EXCLUSIV Cine era „vaca de muls” din vama Moraviţa pentru şefii CIT...

EXCLUSIV Cine era „vaca de muls” din vama Moraviţa pentru şefii CIT de la Poliţia de Frontieră

8
DISTRIBUIȚI

O parte din şpaga strânsă în vămi de la contrabandişti era folosită de poliţiştii de frontieră pentru a asigura fondul de bani pentru cumpărăturile acestora. În dosarul lotului 1 Moraviţa sunt dovezi care arată că şefii Biroului de combatere a infracţiunilor transfrontaliere de la Poliţia de Frontieră Timiş, care ar fi trebuit să fie primii care să lupte cu contrabanda, cereau să li se aducă diverse peşcheşuri din vamă. Subcomisarul Iosif Nicoară, care încă este în fruntea biroului CIT după ce a contestat decizia IGPF de a-l schimba din funcţie, a picat pe interceptări în timp ce discuta cu ofiţerul Valerian Dragomir, unul dintre şefii de tură trimişi în judecată de  DNA.

Confirmând discuţiile monitorizate de SRI, Dragomir a declarat în faţa procurorilor anticorupţie că „în preajma sărbătorilor de la sfârşitul anului 2010, ofiţerul Nicoară Iosif, care la acea vreme era şeful compartimentului CIT m-a contactat telefonic şi mi-a cerut să-i cumpăr 3-4 parfumuri de la magazinul duty-free din PTF Moraviţa şi mi-a sugerat că fiind o perioadă de sărbători avea nevoie de acele bunuri pentru a le face cadouri. Am cumpărat acele parfumuri cu suma de aproximativ 300 de euro, iar Degan Marian Lucian a cumpărat două sticle de whisky care au costat circa 20 de euro. Aceste sume de bani au fost luate din foloasele provenite cu titlu de mită de la traficanţii de ţigări„. A doua zi, mai precis în 21 decembrie 2010, Dragomir s-a dus să livreze comanda, întâlnindu-se cu un subordonat al lui Nicoară în faţa clădirii Parchetului, unde acesta era cu treabă. „Nicoară Iosif mi-a spus că va plăti acele bunuri, însă acest lucru nu s-a întâmplat până în prezent întrucât nu ne-am întâlnit”, a mai scris Dragomir în declaraţia sa.

La doar câteva minute după ce a predat parfumurile pentru Nicoară, Dragomir a fost sunat de subornatul acestuia,  inspectorul Dan Chioreanu care, conform interceptărilor SRI, i-a transmis că ” ştiu că..


săracu tot tu eşti vaca de muls…ăăă..ştiu că te-a sunat Simi (subcomisarul Nicoară, n.n.), dar este o chestiune comună”, iar discuţia a continuat.

C.D. Vreo 4,5 sticle poţi?

D.V. Păi aş, pot…da numai zi-mi ce…să ştiu dacă are acolo

C.D. Mă..nu neapărat, îs obligaţii, înţelegi?

D.C. Aha

C.D. …de ale noastre care le dăm! Că-i Bala ( Ballantines, n.n.), nu trebe Chivas-uri din astea.. din astea normale, ştii

D.V. Da, o rezolv! Da..eu intru pe noapte, numai mâine dimineaţă.

C.D. E perfect! E perfect mâine dimineaţă. Şi mă suni tu, mâine dimineaţă.

A doua zi, Chioreanu l-a sunat el pe Dragomir, dar acesta i-a transmis că „n-am reuşit, a fost pustiu pe acolo” (în vama Moraviţa, n.a.) şi a rămas ca în următoarea vineri să-i aducă sticlele cu băutură. Contactat de PRESSALERT.ro, Chioreanu a susţinut că „nu am mai primit nici o sticlă. Nu cred că eu am folosit expresia asta cu vaca de muls. Nu e în vocabularul meu”. Subcomisarul Iosif Nicoară a refuzat să comenteze despre parfumurile primite de la Dragomir, susţinând că ” poţi să scrii ce vrei. Nu mă interesează. Să fii sănătos”.

Nu este primul caz în care şpaga strânsă de la contrabandişti a fost folosită pentru plata cumpărăturilor şefilor din Poliţia de Frontieră. PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că fostul şef al Poliţiei de Frontieră Caraş Severin, comisarul şef Cezar Bertea, şi-a făcut cumpărături din duty-free-ul de la Moraviţa pe banii traficanţilor. După ce şi-a dat demisia de la IJPF Caraş Severin, Bertea este acum ofiţer în cadrul biroului CIT de la Poliţia de Frontieră Timiş.

