EXCLUSIV Prefectul de Timiş nu l-a suspendat din funcţie pe primarul din...

EXCLUSIV Prefectul de Timiş nu l-a suspendat din funcţie pe primarul din Darova, condamnat din luna mai

6
DISTRIBUIȚI

Primarul din Darova, Nicolae Constândana, este menţinut în funcţie de prefectul de Timiş Mircea Băcală, deşi edilul a fost condamnat definitiv şi irevocabil încă din 9 mai a.c.. Judecătorii de la Curtea de Apel Timişoara au admis recursul înaintat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara şi l-au condamnat la şase luni cu suspendare pe primar pentru purtare abuzivă şi l-au obligat la plata a 100 de lei cheltuieli de judecată.


Cu toate acestea primarul penelist din comuna Darova îşi vede nestingherit de treabă pentru că prefectul Băcală, care ori de câte ori are ocazia pozează în apărătorul legalităţii, nu a catadixit la aproape trei luni de la decizia instanţei să-l suspende din funcţie, conform legii. „Am aflat în cursul lunii iunie că ar avea primarul din Darova o condamnare. Săptămâna trecută am trimis o adresă secretarului primăriei prin care i-am cerut să ne transmită, dacă există, o copie a sentinţei. Nu pot aşa după ştiri să iau măsuri. Secretarul are obligaţia de răspunde cu celeritate. Nu fac eu pe secretarul să mă duc la instanţă să iau sentinţă sau minută. Când o să am acel act o să-l suspend”, a susţinut Băcală.

6 COMENTARII

  1. Aicea o vina o are si secretara comunei, deoarece nu a intocmit referatul conform legii 215, in termen de 5 zile.Inseamna ca se au unul pe altul cu ceva la „mina”

  2. Mai nou, incepind cu ZIUA DE ASTAZI, secretara a fost trimisa fortat in CONCEDIU , pentru a nu se putea trimite referatul….
    Oare cu cine este „pe mina” de se impiedica ATITA, APLICAREA LEGII…..

  3. Stimate domn Lulu,…nu ati specificat cine a trimis-o pe secretara de la Primarie in concediu…
    Vreau sa va spun ca PREFECTUL semneaza concediile secretarei, asa ca SINT PE O MINA, in sustinerea primarului.Va indemn sa va adresati DNA-ului, pentru rezolvare, altfel veti astepta mult si bine demiterea…O seara buna

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.