EXCLUSIV Finul deputatului PD-L Ciobanu, „naşul vămilor din vest”, repus în fruntea...

EXCLUSIV Finul deputatului PD-L Ciobanu, „naşul vămilor din vest”, repus în fruntea DRAOV Timişoara

5
DISTRIBUIȚI

În ciuda trecutului său extrem de tulbure, Gheorghe Moldovan, finul deputatului PD-L Gheorghe Ciobanu, a fost, de ieri, repus în funcţia de director al Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara. Decizia a fost luată după ce Aurel Mătiuţ s-a întors acasă, după încetarea detaşării care l-a adus la conducerea direcţiei regionale cu sprijinul puternicei filiale a PD-L Arad.  Ascensiunea lui Moldovan este strâns legată de sprijinul lui Ciobanu, supranumit „naşul vămilor din Vest”, acesta reuşind în 2006 să-l impună ca şef  cu ajutorul şefului de atunci al ANV, Gelu Ştefan Diaconu, cu care actualul deputat pedelist mergea împreună în concedii. Înainte să intre în PD-L, Ciobanu a fost un apropiat al PSD Timiş şi a avut legături de afaceri cu Zaher Iskandarani, la tipografia infractorului fiind tipărit, în sistem barter, suplimentul ziarului „Prima oră”, pe când cotidianul era proprietatea „naşului vămilor din Vest”.

Numele lui Moldovan ca şi cel al lui Ciobanu au apărut în dosarul contrabandei de pe Clisura Dunării, din 2007, în care DIICOT a anchetat reţeaua condusă de primarul PD-L din Pojejena, celebrul Omer Radovancovici. Conform interceptărilor telefonice, contrabandiştii negociau de la egal la egal cu şefii vămilor pentru a le fi asigurat circuitul ţigărilor de contrabandă din duty-free-uri. Chiar dacă, oficial, era doar un şef de duty-free, George Lupu, mâna dreaptă a lui Radovancovi, a ajuns să negocieze cu şefii Direcţiei Regionale Vamale Timişoara. „Mâine mă duc, tăticule, că mă cheamă şeful de vamă de la Direcţie la Timişoara. Azi a avut Milutin (şeful vămii din portul Moldova Veche, n.a.) şedinţă.


Şi, în urma şedinţei, a zis că mă cheamă pe mine. Şi el tre’ să execute”, susţinea râzând Lupu într-o discuţie cu un alt contrabandist. Acelaşi personaj se lăuda povestind despre relaţia sa cu şefii vămilor din vestul ţării – „eu comand, eu dau, eu fac, eu plătesc. Şi le-am zis – da, domnule, 20% plătesc din valoarea asta”. La un moment dat operaţiunile reţelei de crimă organizată erau în perico şi a fost găsit „vinovatul” – Gheorghe Milutin, şeful Vămii Moldova Veche, de altfel un apropiat al traficanţilor.  „Din cauza lui Milutin că nu dă banii. Nu? El, din 20.000, a dat 1.000 de euro laTimişoara”, comenta Lupu. Toate aceste discuţii au avut loc după o întâlnire între George Lupu şi Ciobanu intermediată de un personaj, identificat „Juju”. Acesta l-a asigurat pe locotenentul lui Omer înainte de întâlnirea cu Ciobanu că „dacă şi câştigă ceva el, cred că o să pună botul”. Moldovan a negat legăturile cu contrabandiştii, dar nu a făcut nici o anchetă internă la vămile din Caraş Severin.

După venirea lui Aurel Mătiuţ la conducerea direcţiei regionale Timişoara, în 2009, Gabriel Moldovan a fost mutat pentru o perioadă ca şef al vămii de la Aeroportul Arad şi apoi şef al direcţiei judeţene Timiş a vămilor. Pe motiv că ” cât se poate este bine să fi prieten cu toată lumea”, Moldovan a participat, în ianuarie 2010, la o şedinţă aniversară a PNL Timiş şi l-a aplaudat pe Ludovic Orban care i-a îndemnat pe cei din sală să nu urmeze modelul “camarilei portocalii a lui Traian Băsescu şi Elena Udrea”. Revenirea lui Moldovan în funcţie vine după ce la congresul PD-L, deputatul Gheorghe Ciobanu a fost în tabără lui Boc, în timp ce preşedintele organizaţiei Timiş, Constantin Ostaficiuc, l-a susţinut pe Vasile Blaga.

5 COMENTARII

  1. Ce privire inteligenta are Moldovan!Caracterul ii este cunoscut de toti cei care au lucrat cu el. Cu el dar pentru Nasu.Va fi reintrodusa CACIULA sau are ceva nou?A invatat oare mecanicul agricol Moldovan cum se calculeaza T.V.Aul? In facultate n-a prea avut timp. Era ocupat cu parcarile polonezilor. tot ce stie e sa dea cu grapa.In banii din CACIULA.Vai si amar ce PROFESIONIST au regasit pentru vamaLa plug tarane,dar nu pe fasie ci in cocie. asta ca o ultima sansa.Daca,nu ramai in co…cina.

  2. Subscriu celor scrise in comentariile de mai sus, apare alaturi de Moldovan si Tavi Gherman, actual sef de tura la vama jimbolia, casatorit cu una din fetele Fratilor Petreus…Un lingau, un om lipsit de caracter…
    Moldovan a jucat intotdeauna la doua capete, ajutat si de slugoiul lui Sperlea Sorin, care impartea hirtiile pentru va-muire
    Ghermnan incerca sa isi acopere fata cind a vazut ca e fotografiat,dar „mutra” lui inteligenta e usor de recunoscut
    Moldo e obosit rau, imbatrinit tare,dupa divorturi, casatorie cu fata unui general de jandarmi , ce sa faca, saracu a luat-o de la zero, nevasta lui doctorita nu a avut relatii, si, s-a orientat omul…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.