Vameş de la Moraviţa, declarat incompatibil de ANI pentru o avere de...

Vameş de la Moraviţa, declarat incompatibil de ANI pentru o avere de şase ori mai mare ca veniturile

2
DISTRIBUIȚI

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat, astăzi, că în urma verificărilor legate de diferenţele dintre veniturile salariale şi bunurile deţinute de un vameş de la Stamora Moraviţa s-a constatat că se află în stare de incompatibilitate din cauza diferenţelor mari descoperite. Aflat în funcţie din august 2007, Petru Augustinov este acuzat de ANi de faptul că „ar fi acumulat, în perioada exercitării funcției de inspector vamal în cadrul Biroului Vamal Moraviţa o avere care depășește veniturile realizate”, constatându-se „o diferenţă semnificativă, în sensul art. 18 din Legea nr. 176/2010, în cuantum de 255.489,4 Lei  (aprox. 63.240 Euro) și cota de ½ dintr-un  imobil  situat în Comuna Dudeștii Vechi (Județul Timiș), între averea dobândită şi veniturile realizate de către domnul Augustinov Petru în timpul exercitării funcţiei”.


 Faţă de veniturile de peste 50.000 lei, averea conform evidenţelor fiscale este de peste 300.000 lei. În aceste condiţii, ANI a dispus sesizarea Comisiei de Cercetare de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la averea dobândită şi veniturile realizate şi constatarea stării de incompatibilitate.

Vameşul Petru Augustinov, zis „Piri”,  a fost trimis în judecată de DNA în cadrul lotului Moraviţa 1 fiind acuzat de două infracţiuni de aderare la un  grup infracţional organizat, a infracţiunii de luare de mită (1 act material), a infracţiunii de luare de mită, în formă continuată (2 acte materiale) şi a infracţiunii de contrabandă calificată. Conform procurorilor, Augustinov în calitate de şef sau adjunct al şefului de tură s-a ocupat de împărţirea cu poliţiştii de frontieră a şpăgilor colectate. Astfel, conform DNA, cât timp a lucrat la Foeni a colectat  suma totală de 1.100 euro şi 400 lei, din care şi-a însuşit 225 euro şi 100 lei, iar la Moraviţa a strâns suma totală de 13.100 euro, din care şi-a însuşit 5.375 euro.

2 COMENTARII

  1. ceea ce descopera a n i sint numai „firimituri”.dragilor sapati cum trebuie si ve-ti descoperi adevaratele „comori” ale acestori ticalosi incepind de la gubic si pina la saptebani.! chiar credeti ca astia sint prosti ? au destula minte si energie criminala.
    cu respect.!
    p.s. cum e cu conturile din strainatate !??

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.