Prefectul cere ordine la mitingul suporterilor după ce a primit informaţii despre...

Prefectul cere ordine la mitingul suporterilor după ce a primit informaţii despre „elemente care ar putea instiga la violenţă”

0
DISTRIBUIȚI

Înainte de mitingul suporterilor alb violeţi, de la ora 19, din Piaţa Operei, prefectul de Timiş, Mircea Băcală i-a convocat la o discuţie prefect galerie poli 1 patât pe şefii galeriei, cât şi pe preşedintele executiv al FC Timişoara, Gheorghe Chivorchian. Prefectul a cerut suporterilor „să demonstreze că galeria Politehnicii este un exemplu de sportivitate. Le-am cerut să se abţină de la orice acţiune violentă care nu ar face onoare galeriei, dar ar face rău atât imaginii clubului, cât şi oraşului”.

Întrebat de PRESSALERT.ro dacă a primit informaţii că ar putea fi violenţe la mitingul suporterilor, prefectul a spus că există unele date că anumite elemente ar putea încerca să instige la violenţă pentru a se da impresia că nu este un miting paşnic.


 Paul Prodana, unul dintre liderii galeriei timişorene, a anunţat că „mitingul  nostru va fi unul de susţinere a echipei Poli Timişoara, de a ne artă sprijinul. „Poli, mai presus de interese” va fi sloganul sub care se va desfăşura protestul. Nu căutăm vinovaţţi, nu putem căuta noi soluţii. Indiferent ce va întâmpla cu Poli, noi vom rămâne întotdeauna cu Poli. Nu dorim incidente pentru că în piaţă vor fi şi mame cu copii şi persoane de toate vârstele”.

Gheorghe Chivorchian s-a declarat bucuros că suporterii sunt alături de echipă şi speră ca  până la urmă la „Comitetul Executiv al FRF va reanaliza decizia comisiei de apel, care a făcut grave erori. O comisie de la UEFA sperăm că va reanaliza situaţia”. Jandarmeria a transmis un comunicat în care anunţă că ” în perioada 1-7 iunie a.c., în intervalul ora 19.00-22.00, vor avea loc mitinguri de protest în Piaţa Victoriei din municipiul Timişoara, manifestări la care se estimează participarea a 6000 – 7000 de persoane” şi face apel la respectarea legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.