Doi rectori timişoreni, declaraţi incompatibili de ANI

Doi rectori timişoreni, declaraţi incompatibili de ANI

5
DISTRIBUIȚI

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat, astăzi, că a găsit patru rectori în stare de incompatibilitate, doi dintre aceştia fiind din robu01Timişoara – senatorul liberal Nicolae Robu, care este rectorul Politehnicii din Timişoara şi deputatul PD-L Ştefan Drăgulescu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie VICTOR  BABEȘ din Timișoara. „Au fost identificate elemente în sensul încălcării regimului juridic al incompatibilităților,  deoarece,  conform art. 215, alin. (3) din Legea educației naționale nr. 1/2011: ”persoanele care ocupă o … demnitate publică nu pot exercita funcția de rector pe perioada îndeplinirii mandatului”, iar, potrivit art.


215, alin. (4) din acelaşi act normativ: ”funcția de rector este incompatibilă cu deținerea de funcții de conducere în cadrul unui partid politic pe perioada exercitării mandatului”, se arată în comunicatul ANI.

În cazul lui Nicolae Robu s-a stabilit că „este în incompatibilitate începând cu data de 10 februarie 2011, deoarece exercită simultan funcţia de Rector al Universității POLITEHNICA din Timișoara şi cea de Senator în Parlamentului României, respectiv funcţia  de  Președinte  al  Partidului  Național  Liberal,  filiala  Timiş”, în timp ce în cazul lui Ştefan Drăgulescu ANI a constatat că „este în incompatibilitate începând cu data de 10 februarie 2011, deoarece exercită simultan funcţia de Rector al Universității de Medicină și Farmacie VICTOR  BABEȘ din Timișoara şi cea de Deputat în Parlamentului României”.  În cazul constatării stării de incompatibilitate, aceştia sunt decăzuţi din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică ce face obiectul prevederilor legii menționate, cu excepția celor electorale, pe o perioadă de trei ani. Cei doi rectori pot ataca în instanţă decizia ANI. Până la ora redactării acetui material, cei doi nu au putut fi contactaţi.

5 COMENTARII

 1. Ca draga de ANI este, a fost si va fi o frectie la picior de lemn o stie toata lumea. Ca Robu si cu Dragulescu au fost gasiti incompatibili, pentru ca peste un an instantele sa’i dea peste bot papagalului de la ANI, ala de umbla cu microfoane pe el si inregistra jurnalistii cum vorbesc de amante.
  Robu si cu Dragulescu si’au asigurat apararea, chiar si Senatu’ a emis o adresa in care spunea pe buna dreptate ca aceste prevederi ale legii invatamantului se vor aplica mandatelor urmatoare, adica, Robu si Dragulescu si’ar pierde una din fonctiile castigate de acum incolo. Cele castigate pana acum le raman in buzujeb, pen’ca la data obtinerii nu erau incompatibili. Asa ca, spun inca odata, este frectie la picior de lemn.
  Ca de altfel si acuzatiile aduse Brendului, tot o frectie la picior de lemn. Sa’l acuzi pe Brendu’ ca si’a tras un avantaj fameliei de doar 1800 de ioroi, prin neplata taxei de concesiune de catre firma (P de la publicitate)Ornella timp de 6 luni, este hilar. Pai suma asta o cheltuie Chera Duduca la masa de pranz, si atunci doar in zilele mai slabe. Sa invoci ca Brendu’ este incompatibil pen’ca ginerele a semnat un contract cu Marcelica pentru servicii tipografice, asta chiar ca frizeza penibilu’. Brendu’ nu poate, teoretic si fizic, sa urmareasca toate contractele incheiate de institutiile din subordine. Nici nu are cum si nu are nici atributii legale in domeniu.
  Dar, daca draga de ANI dorea sa’l infunde pe Brendu’ ar fi urmarit cum au foat aprobate fonduri ioropene, adeca aprox. 225 de mii de ioroi, pentru firma (P)Ornella, cand Brendu’ era prezidente al Consiliului Agentiei in perioada cand cererea a fost analizata si aprobata, iar in septembrie 2010, cand contractu’ a fost semnat, Brendu’ era vaisprezident. Asta chiar ca ar fi fost o cale buna de urmat pentru draga de ANI, dar atunci Brendu’ ar fi fost pus intr’o situatie cu adevar penala si fara de iesire. Dar asta ar fi fost sa incalce chiar principiu’ de infiintare a institutiei: „Pentru noi muma, pentru dusmani ciuma”.
  Sunt convins ca daca s’ar fi dorit se gaseau motive de incompatibilitate si pentru Robu si pentru Dragulescu, dar slugile ciorcovatzului sunt la fel de incompetente ca si ciorcovatzul. Dar de la un lingau incompetent si securist nu te poti astepta la prea multe. Si ajungem la vorba romanului: „Cum ii turcu’ ii si pistolu'”.
  Principiu’ suprem politici romanesti, de cand Coana Joitzyca a ajuns la borcanu’ cu miere al puterii, a ajuns sa fie urmatoru’: „BA PE’A MATII”. Exista o placere imensa a unor slugi ciorcovatziste de a lovi in oameni sau categorii sociale. Acu’ a venit randu’ lu’ Dany Erlenmayer Funie de a lovi in capii invatzamantului timisan. Acest pigmeu, absolvent a 11 clase si fara a avea bacalaureatu’ luat in Romania, isi permite sa emita tot felu’ de ineptii semidocte, si alea uneori soptite de cate un secretar de stat, cu fusta scurta si cu neuronul mort in timp ce escalada Muntele Venus.
  Acest Funie Erlenmayer ar fi fost angajat ca muncitor necalificat, in mediu privat, pentru ca pentru o alta functie nu ar fi avut competenta profesionala si angajatii lu’ Coco (vecina mea) de la ITM ar fi refuzat inregistrarea contractului de munca. Dar pentru Blonda, Chioru’ si Piticu’ acest Funie Erlenmayer reprezinta chintesenta invatamantului romanesc. De fapt, nu gresesc cu mult. Ei au nevoie doar de inculti si necalificati, astia sunt cele mai bune slugi.
  In alta ordine de idei, cica Brendu’ ar sta foarte linistit din partea ANI, se pare ca treaba ar fi fost doar pentru a’l atentiona si pentru a’l aduce la linia cusher a partidului. Problema Brendu’lui ar fi alta. Se pare ca doua persoane apropiate Brendu’lui ar face demersuri pentru a schimba tabara. Una este legata intrinsec de Brendu’ si are cunostinte cum acestuia i’ar fi rasarit Hala de productie in curtea firmei (P)Ornella. Celalat consilier, este legat extrinsec de Brendu’ in alte afaceri imobiliare, unde acesta zeciuia macaronarii italieni in schimbu’ unor iluzorii promisiuni de fonduri ioropene. Ambii ipochimeni se pare ca se vor imparti frateste, unu’ la liberali si unu la pesedei. Si cand, or incepe ashtia doi sa spuna ce stiu, la anu’ cand or veni alegerile nu cred ca Brendu’ mai aduna vreun vot de prasila, desi se pregatea la un moment dat sa faca un pui de hala la (P)Ornella.
  Coane Brendu’le te’am avertizat ca pretenarii te vor face. Asta e.
  Inchei cu vorba ciorcovatzului: Sa venusiti bineeeee!

 2. cand il ataca pe brend e bun ani. brusc devine rau ani cand se ia de seful tau. esti atat de penibil mai aburule, cum rar vezi. te mai suporti? sau esti pe invers?:)))

 3. @abur si vis
  Daca ai fi citit postu’ lu’ je cu atentie ai fi retinut ca nu am spus ca ANI nu este buna. Doar ca se ocupa de chestii slabe. Cestiunea cu Robu incompatibil a fost ridicata de Funie Erlenmayer acu’ fo’ doua luni si Senatul a emis o dresa in acest caz.
  Iar in cazu’ Brendu’lui am spus ca se ocupa de asemenea de chestii slabe, adica il declari incompatibil pentru o suma de 1800 de ioroi cand puteai sa anchetezi casul fondurilor ioropene primite de (P de la publicitate)Ornella Design. Daca iti aduci aminte, (P)Ornella Design a beneficiat de aprox 225 de mii de ioroi fonduri ioropene, cand Brendu’ era prezi si vaisprezi la fonduri ioropene. Adica lupu’ paznic la oi, sau mai bine zis ca pestele paznic la … pardon in apa.
  ANI este o institutie care ar putea fi folositoare, daca … si aici urmeaza o serie de motive care nu se mai termina. Dar ca orice institutie din Romania a devenit sluga ciorcovatsista, declarand diverse personaje ca fiind incompatibile atunci cand ciorcovatzuu’ o doreste. Asta este problema cu ANI.
  Inchei cu vorba ciorcovatzului: Sa pescuiti bineeeee.

 4. senatul nu are abilitatea sa interpreteze legile. ar trebui sa stii, la valoarea ta. si nu uita ca interpretarea a dat-o comisia de invatamant, din care, da, ai ghicit fac parte toti cei pomeniti rector/parlamentar.

 5. @pt abur
  O institutie care face legile poate „sa’si interpreteze” opera. Ar fi culmea ca Salvador Dali sa nu poata sa spuna ceva despre opera lui.
  In plus, cand vorbim de doua functii elective, de senator al Romaniei si de rector al unei institutii de invatamant superior, nu putem sa aplicam retroactiv neste prevederi legale. In momentu’ in care Robu si Dragulescu au candidat pentru aceste functii, totu’ a fost OK. Acu’ dintr’o data (de fapt, pentru ca asa vrea unu’ care nu are Bacu’) se creeaza o lege care sa’i constate incompatibili. D’aia am spus ca ANI se ocupa de lucruri slabe. Daca se doreste se pot gasi alte motive mai solide pentru a lovi in Robu si Dragulescu. Da’ asta ar insemna munca, profesionalism si creativitate. De unde astea? Canci albina. Unde nema putirinta ce mai chichirez galceava. Ala de conduce ANI doar cu microfoane pe el si a obtinut doar neste inregistrari a unor discutii barbatesti despre amante, fu…i si alte cestiuni de alcov. Nimic important, nici o informatie despre vreun cont sau smen. Iar in momentu’ in care discuti depre sex inseamna ca nu prea ai cu ce sa’l faci.
  Asta’i problema institutiilor romanesti, pornesc bine si sfarsesc intr’un hohot de ras si bascau general. A zis bine Aditza Nastase, sa vina unii sa’i numere oualele. Pai astia de la ANI cat sunt de inculti, sunt in stare sa se duca la prohabu’ lu’ Aditza sa se apuce de numarat si sa le iasa cu numar impar.
  Inchei cu vorba ciorcovatzului: Sa numarati bineeeee.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.