Soţia diplomatului din Congo acuzată de contrabandă şi-a schimbat radical declaraţiile UPDATE...

Soţia diplomatului din Congo acuzată de contrabandă şi-a schimbat radical declaraţiile UPDATE 1 Decizia instanţei

1
DISTRIBUIȚI

Schimbare radicală a poziţiei soţiei consilierului 2 al Ambasadei Republicii Congo în Serbia, Bombeto Pascaline Esther, arestată după bombeto pascaline esther 1 pce a fost prinsă de DIICOT cu maşina de Corp Diplomatic burduşită cu ţigări de contrabandă, astăzi, în faţa Tribunalului Timiş. Aceasta a fost arestată alături de alţi trei cetăţeni sârbi, cu toţii fiind acuzaţi că împreună cu traficanţii români fac parte diontr-un grup infracţional organizat specializat în contrabanda cu ţigări. Tribunalul Timiş a judecat cererea de liberare provizorie pe cauţiune depusă de Bombeto. Aceasta a beneficiat, de data aceasta, de un avocat ales, care a fost angajat de familia acesteia din Kinshasa. Asta după ce soţul acesteia, Marc Marius Itela Elombola, pus sub acuzare şi el pentru contrabandă de DIICOT  s-a arătat nepăsător de ce i se va întâmpla consoartei.

După ce a depus dovada plăţii cauţiunii stabilită de instanţă la 5.000 lei, apărătoarea congolezei, avocatul Adriana Anca Asgari a cerut admiterea liberării provizorii deoarece „nu există date că ar vrea să influenţeze martoriişi nu există riscul să se sustragă urmăririi penale.


Deja am luat legătura pentru a închiria o locuinţă în Timişoara, unde să poată sta pe perioada anchetei. Până la acest moment nu au fost prezentate elemente că fapta ar fi fost comisă cu vinovăţie. Recunoaştem faptele de care suntem acuzaţi, dar avem circumstanţe atenuante pe care le vom prezenta procurorului de caz. Vom colabora în aflarea adevărului”. Prima dovadă a venit chiar de la Bombeto Esther care, după ce până acum a negat că ar fi comis vreo infracţiune, a recunoscut în faţa instanţei că „recunsoc fapta săvârşită. Îmi cer iertare, în calitate de mamă, pentru ce am făcut”. Procurorul DIICOT a cerut să fie respinsă cererea de liberare provizorie pe cauţiune a soţiei diplomatului din Congo pe motiv că „prezintă un pericol concret pentru ordinea publică în condiţiile în care a acţionat în cadrul unui grup infracţional organizat şi a introdus ilegal în ţară cantităţi importante de ţigări folosindu-se abuziv de statutul de diplomat”. Tribunalul Timiş urmează să se pronunţe. Rămâi pe PRESSALERT.ro să afli decizia instanţei.

UPDATE 1 Tribunalul Timiş a respins cererea soţiei diplomatului, iar avocatul acesteia a făcut recurs care va fi judecat de Curtea de Apel Timişoara.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.