EXCLUSIV Deputatul PD-L Cionca, interceptat de SRI: „în fiecare judeţ e un...

EXCLUSIV Deputatul PD-L Cionca, interceptat de SRI: „în fiecare judeţ e un tătic acolo. Nu ne băgăm noi dintr-un judeţ în alt judeţ”

15
DISTRIBUIȚI

O discuţie,  interceptată de SRI în cadrul anchetei din dosarul corupţiei din vămile de la graniţa cu Serbia, dintre deputatul PD-L de Arad Iustin Cionca şi Aurel Mătiuţ, în perioada respectivă şeful Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara cu sprijinul pedeliştilor de pe Mureş, scoate la iveală mecanismele prin care sunt promovaţi oamenii – recomandări şi susţinere de la partid plus împărţirea influenţei între preşedinţii de filială. Celebru pentru declaraţia sa cinică „asta e, unii se mai spânzură”, după ce un poliţist de frontieră s-a sinucis din cauza datoriilor, în discuţia cu colegul său Mătiuţ, deputatul Cionca a sintetizat, acum, modul de împărţire a puterii în interiorul partidului ” în fiecare judeţ e un tătic acolo. Nu ne băgăm noi dintr-un judeţ în alt judeţ”.

În 16 octombrie 2010, la ora 17, 56, Aurel Mătiuţ a sunat pe un telefon mobil, care aparţine Camerei Deputaţilor, şi care este folosit de deputatul PD-L Iustin Cionca. Discuţia s-a axat pe modul în care îl pot ajuta pe un prieten al vameşului să i se găsească o funcţie, dar şi despre intervenţiile pentru o cunoştinţă care vroia o funcţie în vămile din Caraş Severin.

Aurel Mătiuţ: Alo, servus, ce faci?

Iustin Cionca: Servus, uite pe acasă, mă pregătesc să mă duc la Curtici. E zilele oraşului!

A.M.: Bă, pe vremea asta!

I.C. : Pă vremea asta!

A.M. : Auzi, fii atent, de ce te-am sunat! O fost fostul meu coleg, Deme, pe la mine şi mi-a lăsat un CV..! O zis c-ai zis tu să lase CV-ul aci la mine…

I.C.: Da, că el a vrut la mine, că vine din partea ta şi eu am vrut să-l verific cu ocazia asta.(…..) Înţeleg că e urgent, da?

A.M.: Da, săracu, că-i amărât..! Vai de capul lui..!

I.C.: Zic, înţeleg că-i urgent ce vrei cu mine..!

A.M.: Nu numai asta!

I.C.: Pentru asta, pentru CV.

A.M.: Da, da

I.C. : Dă-l la..dă-l la domnu preşedinte.

A.M. Na, bun, hai că i-l dau la..!

I.C.:  Dă-i-l că oricum nu mă pot eu mişca fără el.

A.M. Am, înţeles, bun! Unu.

I.C. Deci unu

A.M.: Unu şi doi! Vezi c-o fost femeia aia la mine…Am primit-o

I.C.: No, foarte bine

A.M.: I-am spus că din partea mea nici o piedică. Doar că trebuie să vorbească cu Sorin..!

I.C.: Da, da ce a vrut la tine?

A.M.: Păi da, nu ştiu ca da a mai fost! Şi exact ce i-am spus acum i-am spus şi atunci! Nu depinde de mine, nu eu trebuie să fac hârtiile..! Trebuie să le facă preşedintele...

I.C.: No!

A.M.:  Ăsta al meu a fost la Mărgineanu, îi OK. Numai să vorbesc cu preşedintele şi preşedintele să vorbească cu Frunzăverde… să nu schimbă. că din câte am înţeles eu, dar nu sunt sigur şi n-am verificat treaba..! Asta, domnu preşedinte, deci na trebuie s-o verific! Dacă băiatul de acolo, asta, unde vrea asta să plece. Nu-i susţinut de domnul Frunzăverde..!

I.C.: Îţi dai seama că asta aşa se face.

A.M.: Că asta eu nu mă pot baza..!

I.C.: Măi, înc-o dată…! Ei au zis că-şi rezolvă la Bucureşti…! Eu nu am vrut decât…!Hai să-ţi spun şi ţie acuma…! Cineva te mănâncă de f..d în instituţie acolo…! Şi o zis că nu vrei s-o primeşti. Ci, doar în intenţia asta, am sunat eu!

