Soţia diplomatului din Congo, arestată pentru contrabandă şi abandonată de „jumătate”

Soţia diplomatului din Congo, arestată pentru contrabandă şi abandonată de „jumătate”

3
DISTRIBUIȚI

Tribunalul Timiş a judecat, aseară, cererile procurorilor DIICOT de arestare a soţiei consilierului 2 al Ambasadei Republicii pascaline esther 1 pCongo de la Belgrad, Bombeto  Pascaline Esther, a şoferului acesteia, Vujosevic Miljan, şi a celor doi antemergători ai acestora, Dobijevic Damir şi Vrcelj Milan. Soţia diplomatului din Congo, Marc Marius Itela Elombola, a fost prinsă în flagrant de poliţiştii de la „Crimă Organizată”, care au lucrat împreună cu SRI şi SIIPI, în timp ce transporta cu maşina de Corp Diplomatic ţigări de contrabandă pentru traficanţii români.


Uzând de paşaportul diplomatic, trecea prin vama Moraviţa fără a fi controlată. După ce au spart geamurile maşinii pentru că Bombeto Pascaline şi şoferul au refuzat să deschidă, poliţiştii au descoperit 1843 de cartuşe de ţigări provenite de la duty-free-urile din Muntenegru. În timpul audierilor, soţia diplomatului a incercat să arunce toată vina pe şofer, susţinând că habar nu avea ce transporta acesta. Asta deşi Chrysler-ul Voyager era umplut până la refuz cu tutun de contrabandă. După audierile de la Tribunalul Timiş, instanţa a decis arestarea celor patru suspecţi pe 29 de zile sub acuzaţiile de constituire şi aderare la un grup infracţional organizat şi contrabandă. Împotriva deciziei se poate face recurs, care va fi judecat de Curtea de Apel Timişoara.

Pascaline Esther a mai avut parte de un şoc la puţin timp după ce a fost prinsă-n flagrant cu ţigările de contrabandă – soţul său a refuzat să vorbeascăcu ea  în ciuda apelurilor disperate ale acesteia. Marc Marius Itela Elombola a fost, de asemenea, monitorizat de serviciile speciale în timp ce a însoţit mai multe transporturi de ţigări de contrabandă. Consilierul doi al Ambasadei Republicii Congo la Belgrad a susţinut că reprezenţa diplomatică pe care o reprezintă nu are nici un amestec şi că este problema soţiei sale că a transportat marfă de contrabandă cu maşina de Corp Diplomatic. Marc Marius Itela Elombola a exclus posibilitatea de a veni în România pentru a fi alături de soţia sa.

3 COMENTARII

  1. bravo SRI Timis!!!!
    sunteti cei care nu abdica de la principii!
    celor de la BCCO, mai ales Amibei unsuroase si ingamfatului( mata, pentru cunoscatori) sa le pupati talpile celor de la SRI, ca altfel erati ” pe langa” ca de obicei!!! asa cum ati fost intodeauna…. pe linie de economic, contrabanda! ati vazut la stiri ce e in zona voastra!
    respect celorlalti de acolo! tuturor oamenilor care isi respecta profesia!
    Ochisor, tu nu esti pe lista cu respectul, nu te alinta!!!!

  2. @aRcHiBaLd
    fii atent ca vina Amiba unsuroasa la boutigul lu nevastata (care e si ea, fie vorba intre noi,victima trufiei tale) so prinde ca nu da bonu de casa cuvenit. in rest, de morti, numai de bine….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.