EXCLUSIV Confidenţă de şpăgar: „aseară s-a uitat la meci cu naşi miu...

EXCLUSIV Confidenţă de şpăgar: „aseară s-a uitat la meci cu naşi miu Igaş”

6
DISTRIBUIȚI

Protectorii erau mai importanţi decât funcţiile şi gradele pentru poliştii de frontieră şi vameşii şpăgari – o dovedesc atât interceptările din dosar, cât şi declaraţiile pe care unii dintre ei le-au dat, ulterior, în faţa anchetatorilor. Agentul principal Sorin Marin Pantea, originar din Arad, nu pierdea nici o ocazie pentru a-l pomeni pe ministrul de Interne, Traian Igaş. Astfel, într-o discuţie purtată cu investigatorul sub acoperire Marian Iovu, Pantea s-a lăudat, când vorbeau despre cum urmau să fie pregătită o tură specială numai cu oameni de încredere care „să producă”, că „stai să vezi cum vin telefoanele acum  că o fost acum la.. Şi aseară s-o uitat la meci cu naşi miu Igaş şi o primit mesaj naşi miu de la…neinteligibil.. şi tot făcea pe la 12..! Îi ca rezolvată”. Naşul lui Pantea, identificat de acesta într-o altă discuţie ca fiind un anume „Călin”, a fost invocat în mai multe discuţii de acesta, inclusiv atunci când i-a transmis investigatorului că ministrul de Interne, Traian Igaş este „foc şi pară” şi că nu-l poate proteja dacă se va dovedi că a comis infracţiuni.


În una dintre declaraţiile date în faţa procurorilor DNA, Pantea a recunoscut faptele reţinute de anchetatori în sarcina sa, făcând precizări în legătură cu anumite detalii, dar nu a negat sub nicio formă afirmaţiile legate de conexiunile naşului său cu ministrul de Interne. „Menţionez că niciodată nu mi-am asumat riscul de a lua mită direct de la traficanţi, ci am luat numai din sumele colectate de vameşi de la traficanţii de ţigări. Fiind şef de tură eu eram cel care împărţea banii cu colegii din tură, în mod regulat. Doresc să menţionez că din sumele colectate cu titlu de mită puneau deoparte o parte egală ce a celorlalţi, bani pe care ulterior îi remiteam ulterior lui Pocol Valentin (şeful sectorului Naidăş în perioada respectivă, n.a.). dacă partea din bani pe o tură era mai mică de 40 euro, aşteptam să se strângă o sumă mai mare pentru a-i da acestuia. Banii îi dădeam acestuia în birou fărăa a fi de faţă alte persoane. Pocol şi Bertea (Cezar Bertea, şeful de atunci al Poliţiei de Frontieră Caraş Severin, n.a.) făceau turele de serviciu”, a susţinut Pantea în declaraţia sa. Un alt poliţist de frontieră, Victor Chiriţoiu, a explicat că ” când era „vamă rea” la sârbi se puneau pe tură oameni care nu erau agreaţi de şefi, iar când era „vamă bună” la sârbi erau pe tură persoane agreate. „Vamă bună” însemna că sârbii lăsau traficanţii să treacă”.

6 COMENTARII

  1. Da toti luau mita cica!!! Numai ca diferenta e ca unii chiar luau frate de si-au facut case , masini , apartamente si altii is bagati in credite pana peste cap si culmea e ca „norocul” a picat mai mult pe amarati , bastanii au scapat basma curata si-si vad linistiti de agoniseala in functii care mai de care , dar s-o face dreptate si atunci sa plateasca fiecare pt ce a facut !!!!!!!!

  2. Dar de microbuzul de BH….BP, care ii ducea tigarile lu BARAGAN la resita nu spune nimic Pantea? Ca doar le carau amandoi si faceau fifty-fifty!
    Cand Baragan venea in vama, noaptea, era tura lu Pantea si microbuzul era la sarbi!!!
    Lumea nu e legata la ochi, fraierilor!

  3. In urma „examenelor ” din vara lui 2011 la vami , cu siguranta peste tot sunt ture „bune”. Ca doar au ramas in vami doar oamenii agreati de sefi , ceilalti , pa !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.