A.M.: O tâmpită

……………………………………….

I.C.: Tu ai zis aşa „Băi, dacă are acolo eu nu mă bag!”

A.M.: Da,da, da

I.C.: Nici nu trebuie să faci mai mult decât atât, să fii amabil, da..!

A.M.: Da, bine-nţeles,nu..! Păi, da, nu-s tâmpit!

I.C.: Eu..

A.M.: Nu, nu, eu chiar sînt

I.C.:  Eu sunt rezervat în ce-o spus că…! Dar nici nu poţi să excluzi nici o…

A.M.: Da, ea a fost la prefect! La Frunzăverde n-o fost.

I.C.:  Na, atunci să meargă unde vrea ea…! I-ai spus! Foarte bine  i-ai spus! Până la urmă fiecare judeţ.


e un tătic acolo, să se ducă acolo! Nu ne băgăm noi dintr-un judeţ în alt judeţ!

A.M.: Păi.

I.C.: Eu am vrut doar atâta, ca să nu fii ostil tu!

A.M.: Nu, mă, da de unde. Păi o fost la mine, dă-o în f..re!

I.C.: Îhî, bon. CV-ul ăsta la domnul preşedinte.

A.M.: Bine

I.C.: Spune-i tu ce ai de spus despre persoană.

A.M.: Da.

I.C.:  Şi atunci eu mă duc la domn’ preşedinte şi discut ce putem face…în orice caz şansele sunt foarte mici.

A.M.: Eu ştiu, eu ştiu.

I.C.: Pentru că în caz de reduceri, de mii de persoane! Şi când reduci oameni, nu mai poţi să mai aduci şi pe alţii!

A.M.: Eu ştiu! Eu ştiu, prieten drag. Dar el a zis.. zice.. Domnu’ vin cu CV-ul să ţi-l aduc! Zic bine

I.C.: Pe mine el m-a abord..Ascultă! pe mine m-a abordat, pe mine la …la Soare municipiu.

A.M.: Îhi, da ştiu

I.C.: O zis că-i colegul tău, că poţi să dai o recomandare. Zic, ştiţi cum facem. Vă rog frumos să lăsaţi CV-ul la el şi-l iau eu. Că eu am vrut să-l… şi  să văd. Eu zic. Vine şi se laudă şi cu tine şi tu nici nu ştii cine îi.

A.M.: Da, da, nu, nu. Trei facultăţi are mă.

I.C.: Ascultă, mă, dacă tu garantezi pentru el şi există vreo posibilitate, cu cea mai mare plăcere.

A.M.:Am înţeles

I.C.: Ascultă-mă! Dom’ preşedinte are oportunitatea şi mai mare să-l ajute pentru că la el vin toate funcţiile. Şi eu doar să-i amintesc „Dom’ preşedinte n-ar fi bun ăla acolo”.

A.M.: Îhî, da, bă, bine.

I.C.: Eu chiar nu-l cunosc pe om..! Garantezi pentru..

A.M.: Da, da. A lucrat cu mine! Băiat bun, aşa ascultător!

I.C.: Auzi, dacă ai tu vreo variantă şi ştii tu cum putem să-l..

A.M.: Nu am, că dacă aş fi avut-o o rezolvam f..o dracu!

I.C.: No bine.

A.M.: Nu am.

I.C.: Hai că aşa sunt şi eu! Îţi dai seama că nici eu nu pot, dacă nu există posibilitatea degeaba vreau!

A.M. Ştiu.

I.C. Dar, câteodată, ştii, vin informaţiile la noi şi te miri de unde sare…! Şi tot timpul să ştie, să fii acolo!

La două zile după această discuţie, Aurel Mătiuţ a fost contactat de Cristian Deme care s-a interesat dacă s-au rezolvat lucrurile.

Cristian Deme: No, ai reuşit să te întâlneşti..

Aurel Mătiuţ: A..m-am întâlnit cu el, am vorbit la telefon, da’ a zis că oricum depinde de domnu’ preşedinte, de domnu Seculici şi o fost el la mine acasă şi i-am dat, i l-am dat direct lui.

