EXCLUSIV Constructorii autostrăzii Arad – Timişoara continuă să fure statul. Vezi de...

EXCLUSIV Constructorii autostrăzii Arad – Timişoara continuă să fure statul. Vezi de ce nu răspund penal

3
DISTRIBUIȚI

Constructorii autostrăzii Arad – Timişoara continuă să sfideze statul român, exploatând ilegal resurse minerale fără frică de autorităţi. De-a lungul viitoarei autostrăzi au apărut în ultima perioadă mai multe „gropi de împrumut” ilegale, din care se cară zi lumină pământul necesar la construcţiei, fără a exista în autorizaţiile obligatorii de Agenţia Naţională de Resurse Minerale. Practic prin această manevră cei de la FCC Astaldi nu plătesc redevenţa de 0,4 euro pentru fiecare metru cub de pământ exploatat, redevenţă care ar trebui să ajungă în bugetul de stat.  Nu este pentru prima dată când se procedează astfel. Anul trecut, PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că se fura pământ de umplutură fără nici un fel de problemă de către firmele care lucrează la construcţia autostrăzii. Un control al celor de la ANRM, Poliţie şi Gardă Financiară a dus la prinderea în flagrant a acestora, ulterior cei de la Resurse Minerale depunând o plângere penală împotriva celor de la FCC Astaldi.

Acest lucru nu i-a speriat pe constructorii autostrăzii care au continuat să apeleze la acest mod de lucru, cu o singură „îmbunătăţire” – au depus cereri de autorizare, dar nu au mai aşteptat să primească şi actele şi s-au pus să exploateze ilegal.


Astfel, cratere imense au apărut în zona kilometrilor 25, 38 sau 30 ai viitoarei autostrăzi. Urmele lăsate de escavatoarele constructorilor arată că, în mare grabă, nu a fost luat numai stratul de pământ bun pentru construcţie, ci şi cel care este amestecat cu calcar. Folosirea acestuia poate duce la probleme în timp ale structurii de rezistenţă a viitoarei autostrăzi. Surse oficiale au confirmat pentru PRESSALERT.ro faptul că Ministerul Transporturilor investighează această situaţie.

Deşi au trecut mai bine de opt luni de când ANRM, ca reprezentant al statului român, a depus plângere penală la Poliţia Timiş pentru furtul de pământ, până acum nu s-a întâmplat mare lucru. Ancheta s-a blocat în detaliile birocratice şi până acum, deşi hoţii au fost prinşi în flagrant, nu a fost începută urmărirea penală împotriva nimănui. „Dosarul este în cercetare penală. Am făcut o solicitare către Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, din noiemmbrie anul trecut, pentru a ne comunica cine este administratorul acestui join venture, care a efectuat lucrările. Nu am primit nici un răspuns până acum. Fără acest răspuns nu avem împotriva cui să începem urmărirea penală”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Emil Andrei.

Reprezentanţii Astaldi au evitat să-şi spună punctul de vedere, de la secretariatul din Bucureşti, trasmiţându-ni-se că directorul general este plecat şi să luăm legătura cu cei din zonă, numai că numărul de telefon primit nu este funcţional.

3 COMENTARII

  1. toata autostrada arad-tm e facuta la maxima zgarcenie . In loc sa foloseasca ca umplutura piatra de munte /granit si balast asa cum se procedeaza peste tot , smenarii de la Astaldi au facut gropi pe marginea viitoarei autostrazi de unde au extras un pamat rosu ilegal asa cum spuneti si care zic ei e la fel de bun .
    Sunt curios ce probleme structurale vor aparea in viitorii ani .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.