Comisarul şef Turda interceptat: „încarcă maşina full cu baxuri de ţigări şi...

Comisarul şef Turda interceptat: „încarcă maşina full cu baxuri de ţigări şi intră-n ţară în numele lui Relu Mateuţ”

8
DISTRIBUIȚI

Interceptările din dosarul şpăgilor de la vama Moraviţa dovedesc faptul că şeful sectorului Moraviţa, comisarul şef Vasile Turda, ştia foarte bine ce se întâmplă în vamă şi chiar verifica desfăşurarea lucrurilor, chiar dacă era mutat la aeroportul internaţional „Traian Vuia” Timişoara. Vasile Turda a fost scos basma curată  de IGPF, deşi numele său apare în dosarul de corupţie şi contrabandă cu ţigări instrumentat de DNA.

Anul acesta, în 1 februarie, Turda a fost sunat de un bărbat care încerca să medieze între acesta şi patronul unei firme de taxi, după ce una dintre maşinile firmei a lovit maşina comisarului şef. Poliţistul de frontieră a luat foc în momentul în care i s-a spus că s-a supărat „cineva” pe el din cauza celor spuse într-o discuţie anterioară. „Ce afirmaţii? Că-i vine nepotul în numele lui şi încarcă maşina cu baxuri de ţigări? Asta-i realitatea(…) Acesta-i adevărul , vine nepotul, verişorul lui acolo la Moraviţa şi încarcă maşina full  cu baxuri de ţigări şi intră-n ţară în numele lui Relu Mateuţ, scuză-mă! Zice că vine din partea lui Relu Mateuţ (Aurel Mătiuţ, şeful Direcţiei Regionale Vamale Timişoara, n.a.).


Dă-l în p…a mea. Ce, nu-i adevărat sau care-i chestia?”.

Cu o zi înainte de aceste discuţii, Vasile Turda l-a sunat pe un fost subordonat, Tişeanu Gabriel să se intereseze care e situaţia în vama Moraviţa.

T.V. Ce e pe acolo?

T.G. Nimic, toată lumea stă calmă!

T.V. Lucră…dau drumul?

T.G. Da…de dimineaţă de la opt şi zece…!

T.V. Harnici!

T.G. Da şi e H-şul cu Vali Munteanu

T.V. Numai ei doi?

T.G. mai e o „gâscă”..cine e, mă? Radu? pe intrare? cred că finul lui H-şul că tăte-s neamuri….(……) Acum e linişte

T.V. vezi să-mi iei banii ăia

T.G. Ţi i-am luat deja, sunt la mine

T.V. Na bine

T.G, Bine boss, ciao.

Din interceptări a reieşit că Vasile Turda era extrem de precaut când discuta cu foştii subordonaţi, spunându-le la telefon doar că trebuie să se vadă şi cerându-le să vină la întâlniri îmbrăcaţi în civil.

8 COMENTARII

  1. tiseanu alta sluga de a lui turda ca si avram si toma!toti stiau ce se intampla!nu luvcra niciunu in trafic luau doar bani!si si-au vandut colegii!!!!

  2. Turda mai relata lui Matei intr-o convorbire ca i-a dat bani lui Iuresc cat sa ii ajunga pentru doua vieti. Dka Iures a prins functionarea shop-urilor atunci inseamna ca i-a fost destul de greu sa faca altceva decat figuratie in lupta antitrafic pe care dupa numai 6 luni si-a asumat-o de fatada. In locul lui cand DNA i-a cerut sprijinul pentru implementarea lui VODa as fi cerut eliberarea din functie pentru ca nu m-as fi simtit confortabil ca la doar cateva luni distanta de borcanul cu miere in care sau lefait cu totii sa ma intorc in chip de justitiar. Il cunosc pe Cornel si stiu ca in sufletul sau este un om onest si corect. A muncit mult sa ajunga unde a ajuns insa dorinta de a trage un numar dupa lecturarea indelung a unor reviste pentru adulti l-au facut sa isi de-a drumul inainte de a intra in miezul problemei . Nu a invatat ca totul este un joc de sah in care daca nu sti sa anticipezi 10 mutari ale adeversarului risti sa iei mat inainte de a incepe sa te desfasori. V

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.