8 COMENTARII

  1. Cererea unor sticle de whisky nu este infractiune. Daca vrea sa bea si gura lor ceva nu vad care e problema. Dragomir stia ca singurii care il pot deranja in vama pot fi doar cei de la combaterea traficului de tigari (CTI) Chioreanu este nevinovat pentru ca nu a cerut pentru el ci pentru toti sefii lui si probabil pentru protocoalele pe care el avea obligatia sa le faca la cei tari. Orice vama in tara asta este un uger cu mai multe tate. Dragomir era doar una din ele.

  2. frate incepanad cu poarta unitatii si terminand cu cel mai mic de acolo din inspectoratul ala toti sunt corupti nesatulii cereau ca la colt de strada si acuma sunt dati afara daca nu le dade-ai cand veneau in control te tineau minte si aveau ei grija sa te loveasca,SIMI NICHOARA AI UITAT CAND AI PRIMIT DE LA CHIOSA O GEACA DE PIELE? se uita lucrurile astea sa va fie rusine halal ofiteri ar trebui sa fiti si voi dati afara.NU POT SA UIT UN LUCRU CAND ERA INSPECTOR D-NUL TIRIAC DADEA CU P….A IN NOI PE LA SEDINTE SI NE FACEA NORDISTI CA DE EL ESTE UN MARE ARDELEAN IAR CAND SE APROPIAU SARBATORILE JIMBOLIA,MORAVITA SI CENADUL II DADEAU TARCOALE PE ACASA SI VENEAU INCARCATI CA BOII SUBORDONATII LUI SAU SE INTALNEAU PE LA COLT DE STRADA SA PRIMEASCA SI EL CEVA SARACUL DE EL CA ERA UN AMARAT MI-AR FII RUSINE.ACUMA CEI CARE AU FOST SI AU LUCRAT PRIN MORAVITA ASTIA MAI VECHI AU AJUNS PE LA BIROURI SI VIN IN CONTROALE PE LA NOI SA NE BUZUNAREASCA CA EI CINSTITII AU UITAT CAT AU FURAT NU D-LEPOROJAN,D-LE POPA SI ALTII CARE MERGETI IN CONTROALE.HOTULUI DE HOT II ESTE FRICA.

  3. DKA TOTI ATI FURAT SI NOI TOTI STIM ACEST LUCRU DE CE NU VA DISPONIBILIZEAZA PE TOTI ? DE CE SA MAI ACCEPTAM SA NE MULGETI LA INFINIT DE RESURSELE PE CARE NU LE MERITATI. CHIORENE, NICOARA, DRAGOMIRE, VODA, SI ALTII CUNOSCUTI INTERLOPI DIN VAMI PLECATI ACASA SI INVATATI SA TRAITI DIN SALARIU DIN CARE TRAIESC 99% DIN ROMANI

  4. fratilor….!!! cei tot dati cu parfumuri sau sticle (2-3)de chivas ??
    la nadlac mergeau d-nii vamesi sau politisti cu cite 2-3000(in litere -doua- trei mii)de euro/ tura spre casa.un calcul simplu: 50 de autocare pe tura x 50 de calatori pe autocar x 5 euro de calator = 12.500 de euro-numai autocarele. si unde ramin tir-urile si masinile mici ? si credeti ca cei de la moravita au fost mai slab inspirati? hai sa fim seriosi. !!

  5. Bravo ardeni; ai zis un adevar mare dar sa stii ca sint mult mai multi care au uitat si acum sint cei mai corecti si cinstiti politisti din lume,unii vin si acum la buzunarit bunoaiele dreacu,in loc sa munceasca cot la cot cu cei care au mai ramas, si care isi fac treaba.

  6. …Ce se face BORSETA si ochelaristu de CHIOREANU acum?
    concediile lor de anii trecuti cu bani de la CHIOSA,RADA,DOROIMAN,FAM MATES si altii pe care ii anunta cand mergea PARASCHIV cu ARMASOIU in controale sa nu-i prinda cu masinile incarcate la intrarea in tara.Saracu FARKAS de la DET,de INTERVENTIE care era si el mana dreapta a celor doi hoti de la CIT,ce se face?ii compatimesc ca nu mai fac chefuri la ADRIATICO……..de unde coco…….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.