C.D.: Aha, aha.

A.M.: Da o zis că deocamdată-i greu că nu sunt posturi, pe nicări! Vezi tu? Acum zic să vedem la asta, deci sigur am vorbit şi i-am dat direct lui. El pleacă acuma!

C.D.: Şi trebe…?

A.M.: El pleacă acum la…în America…Stai că a zis că-n seara asta sau mâine! Şi după ce vine. Stă…, stă cam o săptămână.

Deşi l-am sunat pe deputatul Iustin Cionca la numărul de la Camera Deputaţilor pentru a-i cere un punct de vedere, ne-a răspuns şeful de cabinet care a susţinut că parlamentarul este plecat din ţară până în 15 august şi nu ştie alt număr de telefon la care poate fi contactat. De asemenea, Aurel Mătiuţ nu a putut fi contactat pentru a explica cine-s persoanele pe care le susţinea pentru a ocupa funcţii.

 

 

15 COMENTARII

 1. Buna ziua. Am locuit si lucrat in Arad 26 ani . Cred ca ati afla multe lucruri „interesante” daca ati „cerceta” putin ascensiunea acestui OPORTUNIST (in cel mai oribil inteles al cuvantului!!!) GHEORGHE SECULICI !!! (cum a vrut sa fuga din tara pe vremea lui Ceausescu, cand era secretar UTC, cum si mai ales DE CE s-a casatorit cu actuala d-na Seculici (ca sa plece definitiv in SUA dar…. americanii nu l-au vrut din cauza implicarii politice chiar si pe vremea lui Ceausescu; fiica, casatorita cu Falca, nu este fiica lui Seculici ci a sotiei lui, el doar a maritat-o cu Falca, pentru a-si rezolva statutul; toti sunt sectanti – nu ma intelegeti va rog gresit, fiecare e liber sa creada in ce si cum doreste dar, aici, toate legaturile sunt doar din interes !!!); cum a ajuns director la Proiect Arad S. A. si cate procese a avut cu angajatii concediati abuziv (pe care le-a pierdut!)
  Ma puteti contacta oricand daca doriti detalii.

 2. ” E zilele oraşului! ”
  Probabil nu a avut nota de trecere la gramatica, dar asta nu l-a impiedecat sa ajunga unde a ajuns si sa faca ce vrea….
  Ce sa mai spui, oamenii astia au aratat de ce sunt in stare si au reusit sa foloseasca functiile publice doar pentru bunastarea proprie.

 3. Asa se conduce tara: FURT pe fata, sub privirea atenta si grohaitul porcului de BASESCU !!!! lA jILAVA, jigodiilor, acolo va e locul CIOCOILOR !!!1

 4. asa incepe sa se vada de ce a luptat cot la cot cu igas ca sa ajunga acolo sa poata fura impreuna cat pot de mult luptat cot la cot si la propriu si la figurat ca din cauza lor am plecat din tara ca sa nu ajung pe unde nu trebuie

 5. interesant de vazut ar fi si cum s-a desfasurat examenul pentru ocuparea posturilor ramase vacante in urma reorganizarii anv. sigur si acolo sunt multe matrapazlacuri. discutati cu oamenii care au picat. si va asiguram ca nereguli au fost peste tot, si la iasi si cluj unde au dat examen cei din vamile cu ucraina si moldova. spunea presedintele ca vor pleca coruptii si incompetentii. s-a dovedit ca cei mai corupti au fost cei mai competenti. ce sa le faci, nu poate pica examenul unul care „stie tot”. nu inteleg cum au vrut sa plece incompetentii daca a fost concurs si ei au luat cele mai mari note.

