Timişoara a început asaltul la Bruxelles pentru a deveni capitală europeană

Timişoara a început asaltul la Bruxelles pentru a deveni capitală europeană

0
DISTRIBUIȚI

Timişoara a început bătălia pentru a deveni capitala culturală europeană în timisoara capitala europ 1 ptimisoara capitala europ 2 p2020, la sediul Parlamentului European de la Bruxelles fiind organizată, astăzi, prima acţiune de promovare la iniţiativa europarlamentarului liberal Cristian Buşoi şi a senatorului Nicolae Robu.

Preşedintele Comisiei de cultură din Parlamentul european, Doris Pack a atenţionat că „de abia în 2012 vom afla condiţiile în care se va desemna din 2020 oraşul capitală europeană. Nu ştim dacă din România va fi desemnată capitala europeană în 2020. Este foarte important, însă, să aveţi o viziune, să perseveraţi în acest vis, dar să nu promiteţi nimănui că veţi fi capitală europeană.


Trebuie să aveţi idei. Vă doresc noroc, dar şi inspiraţia ca să găsiţi acele puncte prin care să-i convingeţi pe cei care vor decide”. Europarlamentarul Cristian Buşoi a susţinut că „deşi ar putea exista voci care să ne acuze că am furat startul, pentru că mai este mult timp până în 2020, cred că este important să avem aceste întâlniri de acum. Pentru a promova ideea de Timişoara capitală culturală europeană în 2020, dar şi de a culege informaţii de la cei care au trecut prin aceste experienţe sau care sunt implicaţi în procesul de decizie. Sunt multe lucruri importante şi această acţiune nu este decât una de început. Pentru anul viitor încercăm să organizăm o expoziţie la Parlamentul European despre Timişoara”.

Ideea  „Timişoara – capitală culturală europeană în 2020”  a fost promovată în faţa reprezentanţilor PE nu numai de liberali, dar şi de europarlamentari din alte partide. Social democrata Daciana Sârbu care a anunţat că „voi încălca disciplina de partid, colegul meu Ivan fiind susţinător al Iaşului. Cum primii 25 de ani am trăit în Timişoara, voi sprijini fără dubiu această candidatură, alături de Cristi”. Udemeristul Sogor Csaba a vorbit despre multicultaritatea Timişoarei şi a susţinut că la intrarea în oraş n-ar trebui să lipsească inscripţille în bulgară sau croată. Pastorul Laszlo Tokes şi-a transmis, la rândul său, suportul  său pentru proiect. Reprezentanţii Parlamentului European i-au avertizat pe timişoreni că proiectul de capitală europeană înseamnă nu numai viziune, ci şi necesitatea de a fi investite sume importante pentru ca ideea să devină realitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.