Şpăgile strânse în vămi finanţau protocoalele Poliţiei de Frontieră

Şpăgile strânse în vămi finanţau protocoalele Poliţiei de Frontieră

1
DISTRIBUIȚI

Şpăgile strânse în vămi nu ajungeau numai la cei din sistem, o parte din bani fiind folosiţi şi pentru a sponsoriza protocoalele Poliţiei de Frontieră sau a achita cumpărăturile şefilor. Cel mai celebru caz este cel al fostului şef al Poliţiei de Frontieră Caraş Severin, comisarul şef Cezar Bertea, care după ce şi-a făcut plinul de la duty-free-urile din Stamora Moraviţa a lăsat ca plata să fie făcută din şpăgile strânse de colegii săi. Anchetatorii au aflat informaţii suplimentare despre cum se strângeau protocoalele şi din înregistrările ambientale efectuate în punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Serbia. Astfel, la vama Naidăş, camerele de supraveghere au surprins o discuţie între şeful de tură, agentul Rodica Căşariu şi agentul principal Viorica Inţa.


Şeful de tură a povestit despre cum se organizau lucrurile „primise comandă de nişte sticle de whisky, nu mai ştiu ce. Când a fost bilanţul…că a cerut de la fiecare..că nu a cerut de la unul „bă, vreau patru sticle d-aia..vreau”, că o fost ..în ziua aia dezastru..Nah! Venea prefectul!”. Cum au existau discuţii şi certuri pe tema protocolului strâns pentru bilanţ, Viorica Inţa a încercat să explice situaţia prin faptul că „oamenii se duc la shop-uri şi iau şi pleacă”.

Rodica Căşariu i-a explicat colegei sale despre „ţepele” care se dădeau între şpăgari şi importanţa legii tăcerii când te ocupi de astfel de lucruri „şi dacă tot faci ceva şi aduni protocoale nu mai spune la toată lumea, ştii…să se audă..în stânga şi-n dreapta. Nu trebuie să de apuci să vorbeşti..te duci , dar e treaba ta!Dar nu te duci să spui la toată lumea…ştii? Şi atunci s-a enervat…şi Cezar…şi toată lumea şi toată lumea a zis. am înţeles, că nu a mai ajuns cu protocoalele pe la el..ştii? Şi normal că ne-am enervat toţi. Păi, stai un pic. Tu strângi bani pentru nu ştiu ce şi la urmă unde sunt? De aia nu merge nimic..ştii, că e de căcat. Tot ce trebuie să faci e să taci din gură”. Acesta nu este singurul caz în care şpăgile au fost folosite pentru a finanţa chermezele oficiale ale Poliţiei de Frontieră.

1 COMENTARIU

  1. Cine a ajuns politista de frontiera… Agenta Rodica Casariu de la Vama Naidas,din m.u.xxxx a ajuns politista. Si va mai mirati ca a ajuns vama un fel de bordel de curve si spagari. Pe astia i-ati angajat cu japca,unii dintre ei fiind si cu cazier la activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.