De ce vor să fie eliberaţi Bombeto şi cei trei sârbi din...

De ce vor să fie eliberaţi Bombeto şi cei trei sârbi din reţeaua de contrabandă cu ţigări UPDATE 1 Decizia CAT

0
DISTRIBUIȚI

Recursul împotriva deciziei Tribunalului Timiş prin care ieri s-a dispus prelungirea mandatelor de arestare preventivă pentru Bombeto Pascaline Esther, soţia consilierului 2 al Ambasadei Republicii Congo  în Serbia, a şoferului acesteia, Vujosevic Miljan, şi a celor doi antemergători, Dobijevic Damir şi Vrcelj Milan a fost judecat, astăzi, la Curtea de Apel Timişoara. Avocaţii inculpaţilor au folosit tot arsenalul de argumente pentru a obţine eliberarea din arest a membrilor reţelei specializate în contrabanda cu ţigări. Apărătorul lui Vrcelj Milan a ţinut o adevărată pledoarie despre faptul că nu poate fi pus sub acuzare clientul său sub acuzare pentru contrabandă, dar, la sfârşit, procurorul DIICOT i-a amintit că încadrarea juridică a faptei a fost schimbată a doua zi după reţinere în complicitate la contrabandă aşa că toată pledoaria pe acest subiect a fost fără obiect.

În cazul celor doi antemergători, avocaţii au susţinut că procurorii DIICOT nu au probe, în timp ce anchetatorii au solicitat prelungirea mandatelor de arestare preventivă pentru că se aşteaptă sosirea listingurilor telefonice pentru că, până să fie reţinuţi, sârbii şi-au aruncat cartelele din majoritatea telefoanelor mobile.


Fiecare avea două sau trei terminale, dar majoritatea nu mai aveau SIM-uri în momentul reţinerii.   Apărătoarea şoferului maşinii de Corp Diplomatic, care era burbuşită cu ţigări de contrabandă în momentul flagrantului, a susţinut că „nu există indicii că ar fi comis faptele de care este acuzat. Inculpatul şi-a îndeplinit doar atribuţiile de serviciu ca şofer. Nu şi-a permis să întrebe ce era în maşină”. Toţi arestaţii au cerut punerea în libertate, soţia diplomatului din Congo afirmând că „aşa cum a spus şi avocata mea am o locuinţă unde să pot sta şi să mă prezint ori de câte ori sunt chemată. Sunt în mâinile dumneavoastră”. Rămâi pe PRESSALERT.ro pentru a afla decizia instanţei.

UPDATE 1 Curtea de Apel Timişoara a respins cele patru recursuri, inculpaţii rămânând în arest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.