 6. Pt doamna cu probleme psihice care a dat primul răspuns (virginia sarca):

  – nu a fost membru de partid, cu atât mai puțin secretar
  – a încercat să fugă în America, a fost prins de securiști și ținut câteva zile într-un beci, detaliile a ce s-a întâmplat în beci nu le cunosc, dar cred că oricine a trăit în comunism știe ce se întâmpla cu cei care încercau să fugă și erau prinși
  – foarte interesant cum americanii nu l-au dorit dar imediat după revoluție i-au dat viză pe 10 ani ca apoi să-i dea rezidență americană (el nici măcar nu stă acolo mai mult de o lună-două pe an)în condițiile în care un om normal se zbate pt o viză ani de zile, și pentru rezidență nici nu mai vorbesc
  – să înțelegem că a avea o fiică vitregă este mai nou o crimă
  – să înțelegem de asemenea că fiica s-a căsătorit cu cine a vrut tatăl, nu cu cine a vrut ea, a fost căsătorie ca la indieni sau țigani, plănuită de părinți… nu că așa a vrut ea (după mintea doamnei sarca)
  – El este ortodox, nu s-a convertit niciodată
  – a ajuns director votat de oamenii din firmă și-a ajuns să dețină pachetul majoritar în momentul privatizării prin metoda mebo (Proiect Arad încă merge destul de bine, câte din celelalte „Proiect” din țară mai supraviețuiesc? au dat toate faliment în afară de cel din Arad și încă unul sau două care mai supraviețuiesc, și a fost câte unul în fiecare județ..)
  – la ora asta are aprox 30% (sau mai puțin, nu știu exact) din acțiunile firmei
  – dacă pierdea toate procesele alea erau acum oamenii ăia încă-n firmă, sau avea mult de plată, nu e cazul..
  – Politic vorbind cei mai mulți încă își amintesc cum a luptat pt Arad când a fost vice-prim, și în general cum lucrurile au luat o întorsătură tot mai pozitivă de când este el lider pdl Arad și pdl este partidul principal acolo, nu degeaba au avut rezultatele pe care le-au avut și nu degeaba lumea acolo nu mai vrea să audă de psd.

  În fine, ceva individă frustrată aberează pe net despre niște persoane și există riscul ca unii să și creadă inepțiile debitate de aceasta. Dovezi, nu vorbe, dar aici intervine problema, când spui minciuni și tot felul de imbecilități n-ai cum să probezi!

 7. Stimate „antiprostie”,

  Faptul ca v-ati „aprins” asa de rau s-ar putea sa va transforme PORTOCALIUL in alta culoare si… sa va produca necazuri la partid…
  Nu doresc sa polemizez cu dvs., nici macar nu ati avut curajul sa va dati numele!(sunt atat de familiarizata cu cei ca dvs!)dar nu m-am putut abtine sa nu VA MULTUMESC pentru faptul ca, nu ati facut altceva decat sa confirmati cele spuse de mine, chiar daca la unele capitole stati cam rau cu informatiile (probabil stiti doar ce vi s-a spus ?! si dvs. ati crezut !!! Ma refer la trecutul politic al celui pe care cu atata ardoare il aparati, la privatizarea SC Proiect Arad SA, la felul in care a fost „votat” de oameni si la procesele pe care le-a avut cu cei concediati. Ar trebui sa va mai informati si din alte surse !!!
  In privinta religiei, sunteti intr-o mare eroare ! Este onorant sa ai orice religie, indiferent care ar fi aceea dar, dl. Seculici NU ARE NICI O RELIGIE, NICI UN DUMNEZEU !!! Atunci cand iti folosesti familia PENTRU A PARVENI (NU ESTE O CRIMA SA AI O FIICA VITREGA CI… SA O FOLOSESTI CA SA-TI ATINGI SCOPURILE) esti UN NIMENI !!! „Scopul scuza mijloacele” este „o zicere” valabila doar pentru cei fara caracter !
  Cat despre „competentele” d-lui Seculici ca „vice-prim”….. s-a vazut, dupa cat de mult a stat in functie (18 martie 2005 – 23 august 2005)!!!
  Sincer, imi pare rau pentru dvs. ca sunteti inregimentat(a) intr-o „oaste” (nu a Domnului!)de zombie care nu mai au discernamant. Daca aveti impresia ca, atacand cele spuse de mine, i-ati facut un seviciu dl. Seculici, va inselati amarnic. Poate ca ar trebui sa nu mai incercati asa ceva in viitor.
  In privinta frustrarilor si „afectiunilor mele psihice”, cu siguranta dvs. nu aveti competenta de a va pronunta.
  Va doresc numai bine, multa sanatate si… perseverati in tratamentul „antiprostie” pentru ca este epidemie.

