Timişenii vor ieşi, teoretic, la referendum în 18 septembrie

Timişenii vor ieşi, teoretic, la referendum în 18 septembrie

0
DISTRIBUIȚI

Scenariu previzibil, astăzi, la şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Timiş convocată în urma solicitării aleşilor locali de la PSD şi PNL, care vor în 18 septembrie organizarea unui referdum local pe tema regionalizării. Vicepreşedintele CJT, Adam Crăciunescu a susţinut „conform articolului 14 ne încadrăm în legea referendumului local şi consider că acest proiect este legal”. Secretarul instituţiei, Petrişor Nădăştean, a avut o altă părere pe motiv că ” nu pot organiza un referendum dacă nu există un proiect de lege în legătură cu acest aspect”.


 La rândul său, preşedintele consiliului şi şeful PD-L Timiş, Constantin Ostaficiuc a susţinut poziţia lui Nădăştean pe care a făcut-o publică încă de ieri, afirmând că nu susţine acest demers pentru că nu respectă legea. Pe lângă întrebarea iniţială pentru referendum – „Sunteţi de acord cu intenţia preşedintelui României, dl Traian Băsescu, de a desfiinţa judeţul Timiş?” – la iniţiativa consilierului judeţean PNŢCD, Viorel Sasca a mai fost adaugată încă una  –  „Sunteți de acord ca în cazul reorganizării administrative municipiul Timișoara să primească statut de județ?”.

În urma votului, proiectul a fost adoptat cu 21 de voturi, în timp de cei 12 pedelişti nu au votat. Ostaficiuc a anunţat că va semna hotărârea cu obiecţiunile sale privind legalitatea demersului şi este de aşteptat ca referendumul să fie blocat prin atacarea în contencios administrativ a deciziei de către prefect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.