EXCLUSIV Deputatul PD-L Popoviciu şi şeful CJ Timiş Ostaficiuc ascund afacerile cu...

EXCLUSIV Deputatul PD-L Popoviciu şi şeful CJ Timiş Ostaficiuc ascund afacerile cu statul în declaraţiile de interese

5
DISTRIBUIȚI

Deputatul PD-L Alin Popoviciu şi preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, pedelistul Constantin Ostaficiuc, nu şi-au trecut în declaraţiile de interese afacerile pe care firmele lor sau ale familiei le derulează cu statul român. Asta deşi cei doi oficiali au semnat formularul în care scrie că ei cunosc prevederile articolului 292 Codul Penal privind falsul în declaraţii şi că „prezenta declaraţie constituie act public şi răspund potrivit legii penale pentru inexactitatea sau caracterul incomplet al datelor menţionate”.

Conform ultimei declaraţii de interese, înregistrată la Camera Deputaţilor, în iunie a.c., deputatul Popoviciu, devenit celebru pentru proiectul de lege de impozitare a vrăjitoarelor, şi-a trecut cele opt firme în care este acţionar de la 25% până la 100%, cât şi funcţiile politice – secretar executiv al Biroului Permanent Naţional PD-L şi prim-vicepreşedinte al PD-L Tmiş.

În schimb nu este trecut absolut la capitolul legat de contracte obţinute sau aflate în derulare, finanţate de la bugetul de stat, local şi din fonduri externe sau unde statul este acţionar majoritar/minoritar, deşi familia Popoviciu are mai multe afaceri care ar fi trebuit trecute în declaraţia de interese. De departe cea mai mare afacere cunoscută cu statul a deputatului PD-L este contractul încheiat, anul trecut, de Prozax SRL, în care acţionari sunt Popoviciu şi soţia, cu regionala CFR condusă de colegul său de partid Valeriu Trică pentru spaţiul ultracentral al clubului deţinut de instituţia devenită celebră pentru „găurile negre” din buget. Spaţiul de o mie de metri pătraţi a fost închiriat pe 15 ani pentru o chirie de doar 4.000 lei pe lună, în condiţiile în care în zona centrală a Timişoarei, în perioadă de criză, un metru pătrat este închiriat cu minim 20 – 25 euro metru pătrat. Aici a fost amenajat un spaţiu de pac- pac cu lasere şi locuri pentru sărbătorirea zilelor de naştere, preţurile fiind „piperate” că doar este zonă centrală. De asemenea, firma deţinută de Popoviciu mai are închiriat tot de la regionala CFR un spaţiu în Gara de Nord, unde vinde diverse produse alimentare.


O altă firmă, San Marzano SRL, în care Alin Popoviciu este acţionar alături de fiica preşedintelui Consiliulului Judeţean Timiş, Diana Ornella Andreescu, are un spaţiu închiriat de la Politehnica Timişoara în complexul studenţesc, unde funcţionează o pizzerie. Soţia deputatului şi-a făcut o sală de fitness în subsolul Şcolii Generale nr.30 din Timişoara, unde plătea, anul trecut, o chirie de 1800 lei pe lună. Faptul că Popoviciu nu şi-a trecut în declaraţia de interese afacerile cu statul nu este de mirare deoarece la o emisiune de televiziune a minţit fără să clipească susţinând că nu are astfel de afaceri, deşi super-afacerea cu clubul CFR era încheiată.

Nici şeful său de partid, Constantin Ostaficiuc, preşedintele PD-L Timiş şi al Consiliului Judeţean Timiş, nu respectă legea. În declaraţia de interese nu apare trecut decât contractul de concesiune pentru parcela din PITT dintre firma familiei Ornella Design SRL şi Consiliul Judeţean Timiş pentru care Ostaficiuc este acuzat de ANI de conflict de interese şi are plângere penală depusă la DNA. Nu apare însă trecut în declaraţia de interese contractul din fonduri europene în valoare de 832.920 lei obţinut de firma Ornella Design  în cadrul programului “ Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor”al Programului Operaţional Regional 2007 – 2013. “Întâmplător”, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş este membru al Consiliului de Dezvoltare Regională, care printre altele aprobă bugetul Agenţiei de Dezvoltare Regională 5 Vest şi numirea directorului agenţiei, care dă concurs. ADR 5 Vest este condusă de Sorin Maxim, un apropiat al lui Constantin Ostaficiuc. Când s-a aprobat proiectul firmei Ornella Design, preşedintele Consiliului pentru Dezvoltare Regională era chiar Ostaficiuc. Ca şi în cazul lui Popoviciu, nu apare trecut nici contractul de închiriere al firmei în care fiica şefului CJ Timiş este acţionar cu Politehnica din Timişoara.

Deputatul Alin Popoviciu susţine că „nu trebuiau trecute acele contracte în declaraţia de interese. Am întrebat şi eu. Nu trebuiau trecute pentru că eu nu prestez servicii”.  Constantin Ostaficiuc nu a putut fi contactat până la ora redactării acestui material.

5 COMENTARII

  1. Imi amintesc ca la inceputul verii,raportul ANI prin care s-a constatat conflictul de interese în care se află Ostaficiuc Constantin (preşedintele Consiliului Judeţean Timiş)arată că a fost sesizata DNA, dar şi Prefectura Timiş, condusă de un fost subaltern al acestuia.Ca Ostaficiuc „s-a descurcat” in ultimii 16 ani nu este un secret pentru nimeni,si se vede din averea care-l situeaza printre baronii sau mandarinii banateni!Sa asteptam sa vina toamna si primul termen la tribunal….
    Era sa-l uit pe „sclifositul-deputat” Popoviciu Alin, prezent seara de seara la TV-urile din Bucuresti,arborand un aer plin de dispret pentru”pulime”(scuze ptr. expresia primarului gen. Sorin Oprescu,un alt ciocoi)!Un marlan lipsit de educatie si bun simt,un fan al manelelor admirat de toata tara cand le lipea manelistilor,banii pe frunte. Aceasta „vuvuzela”pdl-ista,promovat secretar executiv la partid,crede si el (la fel ca multi altii) ca toata viata va avea imunitate parlamentara. Se inseala!

  2. cei doi sunt niste nesimtiti,cu masca si fara masca.Pe popoviciu cand il vad la tv imi vine sa vomit,celalalt cel putin nu prea il vad.Asta e tara noastra plina de jeguri si gunoaie.PACAT.

  3. Afacerile sefului CJT se pot vedea si din verificarile ce trebuie facute in repartizarea fondurilor catre primarii, de unde si-au „tras” cotizatia de smecher..iar primari au facut ce au vrut in comuna,neverificindu-i nimeni. Un astfel de caz este si cel al primarului comunei Darova,care este condamnat cu suspendare din mai si nici acum nu-l suspenda din functie.acest primar este pe locul 1 pe judet la „obtinere” de fonduri…dar comuna arata ca un closet.Toate lucrarile sint facute DE MINTUIALA…..dar pe miliarde bune(bani vechi)….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.