 8. D-nei Virginia,

  Desi erati conductor arhitect,v- ati petrecut cei 26 de ani in Arad la birfe si taclale in
  centrala telefonica de la Proiect Arad sau aiurea…Ar fi trebuit,stand acolo sa aveti informatii corecte despre d- nul Seculici,dar va manifestati exact cum va e caracterul si fizicul,imputit si pe dinautru si pe dinafara.Omiteti sa spuneti ca ati fost data afara acum 20 de ani impreuna cu sotul pentru ca n-ati reusit sa terminati nici o lucrare cat ati ”luctrat” acolo,deci pentru incompetenta.Probabil atunci pozitia d-voastra ar fi fost mai usor de inteles.
  Pentru o corecta informare a d-voastra d-nul Seculici este ortodox,a primit rezidenta permanenta in SUA in urma cu 11 ani,fica Ela Seculici s-a casatorit religios la Manastirea Bodrog,deci ortodoxa,iar religia baptista din care faceau parte patintii sotiei lui nu este o secta.
  Societatea Proiect Arad a ajuns sa aibe rezultatele pe care le are pentru ca a scapat la timp de persoane ca d- voastra.
  Pentru linistea d-voastra d- nul Seculici este unul din cei mai respectati lideri politici din Arad.

  D- na,ati descoperit cumva sapunul ?

 9. Stimate Ionut (nume de sluga !),
  Daca toti admiratorii si sustinatorii d-lui Seculici sunt de teapa dvs., ma bucur nespus ca nu fac parte dintre ei si ca „am fost data afara” de acolo !
  Cat despre limbajul pe care il folositi, nu ma mir si chiar nu ma afecteaza deloc pentru ca, altceva nici nu stiti, doar sa improscati cu noroi, mai ales acum cand simtiti ca va fuge pamantul de sub picioare. Nu sunteti capabili de un dialog civilizat asa ca, puteti sa scrieti ce doriti de acum inainte, nu veti face decat sa confirmati ceea ce toata lumea stie despre portocalii : sunteti mult sub un minim nivel de civilizatie si bun simt asa ca, nu va voi face jocul de a intra in polemica cu dvs.
  Numai bine si….. SUCCESURI in continuare !

 10. P. S. pentru Ionut sau, mai bine zis Ionel (stiu cine esti! Ce mai face Luci ?)
  Si, sa-ti mai spun ceva, apropos de scoli inalte: ele nu-ti vor da EDUCATIE niciodata, doar o „calificare” intr-o profesie oarecare. EDUCATIA o primesti de acasa, in cei „7 ani de acasa”, daca are cine sa ti-o dea (si… depinde si de cine ti-o da !) sau daca are de cine sa se lipeasca.
  Mentalitatea (de servant) se schimba cel mai greu, se pare ca… niciodata !
  Apropos de sapun: daca tot ai aflat ca exista (sapunul !), sa-mi spui cand sa-ti trimit snurul (ti-l fac cadou). Poate vei avea nevoie ?!

 11. ști e o problemă la caraș severin cu disponibilizările care sau făcut la ijpf oravita tătic e cine credeți????DOMNUL MAGHIAR DOREL LA EL E STAT IN STAT EL DĂ PREAVIZE EL MUTĂ EL TRANSFERĂ EL PAPĂ EL RUPE EL E ȘEFU IJPF CS ASULTATI LA VAMA NAIDĂȘ SPF SE DĂ EXAMEN PICĂ 16 OAMENI ACUM VIN 26 DE LA IJPF ORAVITA UNI SUNT PILE ALTI CE CREDE SUNT FINI LUI FICASA E PURTĂTOARE DE CUVIN LA IJPF CS SUNT MULTE DE SPUS DESPRE ACEST OM DE NIMIC DARE EL FACE CE VREA ȘI EL E PSD .

 12. Mai Florinele ai cam lipsit de la orele de GRAMATICA in scoala.Ar trebui sa mai dai prin scoala sa faci o recapitulare la limba romana. ha ha ha

 13. Pentru a respecta adevarul, trebuie spus ca, „nu un politist de frontiera s’a spinzurat”…Omul acela care „s’a spinzurat cu o coarda de alpinist era un vames de la Moravita, pe numele lui Tiberiu Oprea” …RIP…f’n s’t „articol”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.