EXCLUSIV Cum se făcea ordine la împărţitul şpăgii între vameşi – „l-o...

EXCLUSIV Cum se făcea ordine la împărţitul şpăgii între vameşi – „l-o f… Relu în gură de numa, numa”

4
DISTRIBUIȚI

Discuţiile dintre vameşii arădeni, interceptate de SRI în dosarul şpăgilor de la Moraviţa, dovedesc faptul că numirile pe funcţii de conducere se făceau pe principii de clan şi nu de profesionalism şi că  „şeful Relu”, cum i se spunea fostul director al Direcţiei Regionale Vamale Timişoara, Aurel Mătiuţ, era cel care făcea ordine atunci când erau încălcate regulile nescrise. Noi informaţii apar în dosar şi vin să completeze informaţiile de până acum care arătau că atunci când erau probleme cu împărţitul şpăgilor se cerea ajutorul şefilor. Vameşul Radu Horaţiu Griguţa a fost înregistrat când discuta cu un coleg de-al său, identificat ca „Tavi”, pe care l-a întrebat dacă nu vrea să vină înapoi pentru că a vorbit cu „şeful” şi acesta ar fi de acord.  Din discuţie a reieşit că se vorbea despre reîntoarcerea la Moraviţa. La un moment dat, interlocutorul l-a întrebat pe Griguţa ce face  un coleg de-al lor. Iată cum a continuat discuţia:

Griguţa Radu Horaţiu: Florin face numai prostii. Ce să-i fac? P.. calului.. eu tot i-am zis, nu m-a ascultat niciodată.

Tavi: Păi cea mai făcut de atunci?

GRH: Tăt o băgat gheara… Cu Milan nu te joci..ştii…că Milan îi şeful, cu Milan nu te joci cu chestii din astea, ştii.

T: L-o prins…ăă!

GRH: L-o pârât şi la Relu şi i-o ţinut şi lui teorie în p…mea, n-o înţeles.

T: No, f..-n gură de prost.

GRH: S-a dus dimineaţă să facă cărţile…no p… da’ restu’ dă-i în p… mea.


Stai, bă, că şi ăia-s oameni..şi ăia..S-o enervat Milan. O uitat să mai deie din bani.. o urla Nicşa pe acolo, în p..mea, pe acolo după el în p.. mea, dă-mi bani şi p.. mea. Şouri, că ştii că şi aia… că o cunosc cât îi de isterică. Ăsta nu i-a dat banii, p… mea.

T: Doamne, Doamne.

GRH: I-a dat lui să distribuie şi el nu i-o mai distribuit la toţi ştii… s-o măritat.. aia i-o cerut banu’ .. p… Vezi tu p… de la mine.

T: Doamne, feri.

GRH: Ştii pentru ce? Auzi..deci nu, p… măgării, acum sper că s-a liniştit că l-o f.. Relu în gură de numa, numa, ştii.

Într-o altă discuţie telefonică cu un alt coleg, Florin Dărăbuţ, Griguţă-l avertizează că „vezi că ţi l-a executat pe Cocaină (traficant de ţigări trimis în judecată pentru contrabandă, n.a.) rău de tăt„. Cel mai mult îl enerva că adjunctul lui Aurel Mătiuţ ar fi făcut o serie de verificări legate de cazul contrabandistului Cocaină. Aflând că Mătiuţ era la serviciu, vameşul Griguţă a izbucnit „atunci, ce-i trebuie, Stoican îi cu raportările la prefect sau ce p… mea?„.

4 COMENTARII

  1. Din 1990 si pana in prezent numirile pe functii au fost facute, este drept, pe criterii politice, de clan sau gasca. Sunt exceptii situatiile in care mai apar pe functii si oameni de vocatie, cinstiti,corecti, dornici sa realizeze ceva in domeniul pe care il pastoreste. In majoritatea situatiilor politicul si gasca este cea care decide!De aceea a ajuns Romania intr/o asemenea mizerie! Ceea ce prezentati se refera la un domeniu dar situatia este asemanatoare in aproape toate domeniile!Din convorbiri mai vedem si fata hidoasa, limbajul unora care ar trebui sa aiba o alta tinuta!
    Din pacate anumite institutii i/si fac treaba insa controlul asupra lor si a ceea ce scot la suprafata este tot politic,in sensul ca informatiile ajung tot la decidentii politici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.