EXCLUSIV Cum a anticipat „pe surse” mişcările din Ministerul de Interne şpăgarul...

EXCLUSIV Cum a anticipat „pe surse” mişcările din Ministerul de Interne şpăgarul Pantea

22
DISTRIBUIȚI

Înregistrările făcute de investigatori în dosarele şpăgilor din vămile de la graniţa cu Serbia dovedesc faptul că existau suspecţi care aveau acces la informaţii de la cel mai înalt nivel din Ministerul de Interne. Unul dintre aceştia era agentul principal Pantea Sorin Marin, din Arad, care lucra în vama Naidăş. PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că din înregistrările ambientale a reieşit că agentul se lăuda cu faptul că naşul său este un apropiat al ministrului de Interne Traian Igaş şi la un moment dat i-a transmis agentului sub acoperire că ” Igaş este supărat pe Bertea Cezar, iar în luna decembrie va fi iureş la Naidăş. La ora 16, 32., Pantea Sorin Marin mi-a comunicat că naşul său i-a transmis faptul că Igaş nu-l poate proteja în cazul în care se dovedea împlicarea sa în săvârşirea de infracţiuni”

Ministrul de Interne Traian Igaş a încercat să găsească tot felul de scuze, numai că alte afirmaţii ale lui Pantea, aflate în dosarul şpăgii din vama Naidăş,  dovedesc că avea acces la informaţii extrem de sensibile, care, după câteva luni, au fost confirmate de cele întâmplate în Ministerul de Interne. Într-o discuţie cu investigatorul sub acoperire al DGA Iovu Marian Daniel, Pantea îi explică despre cum se va colecta şpaga şi îi explică faptul că „eu am o sursă foarte demnă de încredere că în două luni Cezar (comisarul şef Cezar Bertea, fostul şef al Poliţiei de Frontieră Caraş Severin, n.a) este istorie la noi la Oraviţa.


Şi atunci nu se mai pune problema cine vine, să asculte şi Buda(şeful IGPF, n.a.) de el. Nu e ceva. Vine direct. Care vine direct. Ascultă numai de el, ştii. Ce zice Igaş aia face„. De altfel, agentul principal Pantea i-a explicat investigatorului că „peste Igaş nu mă interesează cine vine, poa să vină şi Dumnezeu acuma. Deja nu mă mai interesează„.  Afirmaţiile agentului din Arad s-au confirmat peste câteva luni când şef al Poliţiei de Frontieră Caraş Severin a fost numit controversatul subcomisar Cristinel Şaptebani, care a beneficiat de sprijinul public al ministrului Igaş cu toate că există numeroase elemente care-l leagă de corupţia din Moraviţa unde a fost şi el şef de sector în perioada monitorizată de DNA.

Etalându-şi cunoştinţele despre conexiunile celor care controlau vămile din vest şi şefii Poliţiei de Frontieră, Sorin Pantea îi vorbeşte investigatorului DGA despre titularul de la Moraviţa, comisarul şef Vasile Turda „ne-am f.. împreună, am băut împreună..! Şi Vasile Turda îi cel mai şmecher din România în Poliţia de Frontieră..! Îi cel mai şmecher..! Vasile Turda îi nepotul lui Gheroghe Turda!Îi tare de tot”. Că Pantea a avut dreptate s-a dovedit chiar şi după tsunami-ul antişpagă. Deşi subordonaţii îl acuzau că lua 40% din şpagă şi a condus sectorul de şpagă şi contrabandă de la Moraviţa, Vasile Turda, care mulţi ani a lucrat în vama arădeană Nădlac, a fost declarat nevinovat în urma anchetei administrative a Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi a fost mutat pe un loc călduţ de şef la aeroportul „Traian Vuia” din Timişoara.

22 COMENTARII

  1. BOU ASTA CARE TOT VREA EL SA IASA IN FATA CU TOT FELUL DE TITLURI EXCLUSIVISTE AR FACE BINE SA VADA CA SI AGENTU ASTA DE CARE TOT ZICE EL CA IL CUNOSTEA PE IGAS A FOST ARESTAT SI CHIAR A INFIRMAT IN INSTANTA CA NU ARE NICI O LEGATURA SI NICI NU IL CUNOASTE PERSONAL PE IGAS. IAR LEGAT DE INREGISTRARILE DNA, DE CE NU SE INTERESEAZA PITICUL JURNALIST BOTA DE INTREGILE CONVORBIRI (NU DOAR CELE DATE DE DNA CARE SINT IN FAVOAREA LOR, CI INTREGILE CONVORBIRI) UNDE AGENTUL SUB ACOPERIRE NON-STOP INSTIGA SI AFIRMA CA ESTE FIUL NASULUI LUI BUDA SI CA NU A VENIT AICI PENTRU BANI DE DRUM!!! INVESTIGEAZA, EXCLUSIVISTULE BOTA DRAGOS

    COLEG DE SUFERINTA!!!

  2. toate convorbirile sint rastalmacite de DNA in favoarea lor. niciunde nu se da inregistrarea completa ca nu cumva sa se observe INSTIGAREA SI LAUDELE INVESTIGATORULUI. cunosc si eu dosarul si cred ca doar un prost ar putea crede ca acest pantea daca chiar ar fi avut relatii la nivel inalt, ar fi stat sa fie arestat si bagat in tot cacatul asta. eu zic ca nu stia nimic altfel putea sa isi ia concediu, concediu medical, concediu fara plata, sa-si dea demisia , dar nu sa mearga la puscarie!!!
    legat de tine bota, esti o sluga si asa o sa iti castigi existenta toata viata

  3. tot pe dosarele astea bati campii, tu nu vezi ca nu se ia nici o masura ca pana chiar si DNA-ul si judecatorii stiu ca sa exagerat si sa instigat in vami.

  4. BOU ASTA CARE TOT VREA EL SA IASA IN FATA CU TOT FELUL DE TITLURI EXCLUSIVISTE AR FACE BINE SA VADA CA SI AGENTU ASTA DE CARE TOT ZICE EL CA IL CUNOSTEA PE IGAS A FOST ARESTAT SI CHIAR A INFIRMAT IN INSTANTA CA NU ARE NICI O LEGATURA SI NICI NU IL CUNOASTE PERSONAL PE IGAS PE IGAS. IAR LEGAT DE INREGISTRARILE DNA, DE CE NU SE INTERESEAZA PITICUL JURNALIST BOTA DE INTREGILE CONVORBIRI (NU DOAR CELE DATE DE DNA CARE SINT IN FAVOAREA LOR, CI INTREGILE CONVORBIRI) UNDE AGENTUL SUB ACOPERIRE NON-STOP INSTIGA SI ZICE CA ESTE FIUL NASULUI LUI BUDA SI CA NU A VENIT AICI PENTRU BANI DE DRUM!!! INVESTIGEAZA, EXCLUSIVISTULE

  5. fara instigarii, distinsul investigator sub acoperire nu ar fi reusit nimic!!! au fost clare si se vor vedea toate inregistrarile si declaratiile acuzatilor!!! pacat ca legea nu ii da voie investigatorului sa instige.trebuia doar sa observe si sa noteze!!! PACAT CA TRAIM INTR-O TARA UNDE SE POATE ORICE!!!

  6. DACA CUNOSTEA PANTEA PE CINEVA DIN MINISTERUL DE INTERNE ATUNCI SCAPA. PROCEDA CA SI CMS. ZGABAIA, INSP.RADOI SAU CMS.TULBURAN CARE STIIND DE DESCINDERI( AFLAND DIN INTERIORUL MINISTERULUI ) AU DAT DECLARATII CU CATEVA ZILE INAINTEA DESCINDERILOR CUM CA STIU TOT CE SE INTAMPLA IN VAMA DAR NU POT FACE NIMIC PT CA CITEZ DIN DECLARATIA UNUIA DINTRE EU „ASTA E SISTEMUL”

  7. mai bine te-ai interesa de cei ce au scapat si acum ne rad tuturor in fata, nu de cei ce au fost prinsi pt ca ei vor plati iar cei ce au fost arestati au inceput sa plateasca!!! rusine!!!

  8. nu cred ca il cunostea pe igas pentru simplu fapt ca altii au scapat!!! si nu sint putini cei care au scapat!!! gen TURDA, DINCA SI IUBITA LUI CLAUDIA, DE CE NU A SCAPAT HASU SI FINU? VALI MUNTEANU? NELUTU? DARABUT?

  9. cred ca daca l-ar fi cunoscut nu mai astepta Igas sa faca vre-o prostie si il muta el direct. ca doar era ministru!!! nu il cunoaste si va mai aduc inca un argument ca nu il cunoaste: il muta de la oravita daca erau asa apropiati cum zici tu!!!

  10. este clar ca DNA-ul a fortat prin instigarile investigatorilor pt ca ei erau in vami de 6 luni si fara nici un rezultat!!!plus cand au inceput instigarile investigatorilor le-au dat si functii de conducere (sef de grupa in PTF) pt ca sa fie ei cei care sint aproape de toti si de toate!!!

  11. un papagal si un las asta esti jurnalistul lui peste unu care nu are alte subiecte si de frica lucreaza pentru partid ca pe vremea lui ceasca pe bune esti penibil de ce nu te interesezi mai bine de cum au fost tratatzi acesti oameni de faptul ca au fost tzinutzi mai mult de 18 ore prin subsolurile marelui parchet dna si ca nu au primit nici macar apa parca erau cei mai mari criminali anchete facute ca pe vremea kgb sau ghesthapooului asta ar trebui sa scrie un jurnaliost nu sa repete ca un papagal tot ce ii da dna dar ma rog se pare ca esti prea slab sau te au la mana cu ceva…….

  12. vezi ca o sa faci bataturi la limba jurnalistule, la cat ii lingi in cur pe cei care te pune sa scrii stirile astea exclusiviste!!!nu intereseaza pe nimeni pentru ca nu schimbi tu nimic! doar oamenii pe care ii lingi in cur!!!

  13. Mai Bota ! iarasi fabulezi gangavitule? Mai scrie si tu un articol serios, ceva adevarat, nu doar minciuni scoase din arhive. Se vede ca esti un jurnalist parlit. Dar oare esti un jurnalist ?

  14. felicitari bota !
    aceasta adunatura de scursuri, desi nu mai poate trai din cauza articolelor tale, asteapta sa apara urmatorul ! nu cred ca au scapat niciunul ! altfel zis, nu poate trai fara articolele tale !
    toate jegurile societatii ar fi trebuit executate ! daca planeaza cea mai mica suspiciune asupra intergitatii si onestitatii lui, dat afara, iar daca faptele de contrabanda si coruptie se dovedesc – direct la inchisoare ! m-am saturat de alde saptebani, turda , hasu, etc. personal, nu-i cunosc pe niciunul, stiu ca au familii,dar nici nu pot intelege caracatita lor…….

  15. Ptr.Amanda,uni dintre capi au scapat in feb.dar au aparut in dosarul 3,vinovati de toate astea sunt sefii de grupe,ture si sefii ierarhici,care acum chiar daca numele lor apar in dosare cei mari de la Buc.sustin ca sunt nevinovati.Parerea mea este ca ar trebui mare parte dintre ei sa urmeze gestul facut de D-ul Oprea,dar sunt prea lasi….o adunatura de scursuri,jigodii si vampiri.

  16. daca stia ceva pantea le radea in nas atunci si acum procurorilor!!! il cunosc!!! daca avea habar nici macar concediu nu isi lua, ci direct demisia!!!

  17. Era un smecher aradeanu dar nu ca Zgabaia,John si altii care au luat banii si au scris si cooperat ca doar am fost acolo si IOVU el se ruga de toti sa ia tigari sa faca bani.Ce este instigare nu?Smecher e Bertea ca am vazut unde a ajuns si altii.Va mai povestesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.