsabilitatea de a cerne lucrurile doar prin sita profesionalismului. Legăturile de şpagă şi interese au fost întotdeauna mai presus de orice. Aşa zisa reformă despre care se face atâta vorbire acum nu are nici un fel de legătură cu profesionalismul. Şi ce exemplu mai bun de „reformare” a sistemului să dau dacă nu cazul subscomisarului Şaptebani. Într-un moment în care România se dă cu capul de pereţi că nu intră-n Schengen, la viitoarea graniţă externă este pus să vegheze un ins care dădea verde contrabandei în Moraviţa. Câtă încredere să aibă Franţa, Germania sau Olanda într-o Românie care apără astfel graniţa externă a spaţiului Schengen?

Toate aceste tăieri de salarii haotice, care-i transformă pe angajaţii MAI în nişte handicapaţi din punct de vedere financiar, nu fac decât să aibă un efect de bumerang împotriva societăţii. Pentru că afectează dramatic şi nucleul dur al profesioniştilor din Poliţie pentru care opţiunea şpagă nu există în meniul propriei existenţe. Aceştia vor preferă să părăsească sistemul şi într-o zi ne vom trezi că nu va mai trebui să căutăm crima organizată prin alte părţi, ci va fi nevoie doar să deschidem uşa unei secţii de Poliţie.

9 COMENTARII

 1. Explicatia este foarte simpla, asa vor dansii sa ajunga politistul roman.
  In frunte in general nulitati, chiar absolute, iar cei ce cunosc munca de politie ascunsi bine sa nu-i deranjeze.

 2. Bravo Dragos! Din nefericire pestele de la cap se impute! Pacat de profesionistii din operativ, care sunt victimele conducatorilor cu bac la 24 de ani sau facultati de apartament! Ei sunt politia, marea masa a politistilor onesti si cinstiti care isi fac treaba in lupta cu infractorii, nu sefii care sunt maestrii compromisului pentru a isi pastra functiile!

 3. Nu vreau sa comentez prea multe, dar sunt sigur ca multii politzai ar aduce banii de acasa, doar sa ramana in servici.
  Nu zic ca toti sunt asa, dar multii spagari exista in Politia Romana. Peste media admisibila. Asa ca … prea multe comentarii sunt de prisos.
  Inchei cu vorba ciorcovatzului: Sa adunati bineeeee.

 4. Draga domnule Bota.
  Ai inceput foarte promitator articolul, eram gata, gata sa te apreciez de data aceasta, dupa care ai dat cu mucii-n fasole.
  Te obsedeaza Saptebani.
  Vezi ca si-a rezolvat si va fi inspector sef la Caras.
  Te agiti degeaba.
  Felicitari pentru prima parte a articolului.

 5. Foarte bine subliniate multe aspecte in acest articol. Oricum, la ce se intampla la ora actuala in toate structurile M.A.I., este, de cele mai multe ori….penibil, ca sa folosesc o exprimare eleganta. Dar, pentru cine are urechi sa auda, citez vorbele unui cunoscut : „Baietii destepti pleaca intotdeauna primii…”.

 6. Bebe,Bebe, te obsedeaza SAPTEBANI !!!
  E un NIMENI !!!!!!
  Salut , ABURICI !!!! Intr-adevar esti un copil de nota 10 !!!
  Mubarak , SCRURSOAREA ASTA, e o personalitate !!! Mai are un pic si-ajunge un IGAS !!!!!! Mi-e rau !!!!

 7. sistemul care a format politistii este de vina scolile de politie ii indoctrineaza pe viitorii politisti cu simtul de a face rau societatii civile pe care ar trebui sa o apere ii invata sa suspecteze pe orice cetatean fara deosebire de sex sau virsta ii invata sa fie in razboi continuu cu societatea civila si sa o urasca asadar ce esta civil pentru ei este dusman si trebue redus la tacere daca nu si numeric….domnul sef al politiei care stie bine aceste lucruri ar trebui sa stie ca se poate face restructurari si in sistemul care da societatii politisti si avem mare nevoe de ei dar sa fie performanti nu ca majoritatea celor de astaza care habar nu au pe ce lume traiesc..

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.