Soarta comisarului de Gardă Financiară „Dodo” Bulugean, decisă de CAT UPDATE 1...

Soarta comisarului de Gardă Financiară „Dodo” Bulugean, decisă de CAT UPDATE 1 Decizia instanţei

0
DISTRIBUIȚI

Curtea de Apel Timişoara a judecat, astăzi, recursul DNA împotriva deciziei Tribunalului Timiş prin care comisarul de la comisarul bulugean 11 pGarda Financiară, Marius Bulugean, zis „Dodo,  şi patronului de la firma Real Metromat Estate din Hunedoara, Dorin Şionei au fost lăsaţi în libertate. Procurorii anticorupţie i-au pus sub acuzare pentru şapte fapte de trafic de influenţă, cinci infracţiuni de dezvăluire de informaţii nedestinate publicului şi o infracţiune de primire de foloase necuvenite, în cazul comisarului, şi pentru cinci infracţiuni de cumpărare de influneţă în cazul patronului firmei hunedorene suspectată de evaziune fiscală. „Dodo” Bulugean a fost filmat în timp ce primea bani pentru a interveni la colegii săi. Procurorul DNA a solicitat arestarea celor doi, motivând faptul că nu sumele de 200-300 de euro primite de comisarul de la Garda Financiară sunt importante, ci faptele comise de acesta şi că prin traficul de influenţă a favorizat acoperirea unei evaziuni fiscale importante.


De asemenea, s-a susţinut că judecătorul de la tribunal nu a avut timp să studieze întregul dosar şi s-a axat în motivare mai mult pe infracţiunea de primire de foloase necuvenite, nu pe cele de trafic de influenţă.

În replică apărătorii inculpaţilor au atacat din toate poziţiile DNA şi au cerut respingerea recurslui şi lăsarea în libertate a celor doi. „Este halucinant şi aproape ştinţifică- fantastic cum au demarat cercetările în acest dosar”, ” se încearcă distragerea atenţiei cu un noian de fapte care sunt puse în sarcina înculpaţilor”, „recursul este nefondat, fiind mai mult un rechizitoriu”, „este incredibil că DNA spune în motivele de recurs că doar cu inculpaţii în stare de arest se poate afla adevărul”,  „nu putem vorbi de un pericol actual atâta timp cât ultimele fapte reţinute sunt din decembrie 2010 şi au trecut aproape două luni de când s-a cerut arestarea preventivă”, „inculpatul Şonei a respectat toate obligaţiile impuse de instanţă, neluând lgătura nici măcar cu logodnica sa, care a fost audiată ca martor, deşi aveau planuri de căsătorie pe care a fost obligat să le amâne” – au susţinut apărătorii celor doi. Comisarul Bulugean a afirmat că nu avea ce informaţii să divulge pentru că nu le cunoştea în momentul demarării controalelor, în timp ce Şonei a refuzat să dea orice fel de declaraţii uzând de dreptul la tăcere. Rămâi pe PRESSALERT.ro pentru a afla decizia instanţei.

UPDATE 1 Curtea de Apel Timişoara a respins recursul DNA, cei doi inculpaţi urmând să fie cercetaţi, în continuare, în stare de libertate